rafan65 rafan65 komentáře u knih

Skřet s pařáty Skřet s pařáty Jason Dark (p)

Opět jsem dal jeden díl Johna Sinclaira a znovu dobře napsaná jednohubka. Tyto příběhy jsou napínavé chvílemi docela strašidelné. Jako změna žánru celkem dobré čtení.

02.09.2024 4 z 5

Bretaňské zlato Bretaňské zlato Jean-Luc Bannalec (p)

Třetí díl této série pokračuje v nastavené laťce a je celkem dobré čtení. Tentokrát je komisař Dupin zatažen do hodně nebezpečné partie při které jde doslova o život. Odhalit pachatele jsem nedokázal, jasno mě bylo až na samém konci. Čtení je to celkem dobré, co mě osobně neskutečně vadilo je obrovské množství názvů míst, ulic, zátok, no prostě všeho. Nechápu autora proč pořád tyto kvanta názvů pro většinu čtenářů nesrozumitelných do těchto knih cpe.

01.09.2024 4 z 5

Sedm záhad Strážce duší Sedm záhad Strážce duší Arnošt Vašíček

Hodně zajímavé čtení které čtenáře zavede do říše záhad a prozradí z jakých materiálů autor čerpal. Zajímavý mix fikce a tajemství které lidstvo řeší a řešit bude pořád protože u spousty těchto knih člověk tápe a není schopen spoustu tajemných věci vyřešit. Jde o odvěký boj člověka a věcí které nemůžeme pochopit a to je přece to krásné.

29.08.2024 5 z 5

Křižáci Křižáci Henryk Sienkiewicz

Moc pěkný historický román, mě osobně nejvíc zaujalo vybarvení hodně těžkých poměrů které v té době nutili lidí žít jako zvířata. Krutá doba a podle toho také probíhal boj mezi Polskou šlechtou a křižáky. Četlo se to pěkně ale žít v této době bych nechtěl.

27.08.2024 5 z 5

Hodiny Hodiny Agatha Christie

Další skvělý příběh od královny detektivky. Krásně zamotaný děj, dva na sobě nezávislé zločiny, prostě skvělá přehršel nápadů jak co nejlépe pachatele zamaskovat. Tyto knihy svědčí o tom že pokud má autor či autorka výjimečné nadání jsou schopni napsat výjimečné knihy.

25.08.2024 5 z 5

S láskou S láskou Hana Militká

Zakončení této série už není tak dobře napsané jako předchozí díl. Tady už chvílemi autorka balancuje na hraně červené knihovny, mám dojem že u detektivky to není zrovna ta nejlepší volba.

24.08.2024 4 z 5

Soucit musí stranou Soucit musí stranou Luděk Kubát

Znovu musím uznat že další příběh ze série Petr Beránek a Ctirad Karafiát je bezva čtení. Tolik humoru který čtenáře musí bavit jsem v žádné detektivce nenašel. Přitom autor napsal příběh který nepostrádá kvalitní zápletku, na pachatele jsem přišel až na samém konci případu. Pár měsíců jsem si dal odpočinek od této série, po přečtení této knihy mám zálusk na další díl. Jsem velmi spokojen.

24.08.2024 5 z 5

Návrat Strážce duší Návrat Strážce duší Arnošt Vašíček

Skvěle napsané pokračování příběhů plných napětí a tajemna. Všechny tři knihy jsou mistrně zpracované a je vidět že autor při psaní těchto knih musel nastudovat spoustu materiálu týkající se těchto záhad. Mám v plánu přečíst ještě další dvě autorovy knihy ve kterých se právě věnuje těmto údajům. Nádherně jsem si to užil, určitě tyto knihy doporučuji.

24.08.2024 5 z 5

Vysoká hra Vysoká hra Hana Militká

Tento díl je opravdu velmi dobře napsaný, nepostrádá napětí a hodně humoru. Některé pasáže které jsou protkané konverzaci zločinců jsou hodně vtipné. U závěrečné části příběhu jsem měl pocit že autorka chce již tuto série pomalu ukončit a podle toho se konec také odvíjí. Série má ještě jeden díl, no uvidíme jak to autorka domyslela. Nejde o žádný trhák ale styl psaní této autorky mě sedí.

23.08.2024 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Tato kniha se mě dostala do rukou náhodou, četla jí kamarádka tak mi ji půjčila. Určitě máme každý na tuto knihu názor poněkud odlišný ale to neznamená že jsem vůči tomuto druhu knih zanevřel. Mě osobně moc bavil popis drsného místa kde se děj odehrává a vybarvení poměrů tehdejší doby. Téma fanatické lásky až za hrob mě nenáleží komentovat, tento druh literatury nečtu tak nemám podle čeho srovnávat.

22.08.2024 3 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Ann Granger

Začátek knihy je celkem poutavé čtení ovšem přibývající stránky se stávají nudné hledání vraha. Závěrečné rozuzlení zápletku rozkrývá stylem který čtenáře moc nenadchne. Tento díl série je podle mého názoru asi nejslabší kniha. Četl jsem od této autorky již několik knih a určitě napsala lepší příběhy než je tento.

21.08.2024 3 z 5

Panoptikum Města pražského Panoptikum Města pražského Jiří Marek (p)

Třetí díl této série pokračuje dalšími případy a drží nastavenou laťku hodně vysoko. Všechny příběhy jsou protkané lidskostí a zároveň mají kouzlo které čtenáře zavede do doby kdy zločin měl jiné parametry. Moc pěkné čtení jsem hodně spokojený.

21.08.2024 5 z 5

Strážce duší 2 Strážce duší 2 Arnošt Vašíček

Takže jsem přečetl další příběhy ze série Strážce duší a musím uznat že jsem opět hodně spokojený. Příběhy se nesou ve stejném duchu jako tomu bylo u předchozích dílů, jsou znovu napsané tak dobře že jsem měl problém knihu odložit. Nejvíc se mi líbí to napětí při čtení těchto knih, nedá se předvídat co přijde a to je super.

20.08.2024 5 z 5

Fantomas: Mrtvý, jenž zabíjí Fantomas: Mrtvý, jenž zabíjí Pierre Souvestre

Ve třetím díle této série pokračuje hon na Fantomase, vysvětlí se jak to dopadlo po výbuchu při kterém se ztrácí komisař Juve. Tento příběh provází spousta zločinů a spousta vražd. Jerome Fandor několikrát uniká smrtelným nástrahám a pořád se snaží vytvořit verzi kdo je vlastně tajemný Fantomas. Dobré čtení které se bohužel hodně blbě shání.

19.08.2024 5 z 5

Rychlé kolty Rychlé kolty Bill Murphy

Tento příběh je opravdu velmi dobře napsaný, má spád a děj je napínavý. Clay Allison bojuje o svůj život a také životy svých přátel. Četlo se to skvěle a musím uznat že autor napsal příběh který čtenáře musí bavit.

18.08.2024 5 z 5

Velký boss Velký boss John Kirby

Celkem nezáživné čtení které nepostrádá prvky klasického westernu. Děj se odehrává většinou v salonech při hře karet. Máme tu samozřejmě spoustu pistolníků a nějaká ta krásná žena se tu taky najde.

18.08.2024 3 z 5

Říkali mu Tornado Říkali mu Tornado John Kirby

Tento příběh je úsměvné a zároveň napínavé čtení ve kterém nechybí ani banda pořádných špinavců a bezohledných vrahů. Elko Kincaid to rozhodně nebude mít jednoduché, uteče hrobníkovi z lopaty a jeho život bude neustále v ohrožení. A dál už to musíte rozluštit přečtením této jednohubky.

17.08.2024 4 z 5

Strážce duší Strážce duší Arnošt Vašíček

Bezvadné čtení které jsem si užil a hodně mě bavilo. Všechny příběhy se četli moc pěkně, pokud mám najít jeden který mě sedl nejvíce tak asi Tajemství templu. Autor opět dobře spojil napětí a tajemno a výsledek je super. Jdu sehnat další díl.

17.08.2024 5 z 5

Minuta smrti Minuta smrti Jaroslav Andrejs

Dobře napsané čtení které je třeba brát jako odkaz dob minulých. Některé části příběhu měli tendenci děj protáhnout a navýšit počet stran. Každopádně na dobu vzniku této knihy musím uznat že autor napsal příběh který má hlavu a patu, zápletka je dobře vymyšlená a vraha jsem odhalil až na samém konci. Takže jsem spokojen.

17.08.2024 4 z 5

Panoptikum hříšných lidí Panoptikum hříšných lidí Jiří Marek (p)

Tady není co řešit, jde o klasiku a to krásně napsanou klasiku. Tyto případy jsou už tak známé že člověka nemůžou ničím překvapit, a přesto je čtenář čte pořád dokola. Já osobně jsem tyto knihy četl již několikrát a určitě ne naposledy.

16.08.2024 5 z 5