Patro komentáře u knih
Velice příjemná a čtivá fantasy, která za nenápadnou a skoro povrchní premisou schovává mnohá závažná témata a záhady. Jediné, co bych vytkla, je že Lila je vysloveně popsána jako "ne jako ostatní holky" - myslím, že přes tuhle tropu už jsme se docela všichni přenesli. Dál musím bohužel zkritizovat některé trošku nesmyslné slovní obraty, které nepochybně vznikly díky překladu.
Určitě sáhnu i po dalších dílech.
(z kompletně jiného soudku, ten název "Osudný polibek" knize strašně podkopává autoritu, jezdit s touto knihou hromadnou dopravou byl opravdu zážitek)
Moje první manga a rozhodně nezklamala. Dokonce mě zatáhla hluboko dovnitř do dalších mang. Příběh je neuvěřitelně napínavý a postavy jsou tak hezky zachyceny, že se o ně opravdu člověk bojí. A s dalšími pokračováními je to jen lepší a lepší.
Máme přespříliš fantasy na základě středověké Evropy - pojďme zkusit Asii!
Skvělý nápad! Oceňuji i feministickou myšlenku :)
Co bych k tomu řekla. Chování postav - nerealistické, nesmyslné. Příběh - bezduchý, nenáročný. Jazyk - jednoduchý, občas i nesmyslný. Ale vzhledem k tomu, že si moc dobře pamatuji, jak se mi líbila kniha když jsem jí četla poprvé, nemůžu dát nižší hodnocení.
Pokud se vám někdo z blízkých třeba svěřil, že se cítí podobně jako tady autor/ka, určitě doporučuji si přečíst. Komiks vám dokáže úžasným způsobem přiblížit, jaké to je, a jak se chovat tak, abychom lidem okolo sebe neublížili.
Za mě jsou Bohové Olympu ještě lepší série než Percy Jackson. Připadá mi napsaná pro starší děti/mládež, zatímco Percy Jackson je ryze dětský. V tomhle díle mi samozřejmě (jako asi všem) chyběl Percy a jeho humor, myslím ale, že Leo, Piper i Jason jsou skvělé postavy samy za sebe.
Kniha byla velmi čtivá a děj rychle ubíhal. Líbila se mi myšlenka, že mezi vílami je člověk speciální právě schopností lhát. Taky mi ale kniha nepřipadala nijak úžasná, některé slovní obraty nedávaly smysl a hlavní postava má takovou auru "Nejsem jako ostatní holky".
Knížka o netopýřích klanech během třetí světové války by neměla mít právo být takhle dobrá. Ale kupodivu je!
Ne, prostě ne.
Nesmyslnost postav a bezduchý příběh bych ještě snesla, koneckonců je kniha učena pro jinou věkovou kategorii.
Ale pedofilie převlečená za něco romantického?
Ne díky.
Podle mě je mnohem lepší druhý díl, ale tam se samozřejmě bez toho prvního nedostaneme. Neotřelý nápad i způsob psaní.
Jedna z nejnezajímavějších knih, které jsem v životě četla. Opravdu nevím, co tato kniha dělá v našem maturitním kánonu.
Výtečná fantasy, od které jsem se nemohla odtrhnout. Další díly jsou taky skvělé. Je škoda, že tuhle knížku moc lidí nezná.