Pět přehled
Ursula Poznanski
![Pět Pět](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225958/bmid_beatrice-kaspary-pet-pYM-225958.jpg?v=1539033489)
Beatrice Kaspary série
1. díl >
Na pastvině leží mrtvá žena. Zavražděná. Na chodidlech má vytetované souřadnice. Na označeném místě čeká příšerný nález: ruka zatavená do plastové fólie a hádanka, jejíž řešení vede ke schránce s další uříznutou částí těla. V mimořádně ohavné formě geocachingu, moderní hře hledání pokladů s pomocí navigace, posílá vrah dvojici kriminalistů k dalším částem mrtvol. Vyšetřovatelům ubíhá čas, tuší, že teprve na poslední zastávce dostanou do rukou zásadní dílek puzzle…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
Fünf, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pět. Přihlašte se a napište ho.
![jefff jefff](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Na tuhle detektivku z prostředí geocachingu jsem se dlouho těšil. Nakonec je to ale tak za tři a půl hvězdy. Vraždný modus operandi vraha je určitě zajímavý a originální, ale jinak samotné vyšetřování je bídné a postavy taky nic moc. Konec mnohé zachránil, protože jsem nečekal, že z té změti vyleze něco smysluplného a ono jo. Dobrá, spíš lehce nadprůměrná detektivka. A hrozně se mi líbí obálka :-)
![rimar rimar](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Moc mne kniha nebavila. Konec to trochu vylepšil ale celkový dojem nic moc. Hlavní postava ve mně rozhodně sympatie nevzbuzovala a ani jsem se nemohl naladit na její myšlenkovou vlnu a za sebe bych vyděl pro děti rozhodně lepší kdyby se role rodičů obrátili, když otec evidentně o ně zájem i čas na ně má. Uvidíme co pokračování ale zkusím to bez většího očekávání.
Připravované knižní novinky (16. - 22. 1.)
15.01.2015
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
Jelikož jsem se nikdy o geocaching nezajímala, prakticky vím jen povrchně o co jde, tak mě knížka zase až tak nezaujala. Spoustu vysvětlování, o co vlastně jde, jak se to hraje, prostě ne. Věřím, že pro nadšence geocachingu je knížka top, ale pro nás nepolíbené, pro ty, kteří nemají ambice se do tohoto koníčku ponořit asi tato knížka nebude to pravé.