papaja

Nepřišlo mi úplně ideální napsat do úvodu, jak kniha skončí, sice je příběh hodně známý, přeci jen se může vyskytnout čtenář, který nezná konec dopředu... Přišlo mi, že stylem psaní byla Anna velmi vyspělá, což se mísilo s nevyspělostí - pubertou autorky. Bylo zajímavé prožívat příběh a vývoj vztahů i názorů. Dojemný příběh, především v době, kdy je mezi námi stále více cítit šířící se vlna extremismu.

Mamka se z ní naučila vařit a díky novému vydání z Levných knih ji mám také :)

Všechny povídky byly báječné, ale konkrétně a bezkonkurenčně nejlepší zůstává Aféra s křečkem, celou dobu jsem se smála, autor mi humorem naprosto sedí.

Mé nejoblíbenější zvíře? Hlodavec jakéhokoli druhu..hrůza...při čtení jsem trpěla a přetrpěla, jen kvůli tomu, abych si odškrtla knihu z povinné literatury..sice byla kniha propracovaná a mnoho věcí bylo "mezi řádky" ale ty morčata...ještě teď mám z toho trauma..a to se mi název tak líbil..

Ve mne nechala nezapomenutelný dojem Balada o očích topičových, vždy když slyším jméno autora hned se mi vybaví smutný příběh z tohoto díla.

Další báječná kniha od báječného autora, a souhlasím s předešlým komentářem a ještě bych k tomu dodala "Kam se hrabe Disney!!!!"

Celou knihu jsem nevěděla zda Doriana nenávidět či milovat, ale to byl jistě geniální záměr autora a když se nad tím zamyslím, tak by bylo jistě mnohem více zločinů, pokud by nehrozil trest ...

Kniha se mi dostala do ruky díky přípravě na maturitu, určitě nelituji a je jednou z mála knih, kterou jsem četla 2x, jen škoda, že je tak útlá :)

Jedna z mála knih, které film nekazí pověst.. velice dobrá kniha s velice dobrým filmovým ztvárněním.

Kniha nebyla tak dobrá, jako Sestry Makiokovy, ale rozhodně za přečtení stojí. Sám autor psal knihu 3 roky před smrtí, což je z knihy cítit. Neumím si představit, že by někdo mladý dokázal takto vykreslit atmosféru a pocity starého muže. Kniha je obsahem dost zvláštní, ale čím dále jsem četla, tím jsem nechtěla, aby skončila. Okamžiky jeho obsesí, vzrušení a jednání mi přišlo tak reálně vykreslené, že na tom asi i něco bude :)

Sama ráda chodím po horách, nejsem borec, který má ambice zdolávat Everest a podobné giganty, proto si o tom raději přečtu a raději zdolám něco u nás v Evropě. Knížka je zpracováním moc povedená, určitě je supr, že autor zařadil mapku tras. Pro mne je nejvíc nepochopitelné, jak mohl někdo přežít pobyt v takových podmínkách v tvídovém sáčku! Klobouk dolů před všemi!

Po prvním dílu je to kvalitově sešup dolů. Knížka není vyloženě propadák, je tam spousta vtipů, které mě dostaly, ale ... Bohužel je na knize znát, že byl autor pod tlakem nakladatele a donutil ho vymáčknout pokračování, které mé očekávání rozhodně nesplnilo.

Styl psaní autora mne veli zaujal. Příběh nebyl nějak mistrný, přesto zpracování fantastické. Při čtení jsem konec očekávala, ale přesto nejsem ani trchu zklamaná. Celou dobu mne dokázal autor u knihy udržet s napětím. Určitě si od autora přečtu další knihy.

Kniha se mi do rukou dostala jen díky tomu, že se sama octla ve výprodeji. 4* patří spíše Emílii, než autorce, ale doporučuji všem, koho zajímá móda, umění nebo i společenská sešněrovanost přelomu minulého století. Příběh silné a pokrokové ženy, která byla velkou průkopnicí své doby a to nejen v módě.

Cestopisy příliš nečtu, raději sama prožívám dobrodružství v horách a cizí kulturu na vlastní kůži. Kniha je napsána s humorem, proložená zajímavostmi a životními příběhy, kombinace se mi líbila, akorát mi chyběla tak trochu skutečná duše lidí, kteří v zemi žijí. Na dovolenou do Bhútánu mě kniha nenaladila, cestovat s průvodcem po hotelích na to mám čas až budu ve věku autorky, zatím si raději naložím věci do batohu a vyrazím po svých i do kopce ????. Zibura mi stylem dovolené sedí více, tohle je na mě trochu nuda.

Druhý titul od tohoto autora pro mě byl zklamáním, šla jsem si knihu přečíst pro oddych, ale po další knize už nejspíš nesáhnu. Vesměs velmi podobný styl, humor, tragédie osudu, působilo to na mě spíš, jako další díl seriálu, než další kniha.

Ke knize jsem se dostala díky svému oblíbenému autorovi GGM a jeho zmínce v knize. Bezvadná trefa do černého - humor, myšlenky na úvahu, rychlý spád děje. Určitě se pustím i do dalších titulů.

Nepovažuji se za milovníka Sci-fi, ale tato kniha se mi v celkovém dojmu líbila. První část byla svižná, druhá část se mi zdála poněkud utahaná. Titul určitě stojí za přečtení, autorovi se podařilo hezky vylíčit lidskou povahu.

Báječná kniha, autor mě rozhodně přiblížil období vzkvétajícího komunismu a i důvody obdivu k jeho ikonám. Kdo z nás může vědět, jakou ideu by v té době podporoval. Rozhodně jsem Nezvala i celou jeho generaci díky této knize mnohem lépe poznala. Velmi děkuji náhodě, díky které jsem na knihu narazila. Kéž bychom jsme i v naší době měli známé autory tohoto formátu, bohužel, když už někdo v dnešní době čte, tak často vyhledává mnohem povrchnější autory. Všichni pějí ódy a mnozí ze spisovatelů ani nečtou.

Knihu jsem šla číst bez velkých očekávání, o to větším překvapením pro mě bylo kvalitní zpracování knihy. Poněkud strohý a depresivní styl vyprávění se mi přesně trefil do noty, celý příběh vyzněl velmi realisticky. Vždy mě jen mrzí, když si přečtu dobrou knihu a vidím takto malý počet hodnocení (čtenářů).