pip11 komentáře u knih
Zábavná jednohubka s pátráním po vrahovi, stejně jako v prvním díle. Příběh je lehká a svižná komedie a je pěkné, jak se mezi hrdiny vše postupně vyvíjí.
Krásný a tajemný příběh odehrávající se ve starém, kdysi opuštěném klášteře, který byl přestavěn na hotel. Toto gotické prostředí se postaralo o skvělou atmosféru plnou intrik, tajemství a jemné romantiky, kde se také pomalu odhalují příběhy postav plné překvapení. Plíživé napětí se začne rozvíjet po vraždě slavného spisovatele, který je zde hostem. Líbilo se mi spojení žánru Jane Austen a Agathy Christie. Vše je moc hezky propojené a ztvárněné, příběh mě velmi rychle vtáhnul. Má oblíbená autorka mě opět nezklamala. :)
Poutavý příběh o boji za práva a majetek vdaných žen. Dnes to vše vypadá tak snadno, ovšem vybojovat to, co máme dnes byl vážně nekonečný, úmorný a někdy i nebezpečný boj. Celé toto pozadí je zde dobře vykresleno na základě výzkumu autorky. Lucie a Tristan byli jako ústřední dvojice zajímaví + kočka Boudicca, ta neměla chybu. Příběh byl chvílemi skvělý, chvílemi už méně, takže na plný počet to není, ale i tak to bylo dobré.
Kniha je krásná nejen povedenou obálkou, ale hlavně obsahem, což nebývá tak častá kombinace. Bylo to dojemné a poutavé čtení, kdy jsem knihu ani nechtěla odložit.
Tuto knihu určitě doporučuji. Příběh se točí kolem ztraceného milovaného prasátka Pašíka, které se Kuba rozhodne hledat - vždyť je to jeho nejlepší přítel. Je zde spousta dobrodružství, napětí a také zamyšlení poukazujícího na to, jak si dnes ničeho nevážíme. Bylo to krásné, poučné a místy tak dojemné. Jsem ráda, že jsem po této knize sáhla, i když je určená převážně dětem :)
Příběh je vyprávěn lehkým a poklidným tempem a provází nás osudy některých pravidelných návštěvníků jednoho knihkupectví na malém francouzském městečku. Kniha je prolnuta víceméně filozofickými úvahami o životě, předkládanými formou titulů knih a dojmů z nich získaných. Bylo to milé a příjemné, byť poněkud rozvláčné.
Dojemný příběh o muži na sklonku života. Není to povrchní vyprávění, je to o bojích a prožitcích vnitřních i vnějších. Teskný příběh, kterému nechybí hloubka.
Krásný příběh plný smutku a ztrát, ale i lásky a naděje. Kniha má poklidné tempo a konec je až pohádkově dobrý.
Velice příjemná duchařina, která se moc hezky četla. Daniel byl sympatický dobrák, kterého jsem si od začátku oblíbila. Tento díl se mi líbil o dost více než první.
Tato kniha sice nebude má nejoblíbenější, ale je dobře napsaná. Nechybí zde akce a napětí spolu se zajímavými postavami, a dokonce i padouch si získal mé sympatie.
Julia se po odchodu do důchodu a přátelském rozvodu přestěhuje z Londýna na venkov. Těší se na klidný život, což jí však záhy komplikuje nález mrtvoly na zahradě. Coby činorodá povaha se zapojuje do vyšetřování a rychle se seznamuje s obyvateli vesnice. Je to napsáno lehkým, zábavným a oddechovým stylem, ovšem velmi povedeným a příjemným.
Šlo o mé seznámení s autorkou a dopadlo hezky. Poutavý příběh s moc pěkným koncem.
Pěkný, milý a pohodově lehký příběh o tajemství, které se Melanie snaží rozluštit, protože se váže k její zesnulé babičce. Děj se většinou točí kolem rekonstrukce domu na pláži a pátrání v minulosti. Moje nejoblíbenější postava byl malý Cole, takové zlatíčko :)
Skvělý, věrohodně působící příběh o pomalém navrácení paměti. Lizzy si ve svém jednotvárném, možná až nudném životě nepřipouští, že je něco špatně. Jednou ale nevědomý spouštěč začne zasévat do její mysli pochybnosti a najednou nepoznává ani vlastní tvář. Tímto si začne postupně uvědomovat, že jí chybí v paměti pár let, které nedokáže vysvětlit a cítí jen paniku a strach. Začnou se jí drát na povrch podivné vzpomínky a tak musí začít rychle jednat, neboť nebezpečí je všude kolem ní.
Dobře jsem se bavila. Příběh je dost vtipný, s mnoha zábavnými dialogy. V závěru zde nechybí dávka akce a napětí.
Kniha se mi moc líbila. Není jen akční a napínavá, pojednává hlavně o každodenním životě lidí z malé obce po solární bouři. Napětí přichází až v druhé půlce příběhu. Celé jsem si to příjemně užila, bylo to plynulé a poutavé čtení.
Bylo to sladké a roztomilé, taková vánočně svatební pohádka.
Příběh ze současnosti o dědictví, ztrátě paměti a rodinných vtazích. Děj plyne pomalu, možná se místy trochu táhne, ale jinak příjemné čtení. Možná se kouknu i po dalším díle.
Kniha plná kouzel, špičkování a dávky praštěnosti. Je to jednoduchý příběh na odreagování a jelikož jsem nic neočekávala, tak jsem nebyla zklamaná a dokonce se i celkem příjemně pobavila.