Pavelpi komentáře u knih
Velmi hezké a zajímavé čtení.Autor ukazuje i na některá neznámá fakta.Kniha je doplněná mapami a hlavně fotografiemi potomků vzbouřenců z Bounty.
Moc dobrá detektivka má logické vysvětlení pro nečekané situace.Doporučuji k přečtení.
Vyprávění o období stalinismu (1948 - 1953) u nás.Velmi realisticky napsáno,román nemohl dlouho vycházet.
Kniha mne příliš nenadchla.Moc filosofie a skoro žádný děj,takové knihy nemusím
Kniha je psána jako dokument a příběhy jsou všechny pravdivé.Začíná pokusem o vraždu jednoho příslušníka SNB a končí náhodným vypátráním jeho vraha v poslední kapitole..Jednotlivé kapitoly pak ukazují případy,o kterých se kdysi psalo v novinách.Je vidět,že autor čerpal ze skutečného života a také blíž poznal práci vyšetřovatelů bezpečnosti.
Podle mne velmi slušně napsáno a zajímavě seřazeno.Jedná se hlavně o historii prvních filmů,která je sama o sobě velmi zajímavá a také alespoň pro mne hodně poučná.
Příběhy napsané životem.Nejvíc se mi líbila povídka Místo nekrologu,kde se píše o počátku rodinné tragedie.Nejmladší Stano byl slabý,plachý a bázlivý a vše se ještě zkomplikovalo,když mu zemřel otec.Místo,aby smrt sourozence sblížila,propast mezi nimi se ještě prohloubila.Stano toužil zlikvidovat zdroj svého ponížení - svého bratra,až to nakonec udělal...
Velmi slušně napsaná krimi.Kapitán Kaláb uvažuje naprosto logicky a tak na závěr odhalí vraha,i když na něj moc indicií neukazovalo.
Celkem zajímavé,ukazuje to život dělníků před válkou ve Švédsku a také to ukazuje i postupné uvědomování své bídy u dělníků a také snahu dostat se z ní a vést normálnější život.
Je to moc roztahané a uplácané.Raději jsem měl dětské knihy,které autorka psala úplně jinak.
Je to asi dobré,ale není to moje parketa,ale některé povídky se daly číst dobře.A tak celkově průměr.
Dobře napsaná kniha,jak je ostatně u autora zvykem.Kniha je doplněná o některá fakta,která dříve nebyla zveřejněna.Určitě se k ní vrátím.
Příběh rodiny do nového domova,který je pro ně ponurý,smutný.Proto tahle situace v nich vzbuzuje pocit,že by bylo lepší se vrátit.Přesto se Klavs a Bodil (jeho žena) snaží zabydlet a pokračovat ve společném životě.Celkem slušný průměr.
Knihy tohoto autora mě vůbec neoslovují.Nebaví mě a měl jsem co dělat,abych knihu vůbec dočetl.
Životopis jednoho z mých oblíbených zahraničních herců.Jeho výkon ve filmu Rain Man byla světová extratřída.
Moc dobrá kniha o Karlu Effovi.Popisuje svůj život i všelijaké humorné historky.Prostě tak,jak procházel životem.
Velmi pěkně popsaný konec života obyčejného faráře,který svůj život prožil se svými lidmi z malé vesnice.Všechny znal.Jejich problémy a starosti,které byly úplně obyčejné,jak je život přinášel.
Velice dobré.Ukazuje to i na pověry v této době a po perfektní léčce dojde i na dopadení vraha.
Po přečtení třetího dílu můžu jenom říct,že se mi kniha velmi líbila a už se těším na další pokračování.