Petronela16 Online Petronela16 komentáře u knih

Pasažéři Pasažéři John Marrs

Tak toto bola skutočne mega jazda v blízkej budúcnosti.Velmi dobrý príbeh, niekoľko dejových zvratov a u mňa teda plný počet *.Len tak ďalej pán spisovateľ.

06.05.2020 5 z 5

Malé sladké lži Malé sladké lži Caz Frear

Zase som sliapla vedla.Do tretiny knizky som cakala kedy sa to uz rozbehne a prisaham ze som citala len kvoli sem-tam aj vtipnym pasazam.Precitala som to s absolutnym sebazaprenim a priznavam ze poslednych 200 stran som preskakovala vsetky omacky a citala len ked to bolo podstatne aby som vedela ako to skoncilo.Na moj vkus slabucke.Skoda casu a penazi za knihu.

20.05.2019 1 z 5

Půvab pomsty Půvab pomsty Victoria Helen Stone

Mala som chuť prečítať si niečo pomstychtive,takže preto tento výber.Keby som, ja úbohá ,bola vedela....!!!!! Začnem po poriadku.Kniha sa celkom slušne rozbieha, ale v strede už celkom slušne stagnuje.Od cca 150 strany som to popreskakala na koniec, ktorý bol absolútne predvídateľný...No žiadny sláva sa nekonala, nič , čo by som nemohla oželieť.Hlavna hrdinka je namyslená, sebavedomá ,nesympatický fuchtľa, ti jej chlapi obyčajní tajtrlici ....no dobre končím už s hodnotením.Skratka o nič neprídete keď neprecitate, nie ako ja blbec, ešte som za ňu vysolila aj vyše 5€.To koľko by za to bolo sladkosti, taká škoda!

24.10.2021 1 z 5

Zákrok Zákrok Robin Cook

Nechcem hodnotiť túto knihu 1*, lebo bude odpad a to by som p.Cookovi nechcela urobiť.Je však pravdou, že som čakala viac.Pocuvala som ako audioknihu, veľmi som sa tešila, lebo už som dávnejšie odkladala túto knihu.V minulosti som prečítala všetky Cookovky, mám rada romány z lekárskeho prostredia , ktoré sú šmrncnuté krimi.Velmi som sa sklamala a po 7 "ťažkej"kapitole, plnej siahodlhych cirátov o biblických veciach som si povedala, že dosť a knihu som nerada, ale predsa poslala do ...koša.Zmazané ,finito, to sa nedalo počúvať. No škoda, lebo autor to vie určite aj lepšie.

17.08.2021

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Thriller? Zďaleka, ale veľmi zďaleka nie!!!Určite pôjdem mimo davu a fanúšikov, ale pre mňa bola toto úplne jedna veľká nuda.Pocuvala som ako audio, ale ani to ma nedostalo.Priznam sa , že po cca polovici knihy som ju zmazala. Človek len čaká, že či sa to nejako vyvrbi a nič.Dej je totálne nudný, len som sa obávala, že už to bude ďalej tak nezáživné, že budem musieť aj ja ,po vzore hlavnej hrdinky,nejaké to vinčenzo do seba dať, aby som to zvládla.Len to by som musela mať asi plnú pivnicu! No nič, šlus, finito, ende, zmazane do nenavratna.Nič sa nedá robiť, nemienim strácať čas nad knihami, ktoré mi nič nedavajú.Ved toľko ďalších čaká....

01.04.2021

Fobie Fobie Wulf Dorn

Tak takto: moja prve stretnutie s týmto autorom, ale ako som si všimla, to nie je autorova prvotina.Ja som si pri čítaní myslela, že áno, nakoľko mi prišla kniha taká striedavo dobrá, potom zase nudná, úplne ako keby to bol prototyp.Nevravim, ten začiatok ma vážne chytil, len potom to už nebolo až také , že nutkave, že poď no ideme čítať...A ten záver,no ešte že sa to vysvetlilo, prečo konal ten zjazveny tak,ako konal, lebo to by ma už dojalo, keby to nebolo objasnené.Napriek tomu ma to nepresvedčilo.Uplny úplný záver som absolútne nepochopila, čo to bude mať pokračovanie, či ako...V každom prípade má autor nenadchol natoľko, že by som ho ďalej vyhľadávala.Idem skúsiť, či mi pasuje aspoň do výzvy.Hm..pasuje mi už len do témy, že kniha, ktorú po prečítaní darujem...no neviem, či bude mať ten dotyčný obdarovaný radosť...ale keď výzva tak poriadna!A basta!

27.01.2021 3 z 5

Skrz prázdnotu Skrz prázdnotu S. K. Vaughn

Jaj bože, ľudia moji zlatí, to som si ale dala s touto knihou! Začalo to vlastne tým, že som , opäť, po dlhšom čase dostala chuť na sci-fi.(Naposledy to bol tuším Marťan, to bolo fajn, potom Artemis a to som ani nedocitala.)
No ale späť, čiže chuť na sci-fi, ochutnávka tejto knihy, všetko celkom chutné...Ale ako som sa prejedávala touto knihou, čím ďalej, tým viac sa mi zdala horšie a horšie stráviteľná.Vlastne takto: Menej stráviteľné sa striedalo s celkom chutnými sústami, len tých tam bolo úboho málo.Zbytocne strašne veľa omáčky, siahodlhé opisy nejakých technickych veci, ktoré som nemala šancu si predstaviť a ešte k tomu napísané odborným slovom.Ja si viem predstaviť tak kozmickú loď, nejaký ten interiér tam, ale ostatné, že rôzne moduly a bla bla ...fúha tak to už bolo nad moju predstavivost. Hlavná hrdinka mi bola vrcholne nesympaticka, jedna chladná, nechutná ženská.Este aj ten palubný počítač bol sympatickejší od nej.
Možno , keby to bolo o 150 strán kratšie, bolo by to malo želaný efekt.Ten koniec totálne presladeny, už mi to sklzavalo do červenej knižnice a sci-fi roman bol zrazu fuč. Za mňa dnes slabota slaba, verím, že fanúšikovia sci-fi mi po prečítaní románu dajú za pravdu.Ale ok, sama som si chcela dať dávku sci-fi, mám ju mať.A mám zase pár mesiacov pokoj.Ostanem ja pri mojej klasike - detektívky a krváčiky,sem-tam romantikuš, to je pochutnaničko, mňam!

19.01.2021 1 z 5

Zrkadlový muž Zrkadlový muž Lars Kepler

(SPOILER) Na túto knižku som sa už tešila, keďže Keplerovka je u mňa zárukou dobreho čítania.V celkovej podstate ma ani nesklamala, len mi vadilo, že:
- Joona prežije také ťažké a mnoho poraneni a všetko možné, až sa mi to už zdá príliš neskutočné, zázrak že vôbec žije
- všetky preživsie dievčatá sú totalne psychicky v pr... no presne tam, len Mia a Alica,práve tie, ktoré najviac zažili sú "úplne v pohode",obzvlášť Alica , ktorá bola ešte aj tou psychopatovou kvázi dcérou .Tak toto ma už trochu vytacalo.
Ale tak ako som napísala, dej bol fajn, myslela som si ,že viem na 100 péro , kto je vrah a veruže som sa parádne mýlila.Treba si prečítať , stojí to za to.
Ozaj a ten koniec, to čo bolo?Vráti sa o5 Saga? Zrejmá navnada na ďalšiu knihu.No uvidíme , počkáme si.

18.11.2020 3 z 5

Dokonalí sousedé Dokonalí sousedé Rachel Sargeant

Poviem pravdu, že som čakala od tejto knihy teda oveľa viac.Niežeby bola úplne na figu,začiatok ma celkom zaujal, len potom to akosi stagnuje, nič sa v podstate nedeje, no a ku koncu to autorka chcela akosi dobehnúť, tak vymýšľa takú zápletku, že som jej ju vôbec neuverila.Urcite je na svete veľa naiviek, ale tak toto už bolo trochu veľa aj na mňa.Inak zistila som, že mi nebola sympatická ani jedna osoba, nepáčilo sa mi ani to, že tam boli sem-tam nemecké frázy a to ovládam výborne nemčinu , čo potom človek, ktorý nevie po nemecky.Skratka za mňa nič moc, týždeň som sa potrápila s touto knihou, tak teraz si idem nájsť nejakú lahôdku.Čitatelsku samozrejme .

21.10.2020 2 z 5

Popel všechny zarovná Popel všechny zarovná Dominik Dán

Veľmi ma sklamal tento diel, taký o nicom.Siahodlhe opisy mafiánskych praktik,žiadny humor, úplna nuda nuda nuda.Prestala som čítať-pocuvat v polovici, možno by som už aj skôr, len Marianko Geišberg má držal pri počúvaní.Bohuzial, už ani ten to nezachránil.Mrzi ma to , ale ten tentokrát za mňa veľmi špatný dojem.

13.08.2020

Zlodej duší Zlodej duší Sebastian Fitzek

Ako vždy, jedinečná kniha ,jedinečný autor,perfektný záver s bonusom.Pre mňa absolútna jednička ako autor thrillerov, nakoľko pri čítaní sa musím vždy zamýšľať, že to môže byť všetko reálne.To je asi jediný autor, u ktorého čítam vždy aj doslov.Idem sa pozrieť na tú jeho web stránku, tiež si chcem stiahnuť filmy z námetov jeho kníh.

04.08.2020 5 z 5

Úniková hra Úniková hra Megan Goldin

Od začiatku až do konca veľmi dobrá "čtivá" kniha.Dej ma úplne vtiahol a čítanie som si užívala.Aj keď sa mi zdal koniec tak trochu že neuveriteľný, lebo zrazu išlo všetko ako po masle, napriek tomu sa mi kniha páčila.Urcite si posvietim na autorku.

26.03.2020 4 z 5

Rakvář Rakvář Sharon J. Bolton

Zrejme nepotesim fanusikov S.Bolton , ale tato kniha bola teda jej najslabsia.Prisaham, ze si uz nekupim nikdy ziadnu knihu bez precitania si ukazky.Samozrejme, ze som predpokladala , ze autorkino meno je zarukou dobrej knihy.Omyl.Trapila som sa neskutocne, musela som sa az donutit k citaniu.Velmi slabe, vobec neodporucam.

20.11.2019 2 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Velmi dobre, ba este lepsie ako prva cast.Pre mna trosku pomalsia stredna cast, ale koniec tomu dava korunu.Nutne potrebuje pokracovanie.Takze uz len cakat.

19.09.2019 4 z 5

Uzol Uzol Dominik Dán

Zase jedna knizka,ktoru som nevedela citat ,ale ako audiokniha bola zaujimava.Samozrejme ide aj o to,ci ma clovek rad detektivky z cias minulych.V podstate sa pripajam k nazoru,ze to bola taka ani nie kriminalka ako mozno roman z prostredia ZNB +StB.Ale fajn, pacil sa mi zaver knihy.Niektore kapitoly a opisy sa mi zdali uplne realne, napr.to dennodenne pitie,sikanovanie ludi za emigrovanych pribuznych...ale niektore veci trosku pochybujem, ze mohli tak byt,napr.ze obycajny vysetrovatel si len tak mirnixdirnix vyhlasi mimoriadnu situaciu atd.V podstate fajn kniha,len u mna urcite zavazilo, ze bola audio.A tiez ze to cital perfektny Marian Geisberg.

16.07.2019 4 z 5

Krvavý pomaranč Krvavý pomaranč Harriet Tyce

Tak na to, ze to bola autorkina prvotina to nebolo zle.Sem tam trosku menej zaujimavy dej sa striedal zase s akcnejsim.Hlavna hrdinka mi bola spociatku nesympaticka,ale vyklula sa z nej celkom fajn postava.Pacil sa mi zaver.Je mozne ze v buducnosti si este nieco od autorky precitam./Ak napise./

01.07.2019 3 z 5

Kdo je bez hříchu Kdo je bez hříchu Bo Svernström

Mám veľmi, veľmi zmiešané pocity, keď mám hodnotiť túto knihu.Zo začiatku ma to úplne pohltilo, ale po cca 100 stranách som sa začala brutálne nudiť.Nekonečné návštevy svedkov, či už hlavných hrdinov, alebo policajtov, z ktorých niektoré boli totálne bezpredmetné...uf .K čítaniu som sa už potom musela velmi premáhať, sem tam som preskočila stranu a zistila som, že som o nič neprisla . Niektoré kapitoly sú úplne zbytočné.Koniec bol príšerne zamotaný, až neuveriteľný.Jedine pozitívum boli krátke kapitoly, len to je dosť málo pre dobrú detektivku.Skratka pre mňa strata času a ešte aj peňazí.A veruze to nebola lacná kniha! Nepáčilo sa, je mi ľúto.

31.07.2021 1 z 5

Pacient Pacient Jasper DeWitt

(SPOILER) Kniha sa mi zapáčila, hneď ma zaujala a začítala som sa.Velmi ma to bavilo cca tak do dvoch tretín, no a potom už som to len tak docitavala, ze aby sa nepovedalo, Áno, majú pravdu tí, čo tvrdia, že je to podobné Kingovi, áno majú pravdu tí, čo sa im páčia nevšedné námety, len bohužiaľ ja až tak nemusím "duchariny", preto ma to už ku koncu prestalo baviť.Nechcem ísť do podrobností, určite, že pre istý okruh ľudí to bude pecka , mňa to však až tak nenadchlo.Asi nie som cieľová skupina, uznávam.

14.06.2021 3 z 5

Šesť príbehov Šesť príbehov Matt Wesolowski

Prosím pekne,mne sa tento príbeh zložený zo 6 príbehov velmi páčil.Uplne niečo iné, štýl písania je netradičný, ale nie zlý, ba práve naopak,veľmi ma zaujala táto forma. Každý príbeh je vlastne subjektivnou výpoveďou jednej z postav a je zaujímave sledovať ich vyjadrenia k rovnakým udalostiam z ich uhla pohľadu.Napriek tomu, že sa na konci nič svetoborné nedeje a dej končí ako je už zrejmé, veľmi ma bavilo sledovat vývoj postáv.Vlastne ani nikto nebol taký, za akého bol považovaný.Skutocne neľutujem ani čas ani peniaze a na 100 péro si od autora ešte niečo zaradim na svoje čitateľské menu.

02.06.2021 4 z 5

Šest Šest Luca Veste

Šesť..5..4..3..2..1.a idem na to...hodnotenie. Prejdem rovno k veci.Tato kniha bola pre mňa totalnou stratou času.Keby som ju neprečítala, tak sa vôbec nič nestane. Nuda nuda nuda, dej sa ťahá ako sopel a že je predvídateľný, to už ani nespomínam.300 strán nieže neubieha, mala som pocit, že každou prečítanou stranou rastie geometrickým radom počet strán do konca.Veru tak, milí databázaci, len jedna rada - túto knihu si kľudne nechajte ujsť.Viem, čo hovorím...a nezachráni to ani tá obálka.

06.04.2021