Zkouška ohněm přehled

Zkouška ohněm
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540637/bmid_zkouska-ohnem.png 4 95 95

Láska je ten nejsilnější živel. Od autorky romantického hitu Bodyguardka. Královna pohodových romancí Katherine Center po úspěšné Bodyguardce přichází s knihou Zkouška ohněm. I tentokrát se hlavní hrdinka věnuje povolání, které není pro ženu zrovna typické. Cassie je profesionální hasička a dokáže zkrotit lecjaký plamen. Snad až na ten, který se jí rozhoří v srdci, když se z Austinu přestěhuje do Bostonu za nemocnou matkou. Na novém působišti totiž kromě party hasičů, kteří o holku v uniformě nestojí, potká i zelenáče. Ten je Cassie nakloněný, ale pořádný požár se mezi nimi nemůže rozhořet, protože hasiči spolu zkrátka nikdy a za žádných okolností nerandí. Leda že by v týmu zůstal jenom jeden z nich… Láska je ale ten nejsilnější živel.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Motto

Things You Save in a Fire, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zkouška ohněm. Přihlašte se a napište ho.

MAU256
16.11.2024 4 z 5

Tohle je moje druhá knížka od autorky, první byla Bodyguardka a líbila se mi, tak jsem zkusila další.
Cassie byla neuvěřitelně silná, vydobýt si své postavení v takovéto práci není jednoduché, ale ona to dokázala. To co prožila v den svých 16. narozenin jí na deset let ochromilo, ale nakonec, ač by si to dříve nepřipustila, láska nakonec zvítězila. Dokázala svému šestnáctiletému já odpustit, i když nic neprovedla. Owen - "Zelenáč" - byl dokonalý, takového milujícího partnera by si přála každá. Knížka byla čtivá, určitě doporučuji...

Zhluboka se nadechl, jako kdyby si nebyl jistý tím, co z něj vypadne. A pak řekl: "Zamiloval jsem se do tebe."
Tohle jsem vážně nečekala.

rumova_kulicka
11.11.2024 4 z 5

Po Bodyguardce jsem sáhla po další autorčině knize a rozhodně nelituji. Objevují se zde těžší témata, ale přesto se kniha čte dobře. Opět oceňuji hodně přímé řeči, která baví.

barush_books
08.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Čekala jsem klasickou oddechovku s humorem, jako byla bodyguardka a místo toho jsem dostala nálož s vážnými tématy k zamyšlení. Líbí se mi jak dokáže nastínit riziko povolání a pohrát si s každým detailem práce, i když jde o běžnou věc jako trénování na zásah.
Cessie mi byl sympatická od začátku a dokázala jsem se možná až moc vcítit do jejího života a problémů. Stejně tak přestupu v práci, novému místu a všemu co následně šlo ruku v ruce.
Ač tam romantická linka byla až někde od půlky a poměrně dost tlumená v pozadí byla hezky a smysluplně podaná. Nijak nebyla vytlačena na povrch ani nijak neuvěřitelná.
Čekala jsem více akce, více zásahů, u kterých bychom se dozvěděli co a jak dělají hasiči, to bylo až na konci knihy. A ještě k tomu jsme se dozvěděli z opačné perspektivy.
Jak nad tím přemýšlím vadí mi jen jediná věc - epilog. U toho vždy už zavírám oči, je to celkem uzavření jejich příběhu, ale poměrně nudně podaný. Dokázala bych si to představit i bez něj.
JINAK skvělý čtivá kniha, na jeden den čtení.

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024

Kniha Zkouška ohněm v seznamech