Štěstí pro začátečníky přehled

Štěstí pro začátečníky
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418596/bmid_stesti-pro-zacatecniky-DJz-418596.jpg 4 121 121

Helen Carpenterová má třicet dva let a je dvanáct měsíců rozvedená. Za sebou má bezdětné manželství s alkoholikem, před sebou prázdno. Ví, že by měla ve svém životě něco zásadního změnit – přestat být spolehlivou šedou myškou, podniknout nějaké dobrodružství, udělat něco nečekaného. Nechá se proto umluvit mladším bratrem a zapíše se na kurz přežití v divoké přírodě Wyomingu. Už při odjezdu tuší, že to nejspíše bude naprostá katastrofa. A nemýlí se: musí čelit náletům hord komárů, sněhové bouři a především společnosti o dekádu mladších lidí, kteří ji považují za absolutně neschopnou a trapnou osobu. A jako by toho nebylo málo, doprovází ji nejlepší kamarád jejího praštěného bratra, který ji připravuje o poslední špetky duševního klidu. Přesto všechno Helen cítí, že se v ní cosi mění. Lidé, kteří jí od samého začátku ukrutně lezli na nervy, pro ni začínají být zdrojem poznání. Díky nim se naučí, jak si stát pevně za svým. Pozná, že z ochromujícího strachu se rodí odvaha. A především pochopí, že člověk se někdy musí úplně ztratit, aby mohl doufat, že se nakonec najde.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino

Happiness for Beginners

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štěstí pro začátečníky. Přihlašte se a napište ho.

essene
30.12.2023 3 z 5

Pohodovka a pěkné i filmové zpracování

Ivana09
06.09.2023 4 z 5

Napřed jsem viděla film, plno věcí mi nebylo jasných, tak jsem přečetla knížku. Ve filmu Helen vypadá na 40 a Jake na 30, v knize mají 32 a 22, u nich mi ten věkový rozdíl zas tak nevadí.

Teď ke knize... první čtvrtina byla otravná, vyloženě část, jak Jake jede s Helen autem. Bylo to nekonečné a přála jsem si, ať to už je za mnou (díky bohu ve filmu to není). Jake se tam choval jak malé dítě.
Další část, jak byli v divočině Jake dospěl a celkem si mě naklonil. Obdivuju Helen, že se pustila na takovou trasu a že se nezhroutila z těch věcných poznámek. To bych osobně nedala. Škoda že tam nebylo trošku více drama (myslím záchrany Helen Jakem třeba) a romantiky, mezi hlavními postavami.
Kniha je oddychová, pro mě příběh originální, přečteno za 2 dny.
Jestli tady jdete po filmu jak já, tak v knize je toho více vysvětleno. Třeba jak ve filmu byla poslední scéna na party, tak tady to ještě pokračuje a je vysvětleno proč, jak atd.
A jestli se chcete po knížce podívat na film, taky není špatný a herec Jakea je sympaťák. Film je taky takový oddechový. Přijde mi s knížkou tak na stejno, samozřejmě v knížce je toho vždycky víc, ale i tak. Doporučuji film

Majulle
30.05.2023 4 z 5

Pohodové čtení, nenadchne ani neurazí :)

Knižní novinky (41. týden)

06.10.2019

Kniha Štěstí pro začátečníky v seznamech

Katherine Center
americká, 1972