Osudová přitažlivost přehled
Elizabeth Chadwick
Doba vlády krále Jana v Anglii na počátku 13. století byla bouřlivá a složitá. Miriel Weaverová na příkaz svého nevlastního otce odchází do kláštera svaté Kateřiny, s přísahou, že odtud jednoho dne uteče. V klášteře pomáhala sestře Godefe a sestře Margaretě ve šitále. Jezdily mimo klášter ošetřovat nemocné. Jednoho dne uviděly ležet muže promrzlého na kost na trávě. Miriel se ihned rozhodla, že ho nenechá umřít a s pomocí sestry Godefe ho odvezou do kláštera. A právě tady osud svede dohromady klášterní novicku Miriel Weaverovou a Nicholase de Caena, který byl uvězněn za vzpouru proti královské moci.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2001 , Ikar (ČR)Originální název:
The Marsh King’s Daughter, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osudová přitažlivost. Přihlašte se a napište ho.
Pěkné, odpočinkové čtení. Autorka opět nezklamala, vždy si ji zvolím, když potřebuji lehčí žánr. Síla lásky a vítězství nad zlem, krutostí a hamižností, to vždy člověka zahřeje na duši.
Kniha mě nebavila tolik co jiné knihy tohoto žánru, takže mi trvalo zhruba měsíc, než jsem ji přečetla :o) Každopádně námět (a popisek) se mi líbil a čekala jsem teda něco lepšího. Ale nakonec se mi v knize přeci jen zamlouvalo pár situací a věcí, přestože se mi některé okolnosti moc nelíbily.. Ale ke konci to bylo už v pohodě :o)
Kniha Osudová přitažlivost v seznamech
v Mé knihovně | 39x |
2015 | Letní královna |
2003 | Králova msta |
1999 | Rytíř z Walesu |
2007 | Největší rytíř |
2017 | Podzimní trůn |
Mám ráda jiný druh historických příběhů, tento mi přišel takový dost roztahaný... nicméně některé scénky byly skvěle napsané a konec stál také za to (jak už psala Zirvith) :-)