pestas

Kniha se mi libila, i kdyz pravdou je, ze kvalit Sifry nebo Andelu nedosahuje. Ale i tak byl dej napinavy, mel spad a znovu tleskam za popis mist. V tomhle je Brown neprekonatelny a za me ma veliky obdiv za preciznost a to, jak si peclive vzdy vse zjistuje a opravdu popisuje realna mista. V Barcelone jsem byla jako dite, ale i tak jsem si na zaklade Brownovych popisu mnoho mist opravdu detailne vybavila. O to jsou jeho knihy pro me silnejsi, kdyz jsem na tech mistech byla a mohu tak v hlave sledovat pohyb postav po mestech a ulicich.

Prijemne zavzpominani na divci leta travena prevazne s knihami teto autorky a snenim o lasce, ktera hory prenasi. Knizka je klasicky dobre ctivy romanek, ktery pracuje s emocemi mladi, s rozpaky a nastinuje cas pohody letnich prazdnin s partou lidi, coz jsou dle meho nejlepe travene letni prazdniny:)

Libi se mi styl psani autorky. Pribeh je pro nekohi mozna az moc plny nepravdepodobnych nahod, ale kolikrat nam skutecny zivot poskytuje daleko mene pochopitelne okamziky. Spojeni momentu, kdz se Helene dosavadni zivot sesype, jak domecek s karet a nasledne procita a objevuje nove moznosti s obdobim Vanoc je zde az pohadkove, misty vhani slzy do oci.... Pribeh je ctivy a je to takove mile odpocinkove cteni

Za me zatim nejslabsi z cele serie. Plus je u me za to, ze tim, jak navazuje na 1. dil, tak zde neni jeste same magicno a nadprirozeno, ale to je tak vsechno. Dej mi prisel misty silene rozvlekly az nudny a mela jsem co delat, abych nektere pasaze rovnou nepreskakovala. No jsem zvedava na Faraona

Kniha se mi moc libila. S nadsazkou zde byly popsany pocity, ktere jsou v nasi spolecnosti trochu tabu (ze matka se ne vzdy s roli uplne ztotozni, ze nemusi hned od narozeni sve mimco bezpodminecne milovat a chvili trva nez si ten vztah k nemu najde, ...). Take bylo fajn si uvedomit, jak je super, ze u nas do prace nutne spechat nemusime a muzeme si uzit rodicovskou dovolenou do 3 let. Ano, bylo v knize ponekud vice vulgarit, nez by bylo nutne, ale nijak extremne mi to nevadilo.

Z pocatku mi kniha prisla dosti tahla, rozjela se podle me asi tak od poloviny, ale pak se mi libila. Anglicke veticky mi vubec nevadily a az do konce jsem nevedela, kdo je vrah. Urcite s Nesbovymi knihami nekoncim

Jedna se o romanove zpracovani Rembrandtova zivota. Castecne kniha vychazi z historicky dolozenych korespondeci, udaju a udalosti, castecne si autor nektere spojitosti domysli. Kniha je ctive psana, popisuje pomery v Amsterodamu v 17. stoleti, vliv cirkve a potize lidi, kteri neveri tak, jak reformovana cirkev ci zidovska obec urcila. V knize je i hezky popsan zpusob malirovy prace, styl jeho uvazovani i jistou lehkovaznost v oboru financi. Kniha se mi libila i proto, ze jeho dila znam a mam je rada, ale nelibila se mi tolik jako dalsi Weissova kniha Nahy jsem prisel na svet.

Velice silna kniha, ktera v cloveku jeste dlouho zanecha potrebu premyslet otom, jak moc a snadno se clovek muze nechat "zmanipulovat" do role v jake se ocitl Rudolf Lang. Jak az nekdy slepa potreba plnit vse dokonale a spravne muze zastrit v dusi cloveka zverstva, ktera pacha na jinych. Jakozto potomek praprarodicu, ktery prozili obe valky, byli v pracovnich taborech a dokonce i cast byla v Osvetimi, jsem knihu opravdu zhltla temer jednim dechem.

Auguste Rodina a jeho dilo miluju a proto jsem knihu cetla jednim dechem. Krasne a poutave napsano, krasne vystizena doba a utrapy umelce v ni zijici. Knihu uz jsem cetla asi 10x a stale mi prijde krasna a rada se k ni i v budoucnu vratim. Jsem rada, ze se mi podarilo ji zakoupit v antikvariatu

Kniha, kterou jsem nejdrive cetla v originale a libila se mi tolik, ze jsem si ji sehnala i v Cj. Velmi zdarily preklad a pribeh je sokujici, neptrely, pro nekoho tezko uchopitelny. Za me velmi dobra kniha

Nostalgie, o to vic, ze mnoha zminovana mista me provazela detstvim take (Kacerov apod.). Cetlo se to krasne, mila oddechovka

Kniha je to mila, vypravi tak nejak svym tempem o zivote hlavni postavy a postav ji blizkych, klub pleteni jako misto setkavani a poznavani lidi je hezky napad, ale musim rict, ze jinak se mi knizka z pocastku tak nejak vlekla az moc line. Konec je ale necekany a prekvapivy

Du forma psani mi uplne nesedela, ale zvykla jsem si. Balet je drina a tato kniha surove popisuje vse, co to obnasi, od ukradeneho detstvi az po drogy a alkohol. Misty mi to prislo az extremne prehane, dejova linka s bratrem tak nejak navic... Kniha zaujme ale neni to zase nejake wow, ke kteremu bych se chtela vratit

Musim rict, ze po predchozim dilu Buh pouste jsem hodne vahala, zda se do Faraona vubec poustet, ale nerada nechavam nedoctene serie. A jsem rada, ze jsem nechut prekonala a Faraona precetla. Od predchoziho dilu mnohem mnohem lepsi, i kdyz na 1. dil to proste nema a mit nemuze. Uvitala bych o neco mene valceni a popisovani muceni, ale nebylo to zase az tak zle. Misty se knizka trochu vlekla, jinde zase se cetla skoro sama.

Co napsat... ctive napsane, plne emoci... Opet detailne propracovany pribeh, ktery popisuje osucy jednotlivych postav. Skvele zakomponovane jiste parapsychologicke jevy byly perfektnim zpestrenim.

U teto knihy mi trochu trvalo se zacist, zpocatku jsem bojovala s casti z historie, i kdyz mi bylo jasne, ze je to dulezite pro pripad. Poslednich par kapitol jsem ale zhltla neskutecnou rychlosti a vubec jsem se od cteni nemohla odtrhnout

Ale jo, necetlo se to spatne, i kdyz pribeh byl takovy porad to same dokola, tak tam bylo par zajimavych momentu a informaci z prostredi privatu. Na druhoi stranu jsem mela tendencintu zenu i obdivovat, vzhledem k tomu, co v detstvi zazila, ze ji to nezlomilo (no, jak se to vezme, kdyz se pak vlastne zivi prostituci) a ze si dokazala stanovit nejake hranice a ze porad dokazala myslet i na to ze ma syna.

Velmi ctiva knizka, dobra zapletka, par pasazi se mi vleklo, ale jinak dobry