reznickova77 reznickova77 komentáře u knih

Zpackaný únos Zpackaný únos Donald E. Westlake

Po přečtení první knihy jsem byla zvědavá, co bude dál...Autor neopakoval staré vtipy, ale vymýšlel nové, nekopíroval zápletky, ale vytvářel originální spleť neuvěřitelných situací.
Kromě dokonalých reálií New Yorku jsem ocenila i spoustu vtipných dialogů.
Zkrátka a dobře Zpackaný únos Donalda Westlaka je román plný akce a vtipu a určitě pobaví všechny, kteří již Johna Dortmundera poznali, ale i ty, kteří o něm zatím nikdy neslyšeli.

07.05.2016 5 z 5

Pozdvižení v klášteře Pozdvižení v klášteře Donald E. Westlake

Donald Westlake byl opravdu autorem s velmi bujnou fantazií. Zatím jsem četla první tři díly z jeho nejslavnější série a musím říct, že se neopakuje a stále dokáže pobavit. Zápletka od zápletky je jiná, a přece každá dokonalá. Vtip, který je laskavý, inteligentní, nikterak přízemní či vulgární totiž pobaví každého, kdo jej dokáže ocenit.
Hezké odpočinkové čtení.

07.05.2016 5 z 5

Jak neuloupit smaragd Jak neuloupit smaragd Donald E. Westlake

Napínavá a zábavná knížka odehrávající se v ulicích New Yorku, ve vzduchu i po vlakových kolejích. Moc se mi líbila dokonalá a promyšlenost jednotlivých plánů loupeží. Je to pěkná akční komedie s kriminálními prvky, kdy v jednu chvíli se může zdát,že popírá základní pravidla morálky, jako např., že krást se nesmí, ale když si knížku přečtete celou, dojde vám, že je z ní "cítit", jaké-si správné poselství...a tak to má být....

Vražda v Průhonickém parku Vražda v Průhonickém parku Martin X

Mám ráda knížky, které vycházejí ze skutečných událostí. Typově bych to přiřadila tak trochu k televiznímu seriálu Expozitura, který jsme mohli, cca před rokem, vidět v TV. Ten mě hodně zajímal a zároveň byl jasným důkazem toho, jak to tady v 90. letech vypadalo... Příběh zavražděné Dity je uplně ze stejné doby a zapadá přesně do škatulky "kriminalistických pomníčků".

12.10.2015 5 z 5

Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Piper Kerman

Samotná kniha se mi líbila především v tom, že se její autorka při psaní neutápí V sebelítosti, ale vše přijímá tak, jak je.
A s tím se pojí i to, že její vyobrazení života ve vězení vyznělo velice reálně a rozhodně čtivě.
Není to vymyslený příbeh ale realita a takovéto příběhy mám ráda. knížku doporučuji.

12.10.2015 5 z 5

Mělas to vědět Mělas to vědět Jean Hanff Korelitz

Měla jsem čas si knihu přečíst. Kniha se mi docela líbila, nicméně na můj vkus byla trošku moc obsáhlá... Je to klasický psychologický román. Dlouhé popisy toho, jak se Grace cítí, co se jí honí hlavou, její minulost, přítomnost a někdy také úvahy o tom , jaká bude budoucnost......Myslím si ale, že pro toho, kdo rád čte a hlavně má na tento svůj koníček dostatek času, bude kniha ideálním zpestřením.

12.10.2015 4 z 5

Identita Identita Scott Turow

Autorova původní profese, a tím pádem i dokonala znalost prostředí, je z příběhu hodně znát. Čtenáře Turow zasvěcuje do mnoha detailů, ale to nemusí být důvod k obavám, jestli knihu číst nebo ne...protože motiv zůstává stále stejný... tím motivem je snaha objasnit všechny okolnosti starého zločinu. V retrospektivních kapitolách se příběh často vrací do roku 1982, aby odvyprávěl víceméně stejnou událost, ale pokaždé z pohledu jiné postavy. Tempo vyprávění je trochu rozvleklé a mohlo by místy zrychlit. Rozuzlení a finální překvapení, jak to celé dopadlo, mi ale vrátilo celkový příjemný pocit z této knížky.

07.05.2016

Modrá Modrá Lucy Clarke

Knížka, která není moc náročná na čtení, ale v napětí udrží až do konce.
Původně jsem nevěděla, co mám od knížky čekat, jestli to bude spíš detektivka, horor nebo nějaké psycho drama. Nakonec mě příběh docela mile překvapil, ačkoli v některých momentech se mi zdálo, že se děj, poněkud "zaseknul". Přesto knížka udržela moji pozornost až do konce. Je to napínavý příběh, do kterého se lehce vžijete.

Můj psí život Můj psí život Martin Čáp

Velice milé čtení.Knížka je psaná v ich osobě, takže všechno máte opravdu přímo z první ruky.
V knížce je i mnoho krásných myšlenek. Čtení je vtipné a zábavné. Celou knížku ještě doplňují krásné ilustrace pana Pavla Koutského. Doporučuji, knížka byla psaná s láskou a dobře se čte....

07.05.2016 4 z 5

Sladký život: rozhovory o cukrovce s Giordanem Brunem Sladký život: rozhovory o cukrovce s Giordanem Brunem Karel Kubát

Můj dojem z knihy je poněkud rozporuplný. Chápu záměr autora, který mě rozhodně přesvědčil o tom, že bych se svým aktuálním životním stylem měla něco dělat. Na druhou stranu v některých částech (kapitoly o příčinách vzniku cukrovky, o medikamentózních způsobech léčby, o vlivu hormonů a další) je to stále velmi odborná kniha, kterou nemusí každý čtenář zvládnout. Použitá forma rozhovorů je dobrý nápad, která dělá knihu rozumitelnější širší laické veřejnosti.

14.11.2015 4 z 5

Dovolenkáři Dovolenkáři Emma Straub

Při prvním pohledu, když jsem viděla, že knížka má cca 300 stran, jsem se trochu polekala. Pak jsem začala číst. Ze začátku mi děj nepřipadal zas až tak zajímavý, ale netrvalo dlouho a byla jsem v knížce, jak se říká, "až po uši". Je to velice čtivý román. V celé knize, tzn. i v celém jejím příběhu jsou u hlavních protagonistů podrobně vykreslovány zvláštnosti a odlišnosti lidské povahy. Popisují se zde jejich reakce v složitých situacích, které neustále v knížce, jedna za druhou, vznikají. Ačkoliv se děj odehrává mezi rodinnými příslušníky, kteří by se vlastně měli znát, vychází postupně najevo fakt, že opravdová povaha a charakter člověka se většinou pozná, až v nečekaných a ve vetšině případech krizových momentech.

Od zítřka budu sexy třicítka Od zítřka budu sexy třicítka Pamela Redmond Satran

Celkově moc nečtu... mám dva a půl roku starého chlapečka a času přečíst si knížku moc nemám. Tuhle knížku jsem si ale s chutí po večerech přečetla... Odlehčené čtení, kde se najde skoro každý.... teda, každá žena... Jsou tam obsaženy jak hořké životní pravdy, tak i vtipné momenty a komické situace. Fajn čtení.