renefer komentáře u knih
Povedená severská krimi. Jedna z lepších knih od tohoto autora, děj je opravdu napínavý a nenechá vás vydechnout dokud nedočtete.
Taky mě zarazilo to tykání, ale podle doslovu překladatele si na Islandu opravdu všichni tykají a zřejmě šlo o zachování autentičnosti románu.
Na této knize mě uchvátil začátek a konec. Na začátku tajné schůzky bratrstva a především bratr Žumpa a na konci dráček Errol, který nelítá podle stejných pravidel jako ostatní draci a možná právě v tom tkví jeho kouzlo, kterým osvobodí celé město.
Něco pro příznivce geocatchingu, protože od něj se odvíjí vše - děj i motiv. Pachatele jsem až do konce typovala úplně mimo, takže nakonec překvapení.
Jen jsem nepochopila, jak vrah mohl využívat policii a přitom udávat přesně výpočty pro uložení kešek :-(
Může být děvče mágem? Esk omylem dostane hůl mága a Bábi Zlopočasná udělá všechno proto, aby mohlo. Kapitola sama pro sebe je úžasná paní Vidláková:
"Já so také okoltistka, habeste veděla"
Mrakoplaš a Barbar Cohen, to nemá chybu. A ještě bych chtěla vědět, kde se dá koupit takové Zavazadlo...
Tenhle díl byl pro mne nejslabší nebo snad nejhorší ze všeho, co jsem od této autorky četla. Možná stejně strašná byla Gravitace... Nemám ráda, když v knize umírají děti a tady těch mrtvolek bylo opravdu hodně...
Moc často se mi nestává, že bych se nemohla odtrhnout. Bylo to přesně takové, jak jsem čekala, ve stylu Blair Witch, ale trochu víc promyšlené. I když si myslíte, že už víte, kdo za tím je, konec vás překvapí. Doporučuji.
První díl jsem necetla, coz je možná trochu na škodu, protože mi chvíli trvalo, než jsem zjistila kdo je kdo a příběh nedával smysl. Taky Heather mi moc nesedla a nejen kvůli tomu, že je lesba. Celkove mi to dost připomínalo některé knihy Rollinse, kdy jde děj nad hranici uveritelnosti.
Podle mě nejslabší kniha celé série. Protiva je pořád někde zavřený, když by měl bojovat, skládá meč, když si myslí, že vyhrál, padne do léčky. prostě se jeví jako úplný tupant, který přežije jen díky tomu, že jej kamarádi vždycky vysekají z vězení.
Tady už začíná na mě trochu moc politikaření, víc se mi líbilo, dokud se vše řešilo jen na Novém městě a jednalo se spíše o detektivní příběhy.
Dobrá historická zápletka, která vychází ze skutečných reálií, aspoň teda přibližně. Setkáváme se zde s dalšími skutečnými historickými postavami.
Tady se setkáváme i s králem Václavem IV. a není to nic příjemného, ale jinak ani tato detektivka nevybočuje z úrovně předchozích dílů.
Mně se kniha celkem líbila. Krimi z české historie můžu. I když vrah byl jasný téměř od začátku, tak oceňuji autorovu snahu o živé vykreslení běžného života v historické Praze. Neškodila by mapka.
Podle obalu by člověk soudil, že se jedná o nějaký temný horor, a s tím jsem si taky knihu kupovala. Asi do půlky jsem byla přesvědčená, že se mi uvolní místo v knihovně. Začátek bezva, ale pak jsme se vrátili s Valentinem do dětství a nejhorší byly proložené úvody kapitol, kde se popisovalo, co se vlastně na Zemi stalo a kdo je kdo. Když se to dočtu během děje, tak mi to nevadí, ale tohle byla vyložená nuda. Druhá polovina už byla lepší, úvod kapitol se už nezabýval popisem, ale uváděl nás do děje a na konec dokonce romantika :-) No tak zkusím další díl...
Tady máme pro změnu padoucha staroegyptského kněze. Příjde mi trochu prvoplánové, jak je každý díl věnovám jinému typu "strašidla". Jako kdyby si autorka řekla: tak o jakém bubákovi jsem zatím nepsala? Á už vím - o mumiích. Ale jinak dobrý, klasická detektivka s trochou paranormálna, nejlepší jsou asi situace kdy se bojuje o to, kdo je větší chlap :-)
První díl se mi zdál o kapku lepší než tento. Takže nejen upíři, démoni a čarodějové, ale i vlkodlaci žijí mezi námi :-)
Tohle jsem začala číst až potom co jsem viděla seriál a tady vyjímečně platí, že seriál je lepší. Ale kniha také není k zahození, takové detektivní fantazy:)
Tento díl je tentokrát o agentu Franksovi. Ne že by nebyl dobrý, ale ich forma tomuto spisovateli sluší lépe.
Klasická "britská" detektivka na způsob Vražd v Midsommeru. Já jsem se při čtení nenudila, ale ani jsem neměla ten pocit, že se nemůžu odtrhnout. Trochu je možná na škodu, že do češtiny nejsou přeloženy předchozí díly série, takže člověk nerozuměl pozadí některých vztahů.
Snad horší než první díl. Cas je umanutý, že chce zachránit Annu a jedná dost nelogicky. V závěru se projevila nevypsanost spisovatelky, místo aby děj gradovat, vlekl se krokem. Závěrečná bitva byla nudná, pořád dokola omílání myšlenek, které se honí Casovi hlavou. Prostě hrdina stojí a čumí a padoucha zlikvidují holky.