Radka1911 komentáře u knih
Podle této knihy jsem se před třiceti lety naučila vařit. Obsahuje recepty na všechna česká jídla na která si vzpomenete.
Odpočinková historická detektivka z Prahy 14. století. Celkem dobře se čte, ale za nějaký literární skvost bych ji nepovažovala.
Povídková kniha oslavující přírodu psaná nádherným jazykem.
Knihu jsem v knihovně objevila čirou náhodou a očekávala jsem jenom obyčejnou ženskou oddechovku, ale autorčin autobiografický příběh mne naplno pohltil. Za mne čtivé, krásně napsané, doporučuji
Zajímavé, a přiznám se že pro mne zcela nepochopitelné, studie několika žen které se snaží si svůj vlastní život spojit a prožívat, byť i jen na dálku, s muži, kteří jsou odsouzení za vraždu. Příběhy jsou doplněny i psychologickým rozborem těchto žen.
Pro mne spíš než milostně kriminální román to byla čtivá oddechovka v podání dvou krajně nesympatických hlavních hrdinů. Knížka má krátké kapitolky a dobře se čte.
Vlastním všechny 4 díly a každý rok pročítám. V době prvního vydání to byla u nás možná nejdokonalejší kniha o zahradě, některé rostlinky u nás absolutně nebyly k sehnání, ale pro mne jsou všechny čtyři svazky do dneška aktuální. Knížky obsahují spoustu návrhů zahradních úprav, množství fotografií a samozřejmě návodů na pěstování zahradních i pokojových rostlin a zeleniny.
Ocelové město bylo v dětství, i díky krásným ilustracím, má nejoblíbenější verneovka.
První knížka, kterou jsem koupila své vnučce k prvním narozeninám. A když jsem jí vybírala, byla to v knihkupectví jediná knížka kde zvířátka vypadala tak jak skutečně vypadají, a ona je podle obrázků poznala i ve skutečnosti.
V dobách mého dětství povinná četba, ale mně se líbila. Jinak se absolutně ztotožňuji s komentářem SSTknihy.
Stará dobrá klasika. Čas od času je dobré si ji připomenout.
Opět zajímavý a dobře napsaný příběh. Na mne byl poněkud rozvláčný, ale i tak jsem se u knihy pobavila. Autorčina Zapomenutá zahrada se mi líbila o něco víc.
Krátká, humorná, dovolenková, odpočinková knížka. Od autora má první a moc mne pobavila.
Dojemný, poutavý, krásný příběh o lásce otce a malého syna. Nádherná kniha.
Romantická, příjemná oddechovka. Knížka se krásně četla.
Sbírka detektivních povídek, některé se mi velice líbily, několik mi jich připadalo jako o ničem, nicméně celkově mě knížka pobavila.
Láska, dobrodružství a další napínavá a čtivá kniha jedné z mých oblíbených autorek.
Tato knížka povídek ze života skotského lékaře je stálicí v mé knihovně. Poprvé jsem ji četla v dětství, později ještě několikrát, a vždycky znovu a znovu mě tyto milé a lidské příběhy pobaví.
Další leporelo s oblíbeným krtečkem, dávám velkých pět hvězdiček. "Četla jsem společně s dvěma vnučkami 3 a 1,5 roku, a bavily jsme se všechny tři. Doporučuji