pifffka komentáře u knih
Takové poněkud divné. Divná hrdinka, divní vyšetřovatelé, divný vrah, divná vrahova rodina, divný konec a divné proč oceňovaná trilogie.
Je příjemné, že hlavní hrdina není žádný superman ani alkoholik. Celkem vtipné dialogy a hezká čeština. Příjemné počtení.
Co napsat o této knize? Krásný a velmi silný čtenářský zážitek.
Thriller ani náhodou. Dobrý námět na povídku byl rozmělněn do spousty stránek. To bouchnutí na konci se nějak vytratilo tím dlouhým vysvětlováním. Vysvětlování bylo zbytečné, jen odhalilo slabiny příběhu a nelogické jednání postav.
Klasická detektivka, které nic nechybí. Dobře vykreslené postavy, drsná krajina a drsný život. Takové "civilní" bez velké senzace a uměle vytvořených zvratů. Prostě uvěřitelné. Velmi příjemné počtení.
Opravdu náročné čtení. Jako když se spisovatel nemůže nabažit své knihy. Neustále přihazuje další a další nelogičnosti, které pak vysvětluje opět velmi nelogicky. Jako když zkouší kolik nelogičností a stránek čtenář vydrží. Naprosto mě dostal umělý neumělý knírek. Skutečně bizarní nápad.
Ano trochu to skřípalo. Žádná objevná zápletka, žádné překvapivé rozuzlení. Takové "dobrodrůžo" pro náctileté, pokud jsou stejně naivní jako hlavní hrdinka.
Velmi nepřesvědčivá zápletka. Vysvětlení dalo spisovatelce dost zabrat.
Tak nějak pořád stejně. Morbidní vraždy brilantně vyřeší brilantní detektiv, který nezaváhá ani chvilku i když se octne v ohrožení. Prostě nic překvapivého. Možná jen to, že se nejedná o alkoholika.
Nic moc převratného. Příjemné nenáročné počtení do letních veder.
Ach Davide, ach Davide, ach jo. Prostě nic moc, ani detektivka a ani ne červená knihovna. Tohle nebyla kniha pro mě.
Díky za takové knihy. Detektivka "s přesahem". Už dlouho ve mně kniha nevzbouřila tolik emocí. V životě nic není černobílé ani jednoznačné. Tana to ví a umí o tom napsat.
Tak to se skutečně nepovedlo. Rozmáchlý začátek, plno nesouvisejících postav, jejichž jednání je třeba na konci velmi krkolomě vysvětlit a hlavně najít souvislosti tam, kde nejsou.
"Dávej si pozor, na co věříš." Já nevěřím, že je to dobrá kniha. "Chytří" hrdinové, kteří se nechovají chytře, spíš neuvěřitelně. Skvělý námět amatérsky a senzacechtivně zpracován.
Taková pohádka pro dospělé. Hrdina zvítězí a zlo je potrestáno a jako u pohádek o tom nepochybujete od začátku. A nechybí ani statečná princezna a žili spolu šťastně až do smrti. To je naštěstí s otazníkem. Proč? Je přeci pokračování.
Nevrátí se, protože nic nelze vrátit. Ani dětství. Moudra, která snad víme všichni, ale jen někdo si je uvědomuje.
Drama jako blázen. Láska, nepochopení, sobectví a uvědomění si vlastního já. Funguje to pořád stejně.
Velmi znepokojivá kniha. A jak uplývá čas od jejího napsání, je víc a víc aktuálnější.
Hanuš, Hácha, Mácha, Hus, komedie, tragédie, historie, červená knihovna, sci-fi, filozofie. Prostě od všeho kousek popsáno vzletnými slovy a spoustou přirovnání. Bohužel mně to přijde jako exhibování vzdělaného Čecha již dlouho žijícího v Americe.