Palorizek85 komentáře u knih
Nádherný průzkum lidskými pohnutkami a pohnutími a náhled na rozklad společnosti. Snaha zajistit vědní obor, který by byl schopen předvídání je "nadlidská" ale zajímavá myšlenka a v podání Asimova je to výborné čtení.
Řekl bych, že to je skoro povinnost každého fanouška fantasy. Film rozhodně nestačí.
Vernův popis pokroku, jakožto předchůdce scifi, je zajámavý. Dobře se to čte.
Nádherné pojednání o Středozemi formou krátkých povídek o postavách Středozemě spolu s poznámkami Otce i syna - nutnost pro každého fanouška Tolkienova světa.
Smunté a citlivé téma, které zatím nemá ve světě řešení. Některé kouty země jsou jakoby se tam čas zastavil a je smutné, že lidé, kteří tomu utečkou např. do Kanady, tak se nedokáží oprostit od některých kulturních břemen...
Dobrý, čtivý thriller. Od počátku až do konce Vás to udrží v mírném napětí a prostě budete chtít číst dál. Závěr je na můj vkus trochu uspěchaný, ale i tak 5*.
Výborná kniha - Asimov je prostě perfektni sci-fi spisovatel.
Úchvatný příběh, který přiblíží Indickou kulturu před jejich osamostatněním. Nemohu se ubránit myšlence, že jejich osamostatnění jím zase tolik výhod nepřineslo.
Velmi pěkně ilustrovaná kniha - už jen kvůli těm ilustracím se vyplatí ji koupit. Co se obsahu týká, není to vůbec špatné. Je to srovnání Tolkienovi mytologie s různými kulturami napříč dějinami. Osobně jsem i ocenil několik časových os, které upřesňují na důležité události z různých věků PP.
Hezky napsaná kniha, která celý osud rodiny vyprávěla tak trochu z nadhledu. Oproti jiným dílům popisujícím dané období se vyhýbá naturalismu a je lehčeji čtivá.
Hezký popis části Afriky, jejich obyvatel a zvyků. Autorka se dobře drží toho, co umí a tak je kniha příjemně čitelná.
Tato kniha mě zavedla vzpomínkami zpátky k tomu, čím by Star Trek měl být. Vesmírným eposem s příchutí sci-fi, romantiky a závažných životních rozhodnutí. Všem skalním fanouškům mohu doporučit - je to jako jíst výborné jídlo o několika chodech a přesto neodejít s pocitem přecpání. Perfektní vyvážený román.
Celkem 3 příběhy - první byť má výborný námět a provedení také újde, mám jednu výtku...ale radši to tu rozebírat nebudu. Druhý mi příjde nejslabší z celé série, kdy se z hlavní hrdinky dělá "Superman" a ze všech ostatních naprostí idioti bez kousku rozumu. Ale třetí...ten to pro mě vynahradil a už jen kvůli němu tomu to mohu doporučit...takže bych to asi hodnotil 4/5, 3/5 a 5/5 v tomto pořadí.
Výborná kniha, která popisuje jak se orkové nechali vmanipulovat do války mezi prastarými a pouze jeden kmen se nenechal obalamutit. Čtivé a poměrně rychle navazující. Mohu jen doporučit každému fanouškovi Warcraftu.
Výborná kniha - takové lehčí, humorem nadnesené čtení o vyhoření, příčinách, příznacích a následcích. Díky dané formě je to stravitelné i pro laickou veřejnost.
Díky knize mi zase ožívá děj filmového zpracování Star Treku. Rád vzpomínám na domu, kdy ST ještě za něco stál.
Trochu melancholické vzpomínání. Kniha neobsahuje už tolik "akce" a "děje", ale i tak má pořád své kouzlo.
Jako malý jsem tuto knihu měl moc rád a měl jsem trochu obavu, když jsem se k ní vracel později, že ztratí něco ze svého kouzla...ale ne, pořád stejně výborná, ne-li lepší.
Příjemné překvapení. Když jsem se k tomu odhodlával, obával jsem se, jestli z toho nebude na příliš "sladké" Star Wars, ale nakonec ne. Asi to ale více řekne těm, kteří sledovali Clone Wars. Každopádně dobrá knížka.