Péťa2799 Péťa2799 komentáře u knih

Nedokončený příběh Nedokončený příběh Rebecca Yarros

Rebecca opět nezklamala. Kniha se skládá ze dvou dějových linek, které se navzájem proplétají. Bála jsem se, že mě příběh z minulosti a oblasti války nebude bavit, ale spisovatelka opět překvapila a právě tahle dějová linka mě nejvíce zasáhla. Připravte si ke čtení kapesníky, budete je potřebovat!!! Plot twister obrovský, který mě naprosto zníčil a já snad nikdy jindy u knížky nebrečela tolik jako u téhle. Sečteno a podtrženo - knihu všema deseti DOPORUČUJI!!

04.11.2024 5 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

(SPOILER) Železný plamen (Iron Flame)

Irone Flame jsem poprvé četla v angličtině, poté jsem si poslechla i v audio - dramatized adaption (doporučuju!!!), a když vyšla teď v českém překladu, tak jsem neváhala a hned ji koupila. Iron Flame jsem celkem přečetla 3x za poslední 3/4 roku a pokaždé kdy jsem to četla, tak mě to vždy uchvátilo, vtáhlo do příběhu a na konci naprosto šokovalo.
Příběh navazuje přesně kde skončil. Najdete tam plno akcí, spoustu emocí, vtipných hlášek, ale i pěkně pikantních sexuálních scén. Violet se v tomto díle musí vypořádat se spoustou věcí a změnami. Její dosavadní život kterému (bezmezně) věřila se jí obrátil vzhůru nohama, ztratila důvěru ve své rodině, škole, království ale i v Xadenovi. Zažila velkou ztrátu, kterou oplakali všichni fanoušci (RIP Liam), ale také prožívá obrovský zmatek ve svých emocí (nejistota, nedůvěra, žárlivost, pocit méněcennosti). Bála jsem se, že z Violet bude typicky dokonalá hlavní postava, které vše vyjde hned na poprvé, ale tady jsem se opět nezklamala a Rebecca mi dokázala, že je skvělá spisovatelka, která píše postavy, které mi tak přirostly k srdci, že je chci mít ve svém skutečným životě. :D
Xaden… ten cokoliv udělá, tak mě s tím nenaštve. V druhém díle vidíme úplně jinou stránku Xadena, než na kterou jsme zvyklí. Ale nebojte se, že k špatnému. Xaden si uvědomí spoustu věcí, vyspěje v tomto vztahu a bojuje za něj. Nevzdává se, dává Violet potřebný prostor a čas, ale i přesto je stále po jejím boku, pokud ho náhodou potřebuje (vědomě i nevědomě). Je odhodlaný Violet dokázat, že jí miluje, nehodlá žít bez ní a svět pro něj existuje pouze pokud v něm je Violet.
V tomto díle je větší prostor se víc seznámit s jejich kamarády, které si budete přát, aby jste je měli ve skutečném životě. Tairn a Andarna jsou vtipným zpestřením knihy, protože sledovat dialogy mezi dospělým bručounem a puberťačkou stojí za to :D
Pokud jste si mysleli že Jack Barlow je záporák, tak si počkejte na Varrishe, protože z něho vám půjde mráz po zádech. Scéna na konci první části knihy, mezi Vi a Varrishem - jak z filmu. Měla jsem celou dobu husí kůži, zatajený dech a nedokázala jsem se odtrhnout (jako od celé knihy :D).
A ten konec?!!! Co tím jako Rebeca zamýšlí?? Jak to bude pokračovat a bude happy endgame??
Tuto sérii miluju nadevše. Za poslední 3/4 roku jsem Fourth Wing a Iron Flame přečetla asi 3x a slyšela 2x. Miluju si všímat detailů a přemýšlet nad možnými konspiračními teoriemi. Sleduju besedy Rebeccy, kde nám dává různé Easter eggs ohledně Onyx strorm. Například ohledně druhého signetu Violet, se kterým si sem na 100% jistá. Hor po přečtení bonusové kapitoly v novém vydání Fourth Wing z POV Xadena (kapitola č. 27), kde to je vlastně skoro potvrzené!! :D
Celkově se nemohu dočkat na třetí díl, který vychází v angličtině 21.1.2025 (takže hned ráno čekám před obchodem a kupuju). Doporučuju si jako podkres pustit na Spotify playlist - Iron Flame, vytvořený od samotné autorky, kdy při těchto písních psala knihu.

21.09.2024 5 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

O téhle knížce jsem se dozvěděla na internetu, jelikož měla velký boom kolem sebe. Nebyl to můj cílový žánr, chvílí jsem váhala. ALE!!
Je to neskutečná knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem (přečtena za 24 H ). Po prvních stránkách jsem se od ní nemohla odtrhnout, děj mě vtáhl a nepustil. Hlavní hrdinka Violet - navenek křehká a jemná, ale uvnitř silná. Stala se okamžitě moji nejoblíbenější knižní hrdinkou. Nebyl tady ani jediný moment, kdy bych byla jí otrávená či s ní nesouzněla. A Xaden…. Ach Xaden. Toho jsem si zamilovala. Je to typický bad boy, ale časem se ukáže jako starostlivý, něžný, podporující kluk. Své pocity často ukazuje činy a vlastně miluju vše co řekne. Vždy je připraven do boje, učí
Vi bojovat, aby se neustále zlepšovala a nechává ji prostor se vyvíjet.
Ta chemie, tenze a přitažlivost mezi Violet a Xadnem.. achhh!!! The enemies-to-lovers romance byla perfektní. Pomalá, intenzivní a na konci pořádně spicy.
Draci. Bála jsem se, že mě prostředí fantasy nebude bavit a vlastně pojedu jen na té romantické lince. Ale to se nestalo! Draci mě tak uchvátili. Jejich hierarchie a politika, jak se spojí s jezdcem, způsob komunikace a jejich individualní síly, které dají svému jezdci. Tairn a Andarna . Starší zahořklý Tairn, který vychovává malou Andarnu… skvelé a vtipné dialogy, které jsou mnohem lepší v druhém díle.
Vedlejší role mě moc bavily. Líbilo se mi, že dostaly svůj prostor a vlastně jsem se jako čtenářka o nich něco dozvěděla a mohlas nimi souznit. Miláček Liam kdo knihu četl, tak ví…..
Celkově knihu hodnotím 10000000/5 . Dočetla jsem ji a potřebovala jsem hned pokračování!!! Takže sem neváhala a přečetla si rovnou Iron flame v angličtině.
Fourt Wing jsem od té doby přečetla ještě jednou a denně si čtu určité pasáže, protože mi přijde, jakobych já sama v tom příběhu byla a oni byli moji kamarádi. Denně na ten příběh myslím a nemůžu se dočkat 21 ledna 2025 na třetí díl.
Moje nejoblíbenější citáty (v angličtině):

“Fascinating. You look all frail and breakable, but youre really a violent little thing, arent you?

“Theres nowhere in existence you could go that I wouldnt find you, Violence.

“There is no me without you.

“None of this is worth it without you.

“Dont borrow tomorrows trouble.

20.06.2024 5 z 5

Spomienky na neho Spomienky na neho Colleen Hoover

Nevydržela jsem s knihou, až bude vydána v českém jazyce a šáhla jsem tedy pro ni v originálním psaní v angličtině.
Od knihy jsem se nedokázala odtrhnout a přečetla jsem ji za 1 večer. Dlouho se mi nestalo, že by mě kniha tak vtáhla do děje, kdy jsem se nad ní uculovala až mě bolely tváře nebo i plakala. Kenna to nemá vůbec jednoduché a její životní příběh může souznět s mnoha životními příběhy lidí, kteří možná prožívají podobné emoce. Ledgerovi jsem od samého začátku věřila a prostě jsem to cítila - to dobro v něm. Postupná změna jeho emocí vůči Kenně až se do ní zamiloval, i přesto že proti tomu bojoval.
Moc se mi líbilo, že kniha nemá uzavřený konec a víme, jak jejich životy pokračují.
Knihu všema deseti doporučuji!

20.03.2023 5 z 5

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

První přečtená kniha z této série. Rozhodně se hodlám pustin do zbylých dvou. Kniha splnila má očekávání a přečetla jsem ji jedním dechem. Pokud hledáte odpočinkové romantické čtení, které vás pohltí - tak tuto knihu vřele doporučuju.

30.01.2023 5 z 5