qydko qydko komentáře u knih

90 klasických knih pro lidi v kalupu 90 klasických knih pro lidi v kalupu Henrik Lange

Smála jsem se od začátku do konce. Ale nejdřív jsem si musela ty knihy přečíst, abych ty fórky docenila.

17.04.2016 5 z 5

Lazarova krypta Lazarova krypta Tom Harper (p)

Druhá kniha Toma Harpera, kterou jsem četla. Styl je stejný, nechybí prolínání dvou časových linií. Autor mi sedí, jeho knihy se mi líbí. Čtu je jedním dechem, takže jsem opět šla spát někdy nad ránem. Ale zase vím, jak to dopadlo :)

"Peníze jsou jen fikce. Hodnota věci je to, na čem se dvě strany v dané chvíli shodnou."

15.04.2016 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Prvních sto padesát stran jsem pořád moc nevěděla, co si mám o knize myslet, ale nakonec jsem si na hrdiny tak nějak zvykla a začala být zvědavá, co z toho vyleze.
Není to žádný geniální literární počin, na který budou vzpomínat příští generace, ale když si odmyslím předsudky, které jsem získala čtením různých recenzí, musím říct, že se mi ta kniha docela líbila, i když nechápu, jak se mohla stát takovým bestsellerem.

13.04.2016 4 z 5

Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Joanne Greenberg

Mrazivé. Místy jsem přemýšlela nad tím, jak tenká hranice je mezi normálností a šílenstvím. Vždyť kolik lidí žije v různých vlastních světech...

11.04.2016 4 z 5

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Neříkám, že je kniha špatná, to rozhodně ne. Mnoho věcí může být užitečných. Ale trochu mi připadá, že je tam od každého trochu, autor trošku skáče a já pak měla problém v textu se nějak rozumně orientovat. Ale možná je to tím, že každý pokládáme za logické něco jiného a já se s autorem v tomto prostě a jednoduše rozcházíme.

10.04.2016 3 z 5

Vzpoura andělů Vzpoura andělů Brigitte Melzer

Téma nebylo příliš obvyklé, kniha se dobře četla, byla napínavá, leč rozuzlení trochu předvídatelné. Žádný hluboký literární zážitek to nebyl, ale na dovolenou nebo na doma, když má člověk nohu v luftě a nechce se bavit ničím náročným, značka ideál.

09.04.2016 4 z 5

Případ otrávené bonboniéry Případ otrávené bonboniéry Anthony Berkeley

Případ otrávené bonboniéry je klasikou detektivního žánru. Na různých postupech jednotlivých detektivů-amatérů autor ukazuje různé přístupy řešení problémů využívaných v detektivkách. Moc jsem si knihu užila.

04.04.2016 5 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Za mě rozhodně pět hvězdiček. Tuto knihu jsem dočetla v noci, protože jsem ji prostě kvůli posledním sto padesáti stranám nemohla odložit. Kniha se četla příjemně, stránky ubývaly neuvěřitelnou rychlostí a já se nemohla dočkat, jak to se všemi dopadne. Všem doporučuji.

04.04.2016 5 z 5

Most přes řeku Kwai / Planeta opic Most přes řeku Kwai / Planeta opic Pierre Boulle

Tuto dvojknihu jsem brala jako rest z dob povinné četby a příjemně mě překvapila, jak je čtivá. Nebojte se jí :)

01.04.2016 5 z 5

Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Jedna z těch knih, která vám opravdu může pomoct, pokud chcete změnit svůj život :)

31.03.2016 5 z 5

Kdo s koho, Satane! Kdo s koho, Satane! Pierre Boulle

Útlá mrazivá kniha. Četla jsem ji po kouscích, jinak mi to nešlo. Velice působivé a nutící člověka k zamyšlení.

28.03.2016 5 z 5

Ďáblova kolonie Ďáblova kolonie James Rollins (p)

Kniha je určitě napínavá, dobře se čte, postavy jsou sympatické a asi miluju Kowalského. Ale některé části mi prostě neseděly. Nevím, čím to, je to jenom takový ten pocit, jako že tohle tady nemělo být nebo to mělo být jinak. Ale vzhledem k tomu, že tento pocit je pravděpodobně jen můj osobní, klidně si Ďáblovu kolonii přečtěte a užijte si ji.

23.03.2016 4 z 5

Bohyně v domácnosti Bohyně v domácnosti Sophie Kinsella (p)

Bavila jsem se. Tato kniha ve mně vzbudila neuvěřitelné nadšení z toho, že nejsem nejhorší hospodyňka na světě :D Příjemné oddechové čtení na dobrou noc.

22.03.2016 4 z 5

Boží oko Boží oko James Rollins (p)

Ne příliš složitá, krapet předvídatelná kniha vezoucí se na moderní vlně historických záhad. Za mě příliš mnoho nereálných akčních scén, ale četla se mi příjemně.

17.03.2016 4 z 5

Třináct záhad Třináct záhad Agatha Christie

Agatha jako vždy nejlepší. Oddechové detektivní povídky se slečnou Marplovou.

17.03.2016 5 z 5

Oprátka za osm mrtvých Oprátka za osm mrtvých Roman Cílek

Slušný přehled událostí kolem případu Olgy Hepnarové. Biografie, svědecké výpovědi, záznamy z výslechů. Vše uspořádané tak, aby se čtenář pohodlně seznámil se vším, co by jej mohlo zajímat.

17.03.2016 5 z 5

Ryba jménem Ian Ryba jménem Ian Bradley Somer

Oddechová pohodová kniha, ve které se odvíjejí a setkávají lidské osudy obyčejných lidí žijících v jednom domě očima zlaté rybky.Ideální kniha na víkend nebo na čtení před spaním. Nezatěžuje, příjemně baví.

14.03.2016 4 z 5

Kniha tajemství Kniha tajemství Tom Harper (p)

Moc se mi líbilo prolínání časových rovin (současnost a 15. století), které se vzájemně doplňovaly. Kniha čtivá, napínavá. Vidím v ní určitou inspiraci Ecovým Jménem růže - kniha, kterou se snaží církev ukrýt i za cenu vražd, tajemná knihovna, kterou nakonec zničí obrovský požár... rozhodně můžu doporučit.

11.03.2016 5 z 5

Dobrodružství s bílou velrybou Dobrodružství s bílou velrybou Gideon Defoe

Nemůžu si pomoct, Piráti mě prostě nebaví. Dala jsem jim šanci a přečetla vědátory i bílou velrybu, ale nechytlo mě to.

08.03.2016 3 z 5

Utajená mise Utajená mise Will Hill

Kniha čtivá, využívající oblíbeného upířího tématu. Není to úplná slátanina, má jakýsi nápad, ale některé pasáže mi připadaly tak nějak zbytečné. Přesto je lepší než mnoho knih na podobné téma, takže určitě nemám problém ji doporučit.

07.03.2016 4 z 5