PavlosikCZ komentáře u knih
Krátké, přehledné a zajímavé čtení o dějinách latinské Ameriky.
Hezká kniha, která vypráví historii městečka Holice v rámci fotografií.
Poutavé cestování s holickým rodákem Dr. Emilem Holubem.
Jedná s o odbornou literatru, která se vcelku dobře čte.
Čtivá kniha o občas opomíjeném posledním a jednom z posledních Habsburků.
Super historická knihatakhle do vlaku nebo na jeden den. Jiří Mikulec prostě umí psát - až poeticky, ale zároveň odborně a systematicky popisuje první léta pobělohorské rekatolizace a krátce se dotýká i konfiskací majetku protestantské šlechty, což s tématem rozhodně souvisí. Mohu doporučit!
Senzační kniha, která by se klidně mohla číst znovu a znovu. I když jej nakladatelství řadí k literatuře faktu, tak přitom se dá dle mého soudu brát i jako odborná literatura. Autor zde perfektně odborně a poeticky popisuje nejen poslední fáze onoho slavného rodu zubří hlavy, ale též dalekosáhlé vazby na Hababurky a vztahu Pernštějnů k ostatním šlechtickým rodům nejen v českých zemích. Mohu jen doporučit!
Výborná a poutavá publikace, kterou manželé Hrochovi píší jako román, ale zároveň se jedná o řádnou odbornou knihu. Mohu doporučit jako detailní, ale zajímavý průběh zejm. prvních křížových výprav, jejich důvodů a důsledků pro evropskou civizlizaci.
Zajímavě zpracované téma z různých pohledů.
Kniha občas vyčerpávajícím, za to však přehledným způsobem mapuje pohledy jugoslávského vedení i jugoslávské veřejnosti na mezníky obrodného procesu zvané Pražské jaro v letech 1968-1969.
Hezký přehled nejen pro studenty historie. Zde jsou veškeré podstatné informace ohledně české historie od ranných dob po dobu baroka.
Super dílo pana profesora Petra Vorla - krásné vyprávění, čte se to jako pohádka.
Pan Klimek jako vždy bezvadně dokáže shrnout, ale zárove%n lidově popsat danou historickou etapu, událost, osobnost apod. Speciálně tato kniha mě velmi bavila. Doporučuji!
Kniha je krásným vhledem do období měnové krize v červnu 1953. Autor zde jednoduchým jazykem popisuje její průběh na příkladu ČKD Stalingrad a mnohdy i vtipně komentuje den po dni. Mohu jen doporučit!