RenataP komentáře u knih
Někdy lidská duše potřebuje hladivou naději. Doreen umí psát andělsky, hladivě, ale vložit do textu právě tolik tvrdé a logické psychologie, že si na své přijdou jak jemné typy čtenářů, tak ti, kdož potřebují nad textem popřemýšlet více s rozumem a s hledáním souvislostí.
Naďa Konvalinková pozvedla už tak dost pro děti parádní pohádky. Dokonale uklidňující a rozvíjející tu jednoduchou dětskou fantazii, která se tak ráda ztrácí... Za mě velké doporučení - potěší děti i dospělé!
Skvěle navazuje na Karty Kouzelné mapy, co se týče textu a celkového pojetí: Jen škoda, že tu není stejný styl i u ilustrací, ale zas taková vada to není, ty dva styly se celkem doplňují. Obrázky mi přijdou zasněné, zamlžené, jako stvořené pro intuitivní hledání. A text? Ten vždy nabízí řešení...
Je to takové psaní na půl cesty, souhlasím. Pro děti i dospělé. Psané zvláštně, rozhodně si díky této poetice knihu zapamatujete, lépe se vryje příběh a zůstane v paměti dlouho.
Autorka se ponořila do příběhu tak hluboce, jak jen uměla a buď Vás vezme s sebou, nebo ne.
Dostáváte zde dokonalý návod na lidskou duši, na sebe, na pochopení sebe i jiných, na pochopení souvislostí mezi chováním, naučeným chováním, povahou – a tím, co a jak prožíváme. A když si rozumíte, jste sebevědomí. Najdete v sobě vznešenost. A taky sílu. Najdete sebe. To své, to naučené – a jasné rozdíly mezi tím. Všechny knihy o enneagramu vám dají tento základ, ale každá z nich má trošku jiné pojetí.
Křesťanské pojetí se nedá přehlédnout, ale zase - kdo chce, začte se do těch částí, kdo ne... mohou jít mimo (ale i pro ateistu jsou k zamyšlení dobré)... ale ten základ o enneagramu tu je.
Skvělé karty pro situace, kdy potřebujete překonávat překážky a hledat směry, jakými řešit životní situace. Souhlasím s autorkou, že pro tyhle potřeby, jsou tyto kartičky, na první pohled nenápadné, opravdu ideální.
Co tu najdete? Přehlídka představitelů duchovních božstev, uctívaných symbolik a archetypů v celé kráse! Docela se mi to líbí. Kyle Gray vytvořil karty, kde těmto osobnostem věnoval kousek času a z jejich odkazu a symboliky stvořil karty, které s vámi mohou promlouvat. Jak tvrdí autor, vyplatí se s nimi dobře skamarádit. Můžete pak od nich dostat podporu přesně na míru. Jsou tak zvláštní a svérázné, snad i díky tomu zvolenému tématu, že si jsem jista tím, že autor má pravdu, když tvrdí, že až prací s nimi si postupně vytvoříte ten pravý, úzký a souznějící vztah.
Karty vyšly znovu v roce 2018 a je to super, protože patří k úžasné klasice od Doreen Virtue, navíc jsou neuvěřitelně jemné, přesné, ženské, nádherné... klasika se vším všudy.
Marie, královna andělů. Karty, které budou snad věčné. Nádherně jemné, andělské a pro někoho také způsobem, jak pochopit pečující lásku, která není pokřivena dogmaty o Panně Marii. Skoro mi tam ta symbolika někdy vadí, ale je to spíše tím, co mám sama vryto v podvědomí. Karty samotné a sama Marie, jsou o něčem úplně jiném, než jsme se učili…. A je to fascinující.
Tak příjemné a hebké. Ach. Ale nehledejte tu mnoho nějakých duchovních hlubokých mouder, i když ve chvíli, kdy se nad těmi buclatými dětičkami, andělíčky a zvířátky zamyslíte, zjistíte, že se napůl touláte ve své dětské duši. A ta je moudrá svou naivitou, vírou a láskou. Vlastně mi nakonec došlo, že v té jednoduchosti je právě ta hluboká moudrost.
Hřejivá knížečka, a krásné obrázky. A nádherný obal, který díky plastičnosti sedí v ruce a nechte ho pustit!
Znovu správná knižní trefa. Naučíte se tu rozumět tělu, poslouchat ho, naslouchat mu a pomoci ještě v té energetické rovině, přes kterou vlastně většina nemocí vzniká. Stručná, jasná kniha s nákresy a grafy.
Skvělá kniha s nádhernou atmosférou. Ilustrace přesně dotváří příběh a příběh má promyšlené dějové linie, které prostě baví.
Nejprve jsem si myslela, že jde o nějakou dekoraci k vintage, provence stylu. No tak tam by se rozhodně tyhle kartičky hodily. Jenže ono to není jen o andělech, o krásných starobylých obrázcích, jež známe z knih a příběhů našich babiček, ale také o krásné moudrosti tarotu převedené především do snah hledat řešení svých problémů. Opravdu něžný a hladivý tarot.
Každá stránka této knihy je klenot a každého osloví právě to, co se týká jeho oboru, či něco obecného. Je to jedna praktická rada za druhou, odkazy na další knihy, z nichž jednu doma také mám a velmi mi pomohla pochopit styl svého soustředění, práce a především to, že něco takového se může v průběhu let měnit v závislosti možná na věku, možná na životní situaci (jinak se asi pracuje bez dětí, jinak s dětmi, jinak ve školní rok, jinak o prázdninách...) a líbí se mi z hlediska ženy, že autor neopomněl ani cykličnost ženského organismu a psychiky a já si konečně nepřipadala nenormální, když jsem svou práci rozvrhovala i podle toho... nebo když jsem si k pracovnímu stolu dala boty na podpatku, abych neměla cukání od práce prokrastinovat v kuchyni u vaření nebo při úklidu. Ne ne, pracovat z domova není žádný med, i když výhod máte moře!
Pro začátečníky bych řekla, že to je kniha, která jim umožní se vyvarovat spousty začátečnických chyb, se kterými jsem bojovala řadu let a nyní vidím, že přece jen jsem na ně jako samouk přišla, ale... ale kdybych o nich věděla hned zkraje, bylo by všechno jiné.
A souhlasím s tím, že to není návod na rychlý úspěch, je to o dřině a neustále pružné mysli.
O Arkturiánech jsem před touto knihou četla poprvé. Ale psal o nich už Edgar Cayce. Můžete knihu brát jako zajímavé sci-fi, míchnuté tu a tam notnou dávkou logiky, psychologie a duchovní moudrosti. Může to být příběh, ke kterému se rádi vrátíte, protože v něm najdete přesné informace pro sebe. Tato kniha může zcela jinak vypadat v očích čtenáře za dvacet let – protože opravdu nevíme, co všechno se na tomto poli výzkumu a posunu lidstva uděje! Ale je tu spousta námětů a stimulů pro běžného čtenáře, že opravdu stojí za to chvíli odložit přízemní žití a zkusit si představit tu velkolepost celého vesmíru a představit si, že možná právě tohle… a pokud to nepůjde, hoďte tyhle informace do fiktivní schránky. Jak radí autor, co s vámi souzní, to si vezměte, co vám přijde mimo, to hoďte do této své vnitřní schránky a tam to nechte.
Autorka opravdu umí čtenáře navnadit! A musím jí dát za pravdu. Vezmete-li do ruky tuhle knihu a karty poprvé jen proto, že je to vše očividně mířeno na začátečníky – užijte si prosím právě tu první chvíli, kterou s taroty zažijete. Je to jako poprvé ochutnat pohádky, jako poprvé číst detektivní příběh. Jako si poprvé pochopit detektivní příběh! Jako předběhnout o setinu setiny myšlenku autora!
Za mne je to jedna z tak výrazných knih, že máte po dočtení chuť si ji přečíst znovu s tím, že budete v dialozích a událostech pečlivě vykreslovaných do nejmenších emočních detailů, hledat to, co policejní psycholog ve spisech závažných trestných činů. Vše se z prvu jevilo tak normální. Tak krásné, tak idylické. A že to kazily jenom takové ty normální a běžné propady čerstvých matek a unavených chův. Dvou světů, které představuje Myriam, matka dvou dětí, a Louisa, chůva a matka odrostlé dcery, která hraje v příběhu podivnou stínovou roli… I když na konci si nebudete jisti, kdo byl stín, a kdo byl realita.
Když pominu fakt, že jsem si v jedné chaotické chvíli vzala receptovou kartičku a vařila vařila, načež ona se mi pořád ztrácela a já zapomínala, kam jsem si ji právě přeložila, tak na tento soubor kartiček musím pět pouze chválu! Inspirativní recepty, jednoduché návody, jednoduché přípravy, nápaditost s ingrediencemi i kořením – vše snadno dostupné a luxusní, když použijete sezónní potraviny.