pifffka komentáře u knih
Tak nějak úplně blbě. Autor se trošku zamotal, vybral si dvě závažná témata, ale nějak se nemohl rozhodnout, které téma rozvinout a kterých postav se to bude týkat. Ani doslov to nevylepšil.
Není pravidlem, že úspěšný režisér musí být i úspěšný spisovatel. Možná jako film, jako kniha to pro mě fakt nefungovalo. Nedočteno.
Pro mě první a poslední román pro ženy. Ač žena, tak tyto knihy rozhodně nejsou pro mě.
Pan Karika opět zklamal. Další knihy fakt už ne. Pan Karika se tak trochu upoceně snaží vyvolat jakousi "dusnou" atmosféru. Ale bohužel... Opravdově působí snad jen ta zima. Taková slohová práce žáka základní školy s rádoby překvapivým koncem.
Nedočteno. Thriller ani náhodou. Spisovatelka sladkých knih pro ženy si chtěla napsat knihu jiného žánru a nepovedlo se.
Tak tohle bylo dost zklamání. Vyšetřovatelé jsou ještě blbější než obvykle a vlastně nevyšetřují. Nakonec Raker zločince odhalí. No a kdyby to náhodou čtenář nepochopil, spisovatel na několika (mnoha) stránkách znovu zopakuje všechny zločiny a pohnutky zločinců a když už si čtenář myslí, že je konec, tak není. Zjihlý Raker musí řešit další problém, prostě další případ na obzoru. Doufám, že bude uvěřitelnější než tenhle.
Tak to byla slušná (nemohu jinak) blbost. Kniha je "ultranásilná" a toť vše. Nějak se vytrácí příběh a o logice už vůbec nemůže být řeč. První knihy pana Cartera měly jakýsi pel jinakosti. Teď mi přijde, že už se trochu vyčerpal. Ale zaděláno na další pokračování má.
Tak tohle nějak nefungovalo. Tolik "štěstí" a náhod v tak hrůzné době. Je třeba o této době psát, je třeba o této době číst. Jen se mi zdá, že tento dětský styl sráží sílu příběhu někam k červené knihovně.
Tak to byla dost velká blbost. Nevěrohodné a velmi zdlouhavé.
A ochránil. Zajímavý námět. Zpracování bohužel takové "joztomile jůžové", hlavně ten konec. Ještě že má pan Dvořák tak podmanivý hlas a přednes.
Velmi příjemná detektivka. Zajímavý hrdina, zajímavé prostředí.
Novodobý Sherlock Holmes a profesor Moriarty. Měření intelektů, které může pokračovat do nekonečna. Trošku krkolomná zápletka s ještě krkolomnějším vysvětlením. Střelných ran jak u "Verdunu" a pouze jeden mrtvý.
No co k tomuhle napsat. Prostě bylo to neuvěřitelně neuvěřitelné a překombinované. Jednoduše bylo to blbý. I takové knihy je někdy potřeba si přečíst, aby si člověk uvědomil krásu jiných.
Spisovatelka se nějak rozmáchla a najednou nevěděla, jak z toho ven. Jako když to psalo víc lidí bez předchozí domluvy.