pejty komentáře u knih
Tak tato kniha mě ohromě zklamala. Možná je to tím, že jsem měl od ní veliké očekávání. Abych ho taky neměl, když je na tuto knihu tak dobré hodnocení a ještě k tomu byla tato kniha oceněna Locus Magazine jako nejlepší prvotina. Bohužel asi i proto moje očekávání bylo tak velké a o to delší a hrozivější pak byl pád. Největším problémem zde vidím nedostatek napětí, akce, nebo něčeho, co by mě donutilo hltat jednu stránku za druhou. Místo toho se příběh docela táhne a utápí se v nudném vyšetřování spiknutí, které bohužel nemá konce. Popravdě budu hodně přemýšlet, jestli se mám pustit do dalších dílů.
Moje první zkušenost s Pratchettem. Musím říct, že už chápu proč je tento autor tak oblíbený. Bohužel mě ale moc touto knihou neoslovil, protože kromě velmi povedeného humoru, který jsem objevoval prakticky na každé stránce, mi tato kniha nic nedala. Pratchettovy každopádně ještě šanci dám a uvidím, jak se mi budou líbit jeho další příběhy.
Tak se to opět povedlo a Ilona Andrews mě zase dostala svojí knihou do kolen. Tento příběh se zlepšuje s každým dílem a já ho mám čím dál tím radši. Jen tak dál,..
Jako malé dítě jsem tuto knížku zbožňoval. Když jsem si ji přečetl teď (jen kvůli čtenářské výzvě), tak jsem byl zklamán. Pro mě až moc nábožensky založená.
Opět skvělá oddechová záležitost. Navíc je tu oproti prvnímu dílu trochu více té akce a napětí, což rozhodně nebylo na škodu. Jediné co mi na této sérii začíná vadit je příliš velká počestnost hlavního hrdiny. Přece jenom ty neustálé řeči o cti a dilemata s ní spojená mě už trochu lezla na nervy.
Tato kniha nemá nijak zvlášť úžasný a rozvinutý děj, nemá ani žádné větší akční sekvence a napětí se tu objevuje jen sporadicky, ale přesto mě kniha neskutečně bavila a já jí přečetl prakticky jedním dechem. Což mě velmi překvapilo, neboť většinou knihy, které postrádají tyto faktory, nemám moc rád. Ale autorův jednoduchý styl psaní mi neskutečně sedl a kniha se pro mě stala velmi příjemnou oddechovou záležitostí, kterou si rád zopakuji u dalších dílu.
Tento díl byl ještě lepší než ten první. Akční napínavé, místy humorné a neskutečně návykové. Hlavní hrdina příběhu je my velmi sympatický a jeho démonického společníka mám velmi rád. Navíc v knize autor vytvořil svět, který má zajímavě vytvořenou magii pomocí démonů a jejich vyvolávání a ovládání, což je něco, co jsem já zatím v jiných fantasy sériích nenašel. A asi i proto mě tato série zatím tak bere. Je to prostě něco maličko jiného, než jsem zatím měl tu čest číst.
Série je díl od dílu lepší a lepší. Kate a její proříznutá pusa dokáže neskutečně pobavit a parádní příběh prošpikovaný akcí strhne čtenáře k hltání každé stránky.
Jedna z nejslabších knih o Reacherovy, kterou jsem četl. Přesto se mi moc líbila. Lee Child prostě umí donutit čtenáře k tomu, aby jeho knihy četl jedním dechem. Je pravda, že vyšetřování v této knize je moc přímočaré a knize chybí klasická dávka akce a napětí, ale to nic nemění na tom, že ta kniha byla celkově zajímavá a já se u ní rozhodně nenudil.
Nečas převzal otěže po Pavlovském a napsal další díl pro tuto zajímavou sérii. Bohužel nedokázal dosáhnout na laťku, kterou právě Pavlovský v prvních dvou dílech nastolil. Kniha má totiž spoustu hluchých míst a hlavně v ní chybí to co zdobilo její předchůdce a to jest humor a vtipné hlášky. Nakonec aspoň ten závěr to aspoň trochu zachránil, ale přesto ve mě po přečtení této knihy zůstává taková ta pachuť zklamání. Snad následující díly budou lepší.
Tak o této autorce můžu říct, že má výborný styl psaní, který mě neskutečně zaujal a díky němu si kniha dokázala udržet moji pozornost, i když jsem zrovna četl méně zajímavé pasáže. Autorka dokázala přijít s velmi zajímavým příběhem a jeho hlavní postavy mi byli neskutečně sympatické a já si je hned oblíbil. Velmi zajímavý a zdařilí úvod do této knižní série. Snad další díly budou jen lepší
Ze začátku jsem měl trochu problém se do této knihy začíst. Byla taková nemastná, neslaná, prostě nijaká. Navíc hlavní lákadlo knihy (teda aspoň pro mě) démoni, přízraky a jiné magické bytosti, by se tu stěží našli a já jako milovník fantasy jsem byl z toho trochu zklamaný, ale asi tak od poloviny knihy se to začalo lepšit, konečně se tu začali objevovat magické bytosti a příběh začal nabírat aspoň trochu na obrátkách. Ke konci už jsem hltal stránky a těšil se jak to dopadne. Nakonec musím přiznat, že se mi kniha líbila a že se těším na další díl.
Některé povídky byli dobré, jiné byli spíše slabší. Ale jedno měli všechny společné a to je zajímavá myšlenka a neskutečná fantazie autora, kterou do nich vložil. Oddechová kniha, která rozhodně dokáže pobavit.
K autorovi této knihy bych řekl jen: zkusil jsem, přečetl jsem, stačilo mi a víc už od něj číst nebudu. Tedy aspoň delší dobu ne, neboť tato kniha mě opravdu nepřesvědčila o literárních schopnostech autora. Občas nějakou tu gramatickou chybku bych ještě překousl, ale splést několikrát jména postav, tak to už pro mě byl problém. Navíc kniha není napsaná nijak extra záživným stylem a v podstatě jsem jí dočetl jen díky tomu, že na to stačilo jen pár hodin. Takže když už jsem ten příběh načal, tak jsem chtěl vědět jak to skončí, což jsem si bohužel dokonale dokázal představit už asi po padesáti stránkách a musím říct, že se můj odhad nemýlil. Navíc bych tento příběh rozhodně neoznačil za příběh pro samostatnou knihu, ale spíše jako roztahanou povídku, která by se lépe hodila do nějakého souboru povídek (tam by mě možná tolik nenaštvalo, že jsem si tu knihu koupil a přečetl).
Toto byla moje nejoblíbenější knížka mého dětství a i teď když mi táhne na třicítku se mi pořád líbí. Některé tituly prostě nikdy nezestárnou.
Dlouho jsem se této knize bránil a nechtěl jí číst, ale pak se mi jednou dostala do ruky a já jsem zkusil přečíst pár stránek a najednou jsem zjistil, že jsem v půlce knihy a že se mi docela líbí. Je to velmi svižné čtení a děj odsýpá velmi rychle, což je důvod proč se mi to četlo tak krásně. Hlavní postavy mě zaujali a přišli mě velmi sympatické a zajímavé. Jediné co mi trochu kazilo trochu čtení je ta romantičtější část, která mě vysloveně iritovala, ale u takovéto knihy se to dalo čekat. Velmi slušné čtení na pár hodin.
Knihy od Zane Greye mám ve velké oblibě a i tuto knihu jsem si oblíbil a přečtl prakticky jedním dechem. Arizonský klan má velmi jednoduchý příběh a milostná zápletka byla napsaná velmi naivně, ale vše to vynahrazuje velmi krásná a napínavá atmosféra. Od Greye jsem sice už četl lepší knihy než je Arizonský klan, ale rozhodně mě tato kniha nezklamala. Příjemná oddechovka.
Kniha měla parádní úvod, který mě hned zaujal, ale potom se příběh zpomalil a stal se až moc popisným. Chápu, že bylo nutné popsat, jak to ve městě chodí a kdo je kdo a co má na práci, ale bohužel všechny tyto informace byli vychrleny najednou a já se v nich trochu ztrácel a několikrát jsem musel listovat na zpět, abych si ověřil fakta. Naštěstí se děj po této popisné pasáži opět začal zrychlovat a já najednou byl do něj neuvěřitelně vtažen, užíval si veškeré intriky, podrazy a boje hlavního hrdiny a musím se přiznat, že jsem nakonec hltal každou stránku.
Další knížka, kterou jsem zhltnul jedním dechem. Opět úžasný děj, plný napětí akce a tentokráte i černé magie a romantiky. Navíc jsme se dočkali toho, aby Hermiona žárlila na Herryho a jeho školní úspěchy, což pro mě byla absolutně ta nejvtipnější část, u které jsem se výsostně bavil. A pak přišel velmi nečekaný závěr, po kterém mě zůstala jen otevřená ústa.
V této knize už Rowlingová nepoužívá tolik popisných pasáží a zaměřuje se více na děj. Asi bych se už nedokázal prokousat další stovkou stránek s popisky hradu. Musím zde ocenit i temnější nádech příběhu, který mě oslovil mnohem více než u první knihy.