perdida perdida komentáře u knih

Sám doma Sám doma Todd Strasser

Mám ráda filmové zpracování, tak jsem se rozhodla přečíst i knižní. Oddechové čtení.

16.07.2020 4 z 5

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Mám velmi ráda řeckou mytologii, tudíž doporučuji.

16.07.2020 5 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Velmi originální nápad. Kniha velice čtivá. Moc se mi líbí začátek - většina knih má začátek nudný a nezajímavý. Zde mě začátek opravdu překvapil a nutil mě číst dál; chtěla jsem vědět, co bude následovat.

„Když se probudíte v den, o kterém náhodou víte, že je to středa, a všechno kolem připomíná neděli, začnete tušit, že něco není v pořádku.“

Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Normálně nečtu knihy, které se týkají holokaustu, ale tuhle jsem si přečetla. Nelituji. ... To uvědomění si, že to opravdu kdysi proběhlo. Že se ty události, které kniha popisuje, v životě Anny Frankové opravdu staly... Zároveň mě příjemně překvapily velmi vyspělé názory a myšlenky Anny. Také jde v knize pochytit, jak roste - dospívá. Její názory se časem trochu mění atd. I já jsem se nad některými jejími úvahami musela zamyslet.

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Mám ráda kvalitní poezii a horory. Když to spojím, vznikne mi balada. ... Kytice je kvalitní dílo. Četla jsem se zatajeným dechem. Nejvíce si pamatuji Polednici, Kytici a Zlatý kolovrat.

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Nádherný příběh. Mám velmi ráda filozofii, a proto se mi tato kniha líbí. Jsou v ní zajímavé myšlenky - dětský a dospělý svět, láska,... Dokonce mi v hlavě utkvěly některé citáty. Každý by si Malého prince měl přečíst, zamyslet se nad ním. Tuto knihu můžu číst pořád dokola - nikdy mě nepřestane udivovat. Velmi doporučuji.

Slavík a růže Slavík a růže Oscar Wilde

Natož, že je příběh pokládán za pohádku, je velmi skutečný. Je to velice smutné - slavík se obětuje zbytečně. Čtivě psané. Doporučuji.

16.07.2020 5 z 5

Důmyslný rytíř Don Quijote de La Mancha (převyprávění) Důmyslný rytíř Don Quijote de La Mancha (převyprávění) Jitka Škápíková

Kniha, která je pro Španělsko typická. Moc se mi líbila. Je místy vtipná a líbila se mi čistota don Quijotových činů. Tento román je nadčasový. Avšak je pravda, že "boj s větrnými mlýny" je beznadějný.