pip11 komentáře u knih
Hodně moderní, ale moc hezké ptačí vyprávění o slavném sesterském ptačím triu, které se rozhodne změnit své životy. Nechybí ilustrace na každé stránce.
Z knih, které jsem od autorky četla, se mi tato líbila nejvíce. Příběh inspirovaný motivem Vánoční koledy se z mého pohledu moc pěkně povedl. Knihu jsem si krásně užila a ráda doporučuji.
Dva paralelní světy, dvě identické ženy ve dvou podobných životech. Při nehodě si nečekaně prohodí místa a začínají poznávat tu druhou realitu. Podrobně rozebírané emoce (někdy až moc zdlouhavě) a vše, co s sebou tato změna přináší. Je to pěkný příběh, psaný pomalejším tempem.
Krimi, které se prolíná s vysokou politikou a mnoha zabijáky, rozjede čtivou partii. Poutavý příběh, který se převážně odehrává v prostředí šmrncovního New Orleans.
Je to příjemný příběh, ale napsaný velmi rozvláčně. Do poloviny se to strašně vleklo, pak to začalo být o něco svižnější a pro mě i čtivější. Kdo chce poklidné a nenáročné čtení, tak si to nejspíš užije.
Povídky, některé delší, jiné ultra krátké. Nejvíce se mi líbila první a poslední, pěkné byly taky pátá a šestá, ostatní průměr až podprůměr. Každý příběh je jiný a přece jsou všechny na stejné téma. Je to nenáročné a oddechové čtení.
Příběh o partnerských problémech, citech, porozumění a rodinné pospolitosti. Děj se odehrává na chatě v horách, kde se na vánoce sejde celá rodina, plus navíc neočekávaný host. Komedií to nenazvu, protože vtipné mi přišly pouze dvě scény, a sice e-maily na začátku a potom scéna s odtahovkou. Pak možná už jen pár pouze úsměvných momentů. Svátky jsou tady pěkně vyobrazené, ale některé části mi sem nesedly, kazilo to celkový dojem. A tak z nadějného příběhu musím ubrat *
Příběh z hasičského prostředí, který je převážně smutný, ale také plný naděje. Silná a odvážná Cassie miluje svou práci a dělá vše, aby v ní byla nejlepší. Jelikož je to její jediný životní smysl, tak se jí to daří. V knize jde o to, jak se naučit odpouštět, i když se to zdá nemožné.
Skvělé! Bylo to poutavé od prvních do posledních řádků. Tato série je super.
Moc krásný příběh, ale obvyklého bláznivého humoru v něm bylo velmi málo. Děj se odvíjel spíše na vážnější a hlubší notě, s dojemným zakončením.
Také třetí díl je příjemně čtivý a zábavný. Kniha se dá číst i samostatně, ale je lepší začít od prvního dílu, protože postavy se vyvíjí přes všechny části. Těším se na následující díly a osudy dalších postav.
Dobrodružný příběh s toulkami po Madagaskaru, kde se ústřední dvojice snaží najít poklad a zároveň utéct před zabijáky, kteří jsou jim v patách. Pěkný příběh, ale chyběla mi tam ta správná chytlavost.
Milý příběh o dívce, která si získá srdce celého klanu. Nereálné, ale zábavné čtení, u kterého se jen usmíváte.
Nedokázala jsem se do tohoto dílu i přes snahu pořádně začíst. Dočetla jsem ji sice do konce, ale nadšení se nedostavilo.
Hezké a pohodové čtení se spoustou zvířátek a hledání pokladu.
Příjemně plynoucí děj, kde nechybí trocha napětí. Nenáročná a místy i zábavná oddechovka.
Díly této série mají spíše vzestupnou tendenci. Bylo to pěkné a příjemné čtení, kdy March ze dne na den musí sourozencům nahradit rodiče.
Byl to skvělý příběh plný napětí, kde odhadnout pachatele není zase tak snadné. Kate MacKennová nečekaně zažívá jeden šok a nebezpečí za druhým. Tentokrát se mi zamlouval i tajemný pachatel ,Květinář, za jeho morální zásady.