radka9129 komentáře u knih
Tohle je kniha, kterou můžete číst až si o to vaše duše řekne. Chodila jsem kolem ní od doby, kdy u nás vyšla, věděla jsem, že je pro mě a, i když jsem ji koupila před rokem a otevřela, nebyla ta správná doba. Nyní jsem ji přečetla v průběhu pár měsíců a doslova ji hltám. Naprosto všechno dává hluboký smysl. Ale vím naprosto jistě, že před rokem nebo před pěti bych spoustu věcí nepochopila nebo z nepochopení dokonce zavrhla. Komentář, že autorka vydává své myšlenky za fakta... ó ano to tak lidé kteří k těm myšlenkám dospěli doktorandským studiem a následným ověřováním v praxi dělají a dělají tak zcela oprávněně a správně! Jestliže si vás jednou kniha našla dejte jí čas. A dejte ho také sobě, buďte k sobě laskavé, plačte, nebojte se všech změn, které kniha může způsobit... odstranit pouta někdy bolí, ale výsledkem je svoboda duše. Nechť vás divoška provází.
Kniha která v podstatě odstartovala moji čtenářskou cestu. Jedna z prvních přečtených jedním dechem, kdy na poslední stránku půl hodiny zíráte a nevíte jestli je dobře že jste ji dočetli nebo je to to nejhorší co jste mohli udělat... člověk pak zvažuje jestli to chtěl číst i když věděl... přesto nemůže jinak. Místo učení se na maturitu mě naprosto pohltila. Snad jediná kniha, kterou mi vnukla ukázka z čítanky (kde byla myslím "jen" povídka). Ještě teď po mnoha letech se mi vrací ten pocit, který jsem měla tehdy... ta bezmoc a bolest, pochopení i nepochopení, osudovost... lidskost i nelidskost... knížka je o přechodu zjednoho extrému do jiného... a přece v jistém smyslu stejného.