Red.H.Rad
![Cesta slepých ptáků / Runa Rider / Sluneční jezero Cesta slepých ptáků / Runa Rider / Sluneční jezero](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41274/cesta-slepych-ptaku-runa-rider-slun-pPP-41274.jpg?v=1495463890)
Je to dávno, ale pořád mi zůstává živá vzpomínka na jednu z prvních chutí tajemna a fikce které se odborně říká Sci-fi. Byl to dobrý začátek pro hromadu pokračování jiných autorů. Děkuji pane Součku.
![Athéňanka Tháis Athéňanka Tháis](https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75130/athenanka-thais-q1h-75130.jpg?v=1482566700)
Kolik lidí tolik chutí, ale mě tahle pohádka o krásné Tháis a Alexandru Velikém chutná čím dál tím víc. Něco fikce, trochu fantasy a hromada historických podkladů se tak dobře skloubily že tuhle knihu řadím po bok takových jako je Egypťan Sinuhet. Můžu všem jen doporučit. N1
![Silo Silo](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203632/silo-silo-wj3-203632.jpg?v=1418320262)
Bohužel jsem zatím spíš zklamán než potěšen. Čekal jsem dle recenzí trošku víc svěžího větru(myšlenek) a zatím jsem dostal tak trošku výcuc z knih od B. W. Aldisse NonStop a Skleník. Trochu mě překvapilo kolik je tady výkřiků jak je to originální a nový nápad. I pc hry jako je Fallout a podobné už pracovali s tím to námětem. Jsem zvědav na pokračování. Doufám že to nebude vyloženě napsané pro oči případných producentů tak jak je to zvykem u podobných prvotin. Držím autorovi a svým způsobem i nám čtenářům palce.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Marťan Marťan](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217983/martan-m79-217983.jpg?v=1488824298)
Po dlouhé, fakt dlouhé době jsem musel dát klobouk dolů a palec směrem k obloze. Buď mi to tak sedlo a nebo to je opravdu tak dobré. Velmi dobře stupňované napětí s přechody na super suchý a drsný anglický humor. Už se těším na film. N1