pip11 pip11 komentáře u knih

S láskou Luisa S láskou Luisa Barbara Metzger

Neočekávala jsem hodnotnou literaturu, ale chtěla jsem se pobavit. Přesně to jsem dostala, lehký styl vyprávění a hodně zábavy.

16.10.2019 4 z 5

Květy na vodě Květy na vodě Kathleen E. Woodiwiss

Příjemná a milá oddychová kniha, ve které bylo napětí i romantika.

03.10.2019 4 z 5

Levandulový pokoj Levandulový pokoj Nina George

Kniha o nejhlubších citech a pocitech. Je to pomalý a do hloubky vyprávěný příběh o prožitcích a nejskrytějších myšlenkách.

08.09.2019 4 z 5

Kočárová cesta Kočárová cesta Jana Klimečková

Krásné psaní o historické Vídni a dvoru Marie Terezie. Dopodrobna popisovaný život tehdejší doby, z pohledu služebnictva byl zajímavý. Příběh je poutavý a lehce čtivý, doporučuji.

17.02.2019 4 z 5

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Krásný tajemný příběh, kde se prolínají osudy několika generací. Moc pěkná kniha, sice jsem odhadla jak to dopadne, ale nic to neubralo na poutavosti a napětí příběhu. Jak již bylo řečeno přede mnou, tu zahradu bych chtěla vidět :)

27.08.2018 5 z 5

Šarlotin anděl Šarlotin anděl Denisa Martincová

Nádherná kniha. Tolik pravdy a tak krásně popsané. Spousta lidí už dávno nevidí a necítí, připadá jím to v tom ,,moderním” světě nějak nepatřičné. Vše co napsala je více něž pravda, i když se ji (pravdě) někteří smějí… a proto zlo přibývá, místo aby ho bylo méně, když už jsme tak “vyspělí lidé”. Né, máme pouze technologie, ale vyspělí nejsme. Vyspělost může být jedině duševní, kdežto na duchovní úrovni (a tím není myšleno pánbíčkářství) je dobro první.
Knihu jsem si půčila, ale teď už vím, že si ji koupím, abych se k ní mohla vrátit, protože to co je v ní tady není a ta hrstka lidí co toto v sobě už má je dosti malá.
Knihu doporučuji každému, kdo touží po lepším světě, a to i po tom svém.

21.07.2018 5 z 5

Sanditon Sanditon Jane Austen

Na tuto knihu jsem se vážně těšila. Také mě nezklamala, přestože byla první třetina velmi klidná a pomalá, tak děj nechyběl. Takové klidné prázdniny v lázních u moře. Postupem se dej začal oživovat příjezdem nových tváří a už to dostalo spád. Hlavní hrdinka se vyvíjela spolu s příběhem a to příjemně kladně. Chtěla bych dát 4 a půl, protože toho klidného bylo na začátku místy až moc, tak musím zvolit 4.

26.06.2018 4 z 5

Milovat znovu Milovat znovu Danielle Steel

Bylo to celkem hezké, ale autorka má i lepší knihy. Necelé 4*

23.07.2022 4 z 5

Nedotknutelný Nedotknutelný Amanda Quick (p)

Závěr série hezky uzavřel zápletku táhnoucí se od prvního dílu, žádný otevřený konec. Předchozí díly se mi ale líbily o něco více než tento, čekala jsem více napětí. Ovšem i tak to bylo pěkné.

07.06.2022 4 z 5

Nebe mé lásky Nebe mé lásky Nora Roberts

Bylo zde na mě přespříliš krvavých detailů a násilí… Příběhy sester byly fajn, takže jen kvůli nim jsem to dočetla.

21.09.2020 2 z 5

Přízrak na blatech Přízrak na blatech Laurie R. King

Čtvrté pokračování Holmesových se odehrává po celou dobu na blatech. Někdy mi popisy této krajiny přišly zdlouhavé, ale celkově byl příběh příjemně poutavý. Jednu hvězdičku ubírám za rozsáhlé popisy této pustiny, máte pocit, jako by jste tam byli… Ovšem kdyby byl další díl, moc ráda si ho přečtu.

10.05.2020 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Jude Deveraux (p)

Tento duchařsky laděný příběh se moc povedl. Bylo to skvělé :)

08.05.2020 5 z 5

Případ Máří Magdaleny Případ Máří Magdaleny Laurie R. King

Třetí příběh této série se zabývá starým svitkem a záhadným úmrtím. Teď už manželé - Holmesovi, se pouštějí do pátrání. Moc dobře jsem se bavila a opět se těším na pokračování.

07.05.2020 5 z 5

Stav sa o jej srdce Stav sa o jej srdce Tamera Alexander

Třetí závěrečný díl ze série Belle Meade. Příběh se odehrává v roce 1871 v Nashville. Spojení skutečných událostí s fikcí v této knize, se spoustou historických detailů, je velmi povedené. Objeví se zde vlakové neštěstí, Fisk univerzita pro osvobozené a mnoho dalšího. Knihu jsem si příjemně vychutnala, styl psaní je moc příjemný. Tento díl se mi líbil nejvíce, je to velmi krásný příběh.

11.04.2020 5 z 5

Skvělá partie Skvělá partie Jude Deveraux (p)

Příběh se odehrává v rekreační oblasti u jezera Kissel (s):) ve Virginii. Pěkně se to četlo a bylo to, stejně jako dvacet let stará záhada, po celou dobu poutavé.

05.04.2020 5 z 5

Já ti to opepřím, miláčku Já ti to opepřím, miláčku Ellen Berg

Černá komedie, která mi podstatou připomínala film ,,Univerzální uklízečka“. Příjemně jsem se bavila, hlavně při rozpacích a nevyhnutelném u hlavní hrdinky.

20.03.2020 4 z 5

Návrat na vinici Návrat na vinici Kristan Higgins

Celkově to byl pěkný příběh o přátelství a lásce. Pouze jsem se snažila do knihy začíst poměrně dlouho.

12.03.2020 3 z 5

Opravdově, šíleně, řecky Opravdově, šíleně, řecky Mandy Baggot

Dovolená na pláži v krásném prostředí Korfu (hezký letní mix). Tento příběh jsem si velmi příjemně užila, bylo to vtipné, letně oddychové a mile romantické, s moc pěkným závěrem. Další skvělý příběh od Mandy Baggot.

22.02.2020 5 z 5

Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži Jennifer L. Scott

Je to takový inspirativní manuál, jak vypadat a žít elegantním, vkusným způsobem. Nebylo to rozhodně špatné, určitě by to bylo pro spoustu lidí poučné a přínosné. Je to opakování „starých“ pravidel, na které se již dnes zapomnělo.

22.01.2020 4 z 5

Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna Daniel Glattauer

Niterný náhled do pocitů a prožívání dvou lidí, kteří spolu komunikují přes e maily. Kam je to celé zavede… Od samého začátku je to velmi čtivá a taky zvláštní kniha.

20.01.2020 4 z 5