Patro komentáře u knih
Asi nejlepší kniha z trilogie. Opravdu se mi líbí postava Willa, působí přirozeně a s Lyrou mají příjemnou dynamiku.
Všechny dějové linky byly strašně zajímavé a já nemohla knihu položit. Už určitě nesouhlasím s výrokem, že je to dětská knížka. Filozofický podtext je neignorovatelný.
Kniha je spíš takovým "předvojem" jejím dvěma sequelům, které jsou nesporně lepší. I tak je skvělá a jedna z mých oblíbených knih.
Úchvatně originální nápad na svět a ještě krásněji napsané. Opravdu si nemůžu stěžovat. Jen je škoda, že Inkoustové srdce tolik lidí nezná.
Terry Pratchett a Neil Gaiman jsou stylem psaní naprosté protiklady a oba jsou skvělí. V této knize se kombinuje Gaimanova tajuplnost a Pratchettův humor naprosto přirozeně, až se mi tomu nechce věřit.
Za mě je právě toto nejlepší díl série. Annabethina zápletka je dokonalá a ten konec... no, sami si to přečtěte.
Za mě jsou Bohové Olympu ještě lepší série než Percy Jackson. Připadá mi napsaná pro starší děti/mládež, zatímco Percy Jackson je ryze dětský. V tomhle díle mi samozřejmě (jako asi všem) chyběl Percy a jeho humor, myslím ale, že Leo, Piper i Jason jsou skvělé postavy samy za sebe.
Čaroprávnost je moje oblíbená Pratchettova knížka. Esk a Bábi jsou dokonale sehraná dvojka, Zeměplocha je jako vždy úžasná, a humoru je skoro příliš.
Kedrigern je moje dětství, ale bohužel když ho znova čtu, není nijak dokonalou knihou. Je to klasická fantasy s prvky humoru, dobrá, ale nijak výjimečná.
Smrtka je napínavá, čtivá a nese spoustu zajímavých myšlenek. Určitě doporučuji.
Naprosto výtečná fantasy pro kohokoliv ve věku 7-13 let a celá série je naprosto skvělá. Doporučuji i další Riordanovy knihy.
Výtečná fantasy, od které jsem se nemohla odtrhnout. Další díly jsou taky skvělé. Je škoda, že tuhle knížku moc lidí nezná.
Krásná scifi knížka. Čtivá, s uvěřitelnými postavami, a vsazená do neuvěřitelně zajímavého světa, který si jistě zamilujete. Potýká se i s myšlenkou bezpráví a utlačování menšin, což se také cení. Celkem výtečná kniha.
Musím říct, že mě kniha zklamala. Jakožto dlouhodobý fanoušek Odkazu jsem se nemohla dočkat na nějaké stejně dobré pokračování, takového jsem se bohužel nedočkala. A aby toho nebylo málo, překlad je otřesný a termíny a jména vůbec nesouhlasí s tím, jak byly přeloženy v Odkazu.