rajsa komentáře u knih
Kniha se četla dobře,ale podle mě v druhé půli ztratila dech. Jak už tady někdo psal, je zde velká podobnost se S. Kingem, minimálně v dětské partě. Nebylo to čtení špatné,ale čekala jsem asi víc.
Dočetla jsem,jen proto,že nerada nedočítám knihy,ale bylo to obrovské zklamání. Tento autor si mě asi nezíská.
Tato kniha pro mě byla jedno velké utrpení. Dočetla jsem ji jenom proto,že jsem zvyklá knihy dočítat.
Nedá mi to a napíšu pár slov už po přečtení asi 100 stran. Nevím proč,ale hlavní hrdinka mi moc sympatická není,ale asi to bude autorčiným stylem,kdy jí vkládá do úst a myšlenek vyjadřování tvrďáka Philla Marlowa. Její neustálé bylo to jako... a byl(a) jako... mě připadá jako ( :-) ) zbytečný jazykový exhibicionismus. Ale snad knihu dočtu.
Bohužel nedočteno. Nemohla jsem se knihou prokousat a když jsem mezi tím přečetla asi 5 jiných knih, vzdala jsem to. Zřejmě to nebylo mým šálkem kávy.
Všichni knihu opěvují. Já samozřejmě neberu nikomu jeho názor,ale na mě tato kniha nijak zvlášť nezapůsobila. Popis krajiny je kouzelný,ale příběh sám o sobě je slabý (alespoň dle mého názoru) a vyšetřovatel je génius,když dokáže během 3 dnů vše vyšetřit a to mu živly zrovna nejdou na ruku.
Jsem asi v půli této knihy. Čte se velmi dobře,ale musím přiznat,že mě právě asi v té půli napadla myšlenka (a sama nevím proč?, najednou prostě probleskla),že je to scénář k filmu. Nevím,jak to napsat,ale je možné,že někteří autoři se podbízejí filmařům. Anebo je to tak dobře napsané,že to prostě vidím jako film,čímž před autorem smekám. Nevím,kterou z těchto variant si mám vybrat.
Podle mě je to taková oddechová knížka na dovolenou. Četla se příjemně,ale nic světoborného.
Tak tuto knížku jsem hltala a hltala. Neuvěřitelný spád a napínavost děje mě dostala. Ještě.že nebyla jak televizní seriál,kdy musíte na pokračování čekat týden. To by bylo utrpení :-)
Mám ráda detektivky i historické romány. V této knize se mé oblíbené žánry snoubí výjimečně čtivým způsobem. Kniha mě pohltila. Mohu vřele doporučit.