pejty komentáře u knih
Vcelku zajímavá kniha o asi největší hvězdě českého biatlonu. Musím přiznat, že díky ní jsem tento sport začal sledovat, a tak jsem se chtěl o ni dozvědět něco víc. Je skvělé, že lidem dovolila tímto nahlédnout do svého soukromí a je neskutečně číst o tom, co stojí za tím být na špici a také o tom co se může dít v zákulisí, kam televizní obrazovky nevidí.
Kniha je psaná celkem jednoduchou a pro čtenáře příjemnou formou a stránky opravdu rychle při čtení ubývají, až nakonec žádná další už k přečtení nezbývá.
Původně jsem nemel v úmyslu tuto knihu číst, ale nakonec jsem rád, že jsem se k ni v rámci čtenářské výzvy dostal. Neskutečně zajímavá kniha, která mě bavila od první do poslední stránky a já si opět užil tento skvělý svět plný démonů. Doufám v další knihy z tohoto světa.
Jako vždy jsem nadšen z dalšího příběhu o Attikovi. Sice byla tato kniha trochu slabší, než předchozí díl, ale stejně jsem si užil každou stránku a těším se na další díl.
Velmi příjemné překvapení. Detektivka má tempo a spád a nenajde se v ní moc hluchých míst. Navíc konec knihy opravdu dokázal překvapit, což se stává málokdy. Za mě velice zajímavá kniha na pár večeru.
Vcelku příjemná jednohubka. Děj byl naprosto předvídatelný, přesto dokázal překvapit.
Tak po delší době mám po přečtení knihy v sobě takový WOW pocit. Asi tak se to dá jedině popsat. Tato kniha mě opravdu zaujala a opravdu velmi překvapila. Neskutečně syrově, reálně a až děsivě popsaný život dospívající dívky mě opravdu bral dech, prakticky na každé stránce. A poslední kapitola to všechno jen podtrhla. Dokonalé dílo
Poezie nikdy nebyla mým šálkem čaje a ani tato kniha mě nepřesvědčila o opaku. Přesto děkuji čtenářské výzvě že jsem měl díky ní možnost si tuto sbírku přečíst.
Taková knižní jednohubka na jedno až dvě odpoledne. Příběh byl hodně jednoduchý a měl rychlý spád bez zbytečných složitostí, které by akorát natahovali knihu. Někdy je hold v jednoduchosti síla.
Musím říct, že ačkoliv jsem od knihy mnoho neočekával, tak kniha mě naprosto zklamala. Kniha je bohužel naprosto bez děje. Hlavní postava nemá žádný vývoj. Kapitoly na sebe nenavazují a jsou pokaždé jen o zážitku s klientem. Ale bohužel jsem se nedočkal žádných pikantností. Spíše jsem se dočkal jen nudy doprovázené frustrací z toho, co jsem to zase vzal do ruky za knihu.
Kniha pro menší čtenáře. Příběh je jiný než znám z filmu, ale rozhodně není špatný. Je jednoduchý a přímočarý, což je přesně to co jsem potřeboval. Kniha přečtena za pár hodin a byla to taková knižní jednohubka. Pro menší čtenáře určitě výborná kniha.
Musím se přiznat, že je mi strašně smutno po přečtení této knihy. Bohužel mi právě skončila jedna z mých nejoblíbenějších fantasy sérií a musím se přiznat že se mi po Kate bude stýkat. No naštěstí si všechny knihy, když tak můžu přečíst znova.
Tato kniha je důstojným zakončením příběhu a vcelku plnohodnotné umocňuje dějové linky většiny postav. Jediné, co mi zde trochu chybělo, je poměrně nízký počet hlášek vycházející z Kate a ani tempo to nemělo takové na jaké jsem zvyklí. Ale celkově se mi kniha líbila a já si užíval každou stránku.
Knihu jsem přečetl během jednoho dne a musím se přiznat, že to byla skvělá nostalgie. Bohužel jsem dostal jen poklidných pár příběhů, které mi jen připomněli, to co jsem zažíval při čtení Odkazu Dračích jezdců, ale nedokázali navodit tu napínavou atmosféru, jakou jsem miloval.
Toto nebylo čtení pro mě. Žánr mě moc neoslovil a do čtení jsem se musel nutit. Ačkoliv je kniha krátká, trvalo mě její přečtení poměrně dlouho. Autor píše s humerem a sarkasmem a nebojí se přiznat své chyby, které ho dovedli jako alkoholika do protialkoholní léčebny. A vlastně o tom je celá kniha o osudech alkoholiků v protialkoholní léčebně a o tom, proč se tam dostali.
Tak tuto knihu jsem si opravdu užil. Svižné, napínavé a občas i překvapující.
Tak tato kniha mě neoslovila. Nesedl mi styl psaní autora, který postrádá jakékoli známky napětí a dobrodružství (a že prostoru pro to v této knize bylo hodně), a kde autor při vyprávění příběhu skáče naprosto bez varování a mnohdy i rušivě z jedné postavy na druhou. Do čtení jsem se musel nutit a bohužel těch pár set stránek bylo pro mě hodně zdlouhavých.
Zase mě jednou čtenářská výzva zavedla na místo pro mě dosud téměř neprozkoumané. Poezie mě totiž nikdy moc neoslovila a proto jsem se jí vždy vyhýbal.
Tentokrát jsem ale poprvé pocítil, že by se to mohlo změnit, neboť mě kniha opravdu zaujala a nakonec musím připustit, že se mi kniha opravdu líbila. Básně jsou plné utrpení, bolesti a zloby, ale také je v nich síla a naděje. Autorka se nebala psát otevřeně a bez zábran a to je asi důvod proč jsem hltal každou stránku, každý řádek zkrátka každé slovo.
Miluji knihy s podobnou tématikou a i tuto knihu jsem si oblíbil. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo to, že se v knize objevilo pár hluchých míst, které děj zpomalovali. Jinak super.
Bohužel po pár hodinách nebylo co číst. Tato kniha se prostě nedala odložit.
Moje druhé setkání s knihou od K. Čapka. Bohužel ani tentokrát nemůžu říct, že bych si knihu nějak zvlášť užil. Čapek rozdělil knihu do tří částí a nevím jak to říct jinak, než že se ta první část nedala číst. Prvních 80 stránek bylo naprosté utrpení a nebýt toho, že jsem neměl po ruce nic jiného ke čtení, tak bych tuto knihu odložil a patrně už znovu neotevřel. Musím se ale přiznat, že mě kniha na konci první části začala celkem zajímat a poslední dvě části knihy mě vyloženě bavili. Bohužel škoda už byla napáchána a můj názor na knihu to už mnoho nezměnilo.
Jsem rád, že poslední díl si nechal na starost sám Pavlovský. Jeho mám ze všech autorů, kteří se podepsali pod tuto sérii nejraději a jeho knihy mi vždy nejvíce sedli.
Toto bylo velice pěkné zakončení a já si ho náramně užil. Opět jedna hláška za druhou a samá akce, ale stejně jsem od knihy nic jiného nečekal. A když je to ještě dobře napsané a vše do sebe hezky zapadá, tak je se to prostě čte samo. Jen jedna věc, co mě trochu zklamala, byla poslední kapitola, ale vzhledem k tomu, že jsem někde četl, že se plánuje druhá série, tak mě to tolik nevadí.