riedlovka riedlovka komentáře u knih

Vojvoda z Montgomery Vojvoda z Montgomery Evie Dunmore

Skvelý historický príbeh z Anglicka 19. storočia, podložený faktami dôb naších minulých. Spojené kráľovstvo pre mňa predstavuje vznešenosť, ušľachtilosť či honosnosť, preto je dokonalým dejiskom podobných historiek a ja sa rada púšťam do ich čítania. Ťažšie ale znášam to utláčanie ženských práv. V tej dobe to bola samozrejmosť a aj samotné ženy, ba dokonca najvyššie postavené, dbali na to, aby sa ženské právomoci držali v obmedzení. Vznikali tak hnutia a spolky, ktoré postupne rástli a silneli, aby dosiahli možnosť, pre nás už obyčajného univerzitného vzdelania, volebného práva či rovnocennosť majetku v manželstve, ktorá im bola upieraná.
Vžila som sa do deja a prežívala všetky situácie s Annabelle - hlavnou postavou a jej priateľkami, ktoré šli tvrdo za svojim cieľom. No do popredia tohto politického boja sa dostáva príbeh zakázanej lásky, ktorý ani jeden z hlavných protagonistov nechceli, nemohli, pretože spoločenské rozdiely im to nedovoľovali a spôsobili by tak škandál nevídaných rozmerov, lebo to bolo vtedy to podstatné.
Vynikajúco napísaný, síce román, ale s informáciami, ktoré vám do života niečo dajú. Veľakrát som sa zamyslela nad udalosťami tej doby a ďakovala Bohu, že žijem v 21. storočí, aj keď každé obdobie má svoje muchy. Množstvo krásnych myšlienok som si počas čítania aj značila a jednoznačne som si to úživala každým slovom. Autorka má talent podať nám romantiku, iskrivé napätie, politické drámy do štylisticky krásne usporiadaného príbehu, po ktorom som siahala s dychtivosťou a očakávaním vytúženého konca.

13.02.2022 5 z 5

Stíny mezi námi Stíny mezi námi Martin Rousek

Po dočítaní knihy, som mala problém dostať sa do postele bez rozsvieteného bytu. :D Čo z toho vyplýva?
Že táto kniha za to sakra stojí!
Voľné pokračovanie Dvojí mysle, bolo ešte lepšie a ešte divokejšie.
Toľko fantázie, ktorú autor má a vie ju prevteliť do tak akčného príbehu, plného napätia, strachu a záhad, musíte čítať a nechať sa vtiahnuť do sveta, kde ani život medzi stromami nie je prázdny, tak ako by sa mohlo zdať.
Celý dej je výborne vyskladaný, námet dokonalý a obľúbila som si aj autorov štýl písania.
Ak som spomínala napätie, toho si užijete neúrekom od začiatku až do úplného konca a samotný záver... o.O som si na 100% istá, že ho absolútne nikto neodhadne. Skladám klobúk pred autorom, je to dokonalé.
Hlavnú hrdinku Lilly som si obľúbila a vcítila sa do jej postavy. Je to odvážna mladá žena, ktorá mi miestami svojou huževnatosťou naháňala strach.
Z príbehu vám zaručene bude behať mráz po chrbte.
A musím pochváliť obálku knihy, tá sa opäť vydarila. Krásna práca.

21.05.2020 5 z 5