petrulkaa komentáře u knih
Mě se tento romantický thriller líbil. Bylo pro mě příjemně nezvyklé až zvláštní zabývat se tématikou života bez elektřiny. Často mě to zavedlo na myšlenky se také pojistit a zabezpečit se ......jsme opravdu na elektřině úplně závislí. I když to bylo smutné téma, bylo mi s knihou dobře a spisovatelce za ni děkuji.
Mě se kniha moc líbila, četla jsem ji téměř jedním dechem. Zcela nečekaný zvrat na konci mě velmi překvapil.
Krásný napínavý rodinný příběh s mnoha životními radostmi, ale i trablemi, tak jak jsem od této mé velice oblíbené spisovatelky zvyklá. Obzvlášť dojemný závěr, který jsem jako matka i babička dočítala se slzami v očích. Moc této skvělé vypravěčce děkuji a těším se na další její knihu. Je to opravdu vždy počteníčko!
Mám moc ráda dobrodružné knihy, ve kterých hlavní hrdina překonává těžké překážky. A tato byla navíc o těžkém, ale zároveň krásném a napínavém životě v Austrálii. Příběh Tary se moc hezky četl, měl rychlý spád, mnoho napínavých a zajímavých částí, knihu se mi nechtělo odkládat. Moc nerada se s osudem Tary loučím, klidně bych brala pokračování.
Tato kniha mě vůbec nezaujala, byla velkým zklamáním. Jsem ráda, že jsem ji dočetla, neodložila jsem ji, protože to nikdy nedělám. Stále jsem čekala, že se do knihy více začtu, ale nestalo se. Příběh mě zaujal až teprve v rozuzlení na konci knihy.
Velmi hezky napsaná kniha o trampotách a nelehkém životě dětí rozvedených rodičů. Mám takových dětí v letošní čtvrté třídě několik, proto jsem tuto knihu zvolila jako prázdninové čtení. Jsem moc zvědavá na to, jak se dětem kniha líbila, těším se na jejich názory. Je to velká náhoda, mám ve třídě také dvojčata a mají také rozvedené rodiče. Jsou to děvčata Emička a Esterka,
Naštěstí střídavou péči nemají. Žijí s maminkou, která má s novým partnerem další tři holčičky. Jak se asi cítí? Mají to podobné, jako hrdinové této knihy? Měly také někdy pocit, že už je maminka nemá ráda? Chtěly také utéct k tatínkovi?
Klasická oddechovka vhodná do dlouhých zimních večerů. Příjemný, jednoduchý příběh.
Knížka se mi líbila, hezky se četla, klidný napínavý příběh. Mám takovýto styl ráda, napětí bez velkých hrůz a ošklivostí. Taková oddychovka. Ze začátku jsem se sice trochu ztrácela ve jménech, ale rychle jsem se pak orientovala.
Kniha se hezky četla, vůbec mi nevadilo, že se místy podobala spíš červené knihovně než válečnému románu. Zajímavý a napínavý příběh.
S chutí jsem si při ní odpočinula a přišla na jiné myšlenky.
Právě jsem knihu dočetla a moc mě mrzí, že tento nádherný příběh skončil a já se musím loučit s jeho úžasnými hrdiny - živými i duchy. I když to byl smutný příběh z druhé světové války, který popisuje nebezpečné boje pilotů, autorčin styl psaní jsem si přímo zamilovala a ke konci se mi chtělo i brečet. Kniha mi opět ukázala, jak může být život krutý a nespravedlivý k těm nejvíce hodným lidem. Ma oblíbená autorka mě opět nezklamala a těším se její další knihu. Moc DOPORUČUJI!! :)
Kniha mě trochu zklamala Začátek knihy se čte velice špatně, kolem 100 strany se kniha otevírá a každého čtenáře vtáhne do svého děje. Příběh smutný a utrápený, zároveň naplněný silnou láskou a porozuměním. Konec tak trochu nesrozumitelný, nerozřešený, děj se rychle usekl.
Pěkné, odpočinkové čtení. Autorka opět nezklamala, vždy si ji zvolím, když potřebuji lehčí žánr. Síla lásky a vítězství nad zlem, krutostí a hamižností, to vždy člověka zahřeje na duši.
Nejdříve jsem chtěla knihu odložit, nemám moc ráda příběhy, ale jsem ráda, že jsem to neudělala. Má oblíbená spisovatelka mě opět nezklamala. Tato knížka mě překvapila, je to oddechové i zajímavé čtení, dokáže vtáhnout do děje. Několik na sebe navazujících příběhů ze života s detektivními zápletkami, jež řeší kriminalisté Přítulný se Zajíčkem. Hezky jsem u knihy relaxovala, super čteni na léto.
Oddechovka. Smutné téma úmrtí milovaného partnera a zároveň tatínka malého synka. Jak to všechno může vdova zvládnout? Naštěstí má bezvadnou rodinu, která ji i se synem pošle do krásné Provence vyřešit přestavbu téměř vyhořelého rodinného domku... a tam se objeví princ na bílém koni. Je to opravdu pohodový, odpočinkový román na léto. Nechybí v něm romantika, humor, láska ani napětí. A jako bonus delikátní provensalské recepty.
Moje oblíbená autorka mě opět nezklamala, je opravdu skvělá vypravěčka. Tento román je ztrhujícím vyprávěním z doby, kdy se rodila moderní Amerika. Je zde hodně o indiánských tradicích, které bohužel postupně zanikají, o boji za ženská práva, o domácím násilí z kterého není úniku, o počátcích plantáží místo nekonečné pouště. J
To vše vytváří bohatý děj, od kterého nelze odtrhnout.
Klasická oddechovka. Jedná ze slabších knih Danielley. Pohádkový příběh lásky a zrady, bídy a bohatství, krásky a zvířete.
Opět dle očekávání hezký oddechový románek s napínavou zápletkou.
Zajímavý, čtivý, napínavý a velmi smutný příběh. Krutá doba války popsaná v milostném příběhu silné, odvážné a podvedené ženy. Doporučuji. Moc pěkná kniha.
Silný příběh z doby před druhou světovou válkou, během ní i po ní mě opravdu zaujal. Autorka je skvělá vypravěčka, příběh se opravdu moc hezky četl.