Palorizek85 Palorizek85 komentáře u knih

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Výborné povídky. Dobře se to čte a dá se k tomu vracet.

06.04.2016 5 z 5

Předehra k Nadaci Předehra k Nadaci Isaac Asimov

Nádherný průzkum lidskými pohnutkami a pohnutími a náhled na rozklad společnosti. Snaha zajistit vědní obor, který by byl schopen předvídání je "nadlidská" ale zajímavá myšlenka a v podání Asimova je to výborné čtení.

01.04.2016 5 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Řekl bych, že to je skoro povinnost každého fanouška fantasy. Film rozhodně nestačí.

28.03.2016 5 z 5

Ocelové město Ocelové město Jules Verne

Vernův popis pokroku, jakožto předchůdce scifi, je zajámavý. Dobře se to čte.

27.03.2016 4 z 5

Nedokončené příběhy Nedokončené příběhy J. R. R. Tolkien

Nádherné pojednání o Středozemi formou krátkých povídek o postavách Středozemě spolu s poznámkami Otce i syna - nutnost pro každého fanouška Tolkienova světa.

13.11.2023 5 z 5

Poslušná manželka Poslušná manželka Samra Zafar

Smunté a citlivé téma, které zatím nemá ve světě řešení. Některé kouty země jsou jakoby se tam čas zastavil a je smutné, že lidé, kteří tomu utečkou např. do Kanady, tak se nedokáží oprostit od některých kulturních břemen...

29.10.2023 4 z 5

Amazonie Amazonie James Rollins (p)

Dobrý, čtivý thriller. Od počátku až do konce Vás to udrží v mírném napětí a prostě budete chtít číst dál. Závěr je na můj vkus trochu uspěchaný, ale i tak 5*.

25.10.2023 5 z 5

Oblázek na obloze Oblázek na obloze Isaac Asimov

Výborná kniha - Asimov je prostě perfektni sci-fi spisovatel.

14.10.2023 5 z 5

Indická princezna Indická princezna Javier Moro

Úchvatný příběh, který přiblíží Indickou kulturu před jejich osamostatněním. Nemohu se ubránit myšlence, že jejich osamostatnění jím zase tolik výhod nepřineslo.

03.10.2022 5 z 5

Tolkienovy temné síly Tolkienovy temné síly David Day

Velmi pěkně ilustrovaná kniha - už jen kvůli těm ilustracím se vyplatí ji koupit. Co se obsahu týká, není to vůbec špatné. Je to srovnání Tolkienovi mytologie s různými kulturami napříč dějinami. Osobně jsem i ocenil několik časových os, které upřesňují na důležité události z různých věků PP.

10.06.2022 5 z 5

Jako chlapce by mě zastřelili... Jako chlapce by mě zastřelili... Jaroslava Skleničková

Hezky napsaná kniha, která celý osud rodiny vyprávěla tak trochu z nadhledu. Oproti jiným dílům popisujícím dané období se vyhýbá naturalismu a je lehčeji čtivá.

08.06.2022 4 z 5

Shledání v Barsaloi Shledání v Barsaloi Corinne Hofmann

Hezký popis části Afriky, jejich obyvatel a zvyků. Autorka se dobře drží toho, co umí a tak je kniha příjemně čitelná.

27.05.2022 4 z 5

McCoy: Odkud přicházejí stíny McCoy: Odkud přicházejí stíny David R. George III

Tato kniha mě zavedla vzpomínkami zpátky k tomu, čím by Star Trek měl být. Vesmírným eposem s příchutí sci-fi, romantiky a závažných životních rozhodnutí. Všem skalním fanouškům mohu doporučit - je to jako jíst výborné jídlo o několika chodech a přesto neodejít s pocitem přecpání. Perfektní vyvážený román.

13.12.2021 5 z 5

Star Wars: Lando - Roztříštěné Impérium Star Wars: Lando - Roztříštěné Impérium Greg Rucka

Celkem 3 příběhy - první byť má výborný námět a provedení také újde, mám jednu výtku...ale radši to tu rozebírat nebudu. Druhý mi příjde nejslabší z celé série, kdy se z hlavní hrdinky dělá "Superman" a ze všech ostatních naprostí idioti bez kousku rozumu. Ale třetí...ten to pro mě vynahradil a už jen kvůli němu tomu to mohu doporučit...takže bych to asi hodnotil 4/5, 3/5 a 5/5 v tomto pořadí.

16.11.2021 4 z 5

Zrod Hordy Zrod Hordy Christie Golden

Výborná kniha, která popisuje jak se orkové nechali vmanipulovat do války mezi prastarými a pouze jeden kmen se nenechal obalamutit. Čtivé a poměrně rychle navazující. Mohu jen doporučit každému fanouškovi Warcraftu.

30.03.2020 5 z 5

Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření Radkin Honzák

Výborná kniha - takové lehčí, humorem nadnesené čtení o vyhoření, příčinách, příznacích a následcích. Díky dané formě je to stravitelné i pro laickou veřejnost.

03.02.2019 5 z 5

Neobjevená země Neobjevená země J. M. Dillard

Díky knize mi zase ožívá děj filmového zpracování Star Treku. Rád vzpomínám na domu, kdy ST ještě za něco stál.

02.02.2019 5 z 5

Vinnetouův odkaz Vinnetouův odkaz Karl May

Trochu melancholické vzpomínání. Kniha neobsahuje už tolik "akce" a "děje", ale i tak má pořád své kouzlo.

28.03.2018 4 z 5

Vinnetou - Do věčných lovišť Vinnetou - Do věčných lovišť Karl May

Jako malý jsem tuto knihu měl moc rád a měl jsem trochu obavu, když jsem se k ní vracel později, že ztratí něco ze svého kouzla...ale ne, pořád stejně výborná, ne-li lepší.

27.02.2018 5 z 5

Námluvy princezny Leiy Námluvy princezny Leiy Dave Wolverton

Příjemné překvapení. Když jsem se k tomu odhodlával, obával jsem se, jestli z toho nebude na příliš "sladké" Star Wars, ale nakonec ne. Asi to ale více řekne těm, kteří sledovali Clone Wars. Každopádně dobrá knížka.

09.02.2018 5 z 5