rafzubin rafzubin komentáře u knih

Jsou tam kuny! Jsou tam kuny! Robin Král

Opravdový skvost.
U nás zdomácnělo zoufalé zvolání "Ach ty kuno..!", popř. "Já už jsem tak unaven, kdy vyjde ta kuna ven?"

Stromolelo Stromolelo Tereza Marianová

Třetí díl série už trošku ztrácí dech, ale pořád je super!

04.11.2024 4 z 5

Kočkám vstup zakázán! Kočkám vstup zakázán! Ljuba Štíplová

Na první pohled krásná knížka. Ale poplatná době vzniku. Až se mi dělalo špatně, s jakou samozřejmostí v Páté pohádce kluk a pak i jeho táta zmlátí kočku, protože ta se chová jako kočka. S komentářem: "... co komu budu povídat, jaký výprask táta umí dát tomu, kdo si ho zaslouží." Brrr. A podobných laskomin je tam víc.
Hvězdy za ilustrace.

04.11.2024 2 z 5

Cirkus Mrňousek Cirkus Mrňousek Jan Nejedlý

Mimina všech barev, spojte se!
Vtipná roztomilost pro nejmenší děti i jejich rodiče.

Naše prasátko potřetí Naše prasátko potřetí Jaromír Plachý

Ach, ta Naše prasátka (s dalšími dvěma díly)! Byly to jedny z našich prvních čtených knížek, náhodně objevené v knihovně. A přestože dítko bavily jen pár měsíců, hluboce se zaryly a naznačily směr, jakým by se mohla ubírat jeho další četba.

Celý to mám v mlze Celý to mám v mlze Ondřej Bezr

Cheche, jak vykutálené použít na obálku knihy s názvem "Celý to mám v mlze" fotku vlasatce Marka B. připalujícího si cigaretu kdesi ve svítání městské periferie! Abyste se pak uvnitř dozvěděli, co "obyčejného" to vlastně v té mlze má... Každopádně supr knížka.

03.11.2024 5 z 5

Porodní asistentkou krok za krokem Porodní asistentkou krok za krokem Zuzana Štromerová

Opravdu praktický rádce pro zvídavé rodiče připravující se na porod. Srozumitelný a pozitivní.

Básně z dásně Básně z dásně Jaromír Plachý

"Použil tapír toaletní papír...?"
Odpověď naleznete uvnitř.
"Nechci jíst škeble, jsou fakt bleble."
Na rozdíl od této knihy.

Je ráno Je ráno Jakub Plachý

Malý velký skvost mezi knihami pro děti i postděti po všech stránkách. A je pozitivní vidět, že i sluníčko má problém s ranním vstáváním.

Ráno v trávě Ráno v trávě Ivona Březinová

Milé, nenásilně botanicko-hygienicky vzdělávací leporelo. Ačkoliv se u nás v tomto ohledu minulo účinkem, je velmi čtené a oblíbené. Zřejmě díky opravdu povedeným ilustracím.

14.10.2024 5 z 5

Paví očko, dobrý den! Paví očko, dobrý den! Milena Lukešová

Ilustrace Heleny Zmatlíkové jsou jistě skvělá klasika. V novém vydání od Meandru však Filip Pošivač posunul tento příběh ještě o několik pater výš.

14.10.2024 5 z 5