Pet007 Pet007 komentáře u knih

Únos urozené panny – Břetislav a Jitka Únos urozené panny – Břetislav a Jitka Oldřiška Ciprová

Všichni asi známe pověst, tak i já tušila, o čem příběh bude. Knihu jsem dočetla, ale byla jsem trochu zklamaná.

05.06.2016 2 z 5

Kněžna Ida - Past na českého knížete Spytihněva Kněžna Ida - Past na českého knížete Spytihněva Oldřiška Ciprová

Hodnotná literatura mi většinou jiskru do oka a úsměv na rty nevrátí. Proto ať žije a zkvétá i ta méně hodnotná.

28.05.2016 3 z 5

Bílá princezna Bílá princezna Oldřiška Ciprová

Když toho člověk mnoho neočekává, není pak tolik zklamán. Tomuto žánru se říká červená knihovna, i když se snaží vycházet z historie.

21.05.2016 3 z 5

Věčná dobrodružství kapitána Školky Věčná dobrodružství kapitána Školky Robert Fulghum

Knihu jsem si půjčila, abych se seznámila s jejím autorem, než ho uvidím na vlastní oči. Možná jsem moc neočekávala od jeho úvah nad životem, ale byla jsem mile překvapena. I všední činnosti a obyčejné věci se stávají zajímavými.

20.05.2016 5 z 5

Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

Trochu zmatený případ slečny Marplové. Aneb zdání klame. Vždycky jde jen o peníze.

14.05.2016 3 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Napínavá a děsivá kniha. Už jsem to někde určitě psala, nejvíce dokáže člověku ublížit zase jen člověk. Odhalení pachatele bylo překvapivé.

22.04.2016 5 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Zajímavý začátek. Pak se to trochu vleče, neustále přibývají nové postavy, až se ztrácíte v ději. Většině záleží na tom, co si o nich jejich sousedé myslí. Někdo se chce lišit za každou cenu, někdo nezapadne nikdy. Kdo z nich má větší hodnotu? To rozhodnou až jejich činy a nebo nečiny.

21.02.2016 4 z 5

Zaříkávač nemocí Zaříkávač nemocí Jan Hnízdil

Nejlépe se mi kniha četla v čekárně chirurgické ambulance, kdyby nás nechali čekat o něco déle, zvládla bych ji přečíst celou najednou. Je to dobrá kniha. Každý si z ní vezme něco pro sebe. Ani ta politika mi tolik nevadila. Jen nechodit k volbám je jistě trefné vyjádření názoru, ale co dál?

24.01.2016 4 z 5

Filmové příběhy Filmové příběhy Zdeněk Svěrák

Výborná kniha. I když jsem filmy Obecná škola, Kolja a Vratné lahve viděla několikrát, stejně jsem se při čtení skvěle bavila.

02.01.2016 5 z 5

Zpropadení páteři Zpropadení páteři Colin Bateman

Dobrá kniha. Sice jsem doufala, že ji přečtu rychleji, ale nějak nebyl čas. Proto bylo nejrozumnější dočíst ji na Silvestra:)

01.01.2016 4 z 5

Vášně a boje Polyxeny z Lobkovic Vášně a boje Polyxeny z Lobkovic Jiří Hanibal

Mám ráda historické romány, ale tenhle mne zase až tak nedostal. Bylo mi potěšením seznámit se s paní Polyxenou, vyhledala jsem si o ní nějaké informace na netu, zajímavá žena. Byl to dobrý nápad sepsat její příběh, jen kdyby byl napsán tak, abychom se od něho nedokázali odtrhnout.

26.12.2015 2 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Autorova první kniha mne nadchla mnohem více. Tento příběh je ovlivněn tím, že hlavní hrdinkou je malá Elsa. Je to její svět, který se dotýká světa dospělých, ale je to z větší části Říše fantazie. Taky jsem jednu měla, ale před pár lety se mi ztratila a nemůžu trefit zpátky.

13.12.2015 4 z 5

Irská šaráda Irská šaráda Colin Bateman

Sean na mušce se mi líbil o něco více, ale i tato kniha je dobrým čtením. Seznámila jsem se s obdobím, kdy ve Velké Británii řádila IRA, to bylo pro mne nové. Zločiny jsou prostě páchány v každé době a za každého režimu. A politici se neustále tváří, že jim záleží jen na našem blahu, ale ve skutečnosti myslí jen na svůj prospěch. Za použití všech legálních i nelegálních prostředků.

28.11.2015 3 z 5

Sean na mušce Sean na mušce Colin Bateman

Nečekané dobrá kniha. Začala jsem tradičně od konce série, ale budu určitě pokračovat. Černý humor, hlavní postava naštěstí není hrdina bez bázně a hany, jen ten závěr byl smutný.

20.11.2015 4 z 5

Karel IV.: Jménem koruny, jménem lásky Karel IV.: Jménem koruny, jménem lásky Hana Parkánová-Whitton

Dobrá kniha. Ráda jsem si přečetla román o Karlu IV., mám tu dobu ráda. Bylo to celkem oddychové čtení, sáhnu i po nějaké další knize od téhle autorky.

15.11.2015 3 z 5

Zločin v Yorku Zločin v Yorku Sam Thomas

Na knihu jsem se moc těšila, ale nějak jsem se do ní nemohla zakousnout, moc času nebylo, ale to asi nebyl ten hlavní důvod. Téma bylo skvělé, dokonce se v doslovu dozvíme, že hlavní hrdinka byla skutečnou osobou, ale nejvíc mne uchvátil až závěr knihy. Ten je strhující.

09.11.2015 3 z 5

Odkaz Stonehenge Odkaz Stonehenge Sam Christer (p)

Pomalý rozjezd, ale jinak dobré čtení. Všichni doufáme, že existuje něco mezi nebem a zemí, ale zároveň tušíme, že spousta lidí je ochotna pro svůj prospěch udělat cokoli a vůbec nejlepší je, když to maskují vznešenými myšlenkami...

26.09.2015 3 z 5

Ten, který zabil draka Ten, který zabil draka Leif G. W. Persson

Syrová detektivka. Četla jsem na etapy, od knihy se tedy dalo odejít, nevtáhla mne do děje, nepotřebovala jsem vědět hned, kdo je pachatelem. Hlavní hrdina nebyl žádný rytíř bez bázně a hany, ale takoví my lidé prostě jsme a policista je taky jen člověk. Vrah byl odhalen a předpokládám, že snad i potrestán, tak jako v opravdovém světě.

13.09.2015 3 z 5

Poslední orákulum Poslední orákulum James Rollins (p)

Zápletka mi něco připomínala. Černobyl, děti, radioktivita, mocenský boj...Byl to Kamenný koncil. Poslední orákulum má určitě lepší hodnocení, ale čekala jsem víc.

05.09.2015 3 z 5

Zápach odlivu Zápach odlivu Håkan Östlundh

Dobrá drsná detektivka. Možná mi trochu chybělo, že byl důvod toho běsnění pouze tajemně naznačen, kdyby jej autor trochu rozvedl, byla by kniha možná ještě lepší.

29.08.2015 3 z 5