qydko qydko komentáře u knih

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Asi jsem před těmi svátky naměkko, ale příběh mě dostal. Na konci mi dokonce slzička ukápla. Jen bych si docela přečetla i Císařský neduh... škoda, že je fiktivní.

23.12.2016 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Červená knihovna jak lusk aneb příběh vztahu ošetřovatelky a postiženého muže... leč závěr moc "červený" není. O to je mi kniha sympatičtější.

21.12.2016 4 z 5

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Kvítek je výtečná kniha. Čtivá, stále překvapující. Koho neodradí počet stran, bude odměněn krásným příběhem z viktoriánské Anglie. Za mě rozhodně pět hvězdiček.

21.12.2016 5 z 5

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

První díl Sirotčince byl docela fajn, i když mi tam některé věci moc neseděly, druhým jsem se nemohla prokousat a od třetího odtrhnout. Takže průměr dobrý :)

19.12.2016 4 z 5

Kniha hřbitova Kniha hřbitova Neil Gaiman

Neil Gaiman je jednoduše moje krevní skupina. Dítě vychovávané na hřbitově různými obskurními stvořeními... proč ne?

05.12.2016 4 z 5

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Knihy čtu trochu na přeskáčku. Tuto čtu konečně jako čtvrtou v pořadí. A čím dál tím víc zjišťuju, že tito autoři jsou opravdu moje krevní skupina.

27.11.2016 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

O něco slabší než první díl, ale na přibližně stejné úrovni jako druhý. Zpočátku jsem se toho bála, ale v druhé půlce už jsme se opět s manželem nahlas řehtali.

26.11.2016 4 z 5

Nesmrtelný příběh Nesmrtelný příběh Catherynne M. Valente

Bylo to... kouzelné. Ruské pohádky miluju a tuhle knihu jsem si fakt užila.

25.11.2016 5 z 5

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Čtivý historický román. Uvěřitelné postavy a jejich příběhy mě vtáhly do děje. Těším se na další knihy autora.

05.11.2016 5 z 5

Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Přesně moje krevní skupina. Mrazivé, cestu, kudy se odvíjí děj, jsem dopředu neodhadla, takže jsem si knihu ohromně užila. Pro sychravé podzimní večery značka ideál.

25.10.2016 5 z 5

Měsíční kámen Měsíční kámen Wilkie Collins

Klasická detektivka, doslova pošušňáníčko pro opravdové milovníky tohoto žánru. Nemůžu jinak, než dát pět hvězdiček.

18.10.2016 5 z 5

Saeculum Saeculum Ursula Poznanski

Po dlouhé době kniha, kterou jsem prostě musela dočíst, bez ohledu na to, kolik je hodin a že v pět vstávám do práce :) Saeculum je poutavě napsané, dobře se čte a závěr byl pro mě osobně trochu nečekaný. Doporučuju ostatním k přečtení s klidným svědomím.

17.10.2016 5 z 5

Pečená zebra Pečená zebra Iva Pekárková

Kniha přečtena jedním dechem - v rychlíku z jednoho konce republiky na druhý - ale asi i doma bych měla problém se odtrhnout. Velice čtivé, jednotlivé postavy tak nějak normální, uvěřitelné, jejich osudy zajímavé.

12.10.2016 5 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Silné, krásné, dojemné... ale asi mi ten styl úplně nesedí, proto čtyři hvězdičky

04.10.2016 4 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Pro mně třetí kniha Petry Soukupové. A oslovila mě zas o něco víc než ta předchozí. Nejdřív jsem si přečetla K moři - rozhodně mě to oslovilo, tak jsem zkusila Zmizet. Osudy těch lidí mi byly o dost bližší. Ale Marta ve mně zanechala asi nejhlubší dojem. Sonda do duše mladé ženy, mrazivá, syrová, opravdová...

14.09.2016 5 z 5

Vlčí dítě: Neuvěřitelný životní příběh východopruského děvčete Liesabeth Otto Vlčí dítě: Neuvěřitelný životní příběh východopruského děvčete Liesabeth Otto Ingeborg Jacobs

Neuvěřitelný osud malé holčičky a později dospělé ženy. Chvilkama jsem si musela připomínat, že tohle je doopravdy. Potom člověka mrazí.

14.09.2016 5 z 5

Sojčák Sojčák Jaakko Ahonen

Chcete si pořídit kvalitní depku? Prolistujte Sojčáka :)

09.09.2016 4 z 5

Vráťte mi moju dcéru Vráťte mi moju dcéru Candice Cohen-Ahnine

Skoro bych řekla, že se v poslední době kniha stává aktuálnější a aktuálnější... mrazivý příběh.

05.09.2016 4 z 5

Obléhání nebes Obléhání nebes Tom Harper (p)

Fandům historických románů mohu trilogii jen doporučit. Ale mně osobně se víc líbí jiné knihy autora - ty bez rozsáhlých bitev. Zatím vede Kniha tajemství.

01.09.2016 4 z 5

Filozof, který nebyl moudrý Filozof, který nebyl moudrý Laurent Gounelle

Příjemná letní kniha s dobrou radou, jak se dívat na svět. Není moc náročná a přitom plná hluboké moudrosti.

28.08.2016 5 z 5