rocky108 rocky108 komentáře u knih

☰ menu

Buddha: Život a působení připravovatele cesty v Indii Buddha: Život a působení připravovatele cesty v Indii kolektiv autorů

Tento životopis se zcela zásadně liší od tradičního podání, kde je Buddha zázračně zrozen, odmala umí mluvit a chodit a v dospělosti se dobrovolně zříká svého bohatství a postavení vládce, aby odešel do ústraní meditovat o smyslu života. Zde je Buddha přirozenější, pochopitelnější. Je zde popsáno, jaké životní události jej přiměly k hledání pravdy. Avšak přesto všichni moji známí, kteří se zabývají buddhismem, tento životopis zavrhli. Já zůstal otevřený a nechal se vést příběhem k hlubšímu porozumění, co bylo skutečným jádrem Buddhova učení v době jeho zrodu. Pochopil jsem také, proč a v čem je rozdíl mezi buddhismem a "hinduismem". V žádné jiné knize jsem to takto jasně vysvětlené nenašel.
Doporučuji ;-)

22.07.2017 5 z 5


Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně kolektiv autorů

Tato kniha, stejně jako další z knižní řady, rozhodně není pro každého, protože nejde o tradiční popis historiků ani o líbivý příběh romanopisců. Jde o popis událostí, které byly přijaty duchovním zrakem přímo z akashi. Proto nečekejte tradiční legendy o vousatém novorozenci nebo o starci mizícím kdesi v Indii odjíždějíc na volovi.
Příběh se čte velmi dobře a je poutavý, při druhém třetím čtení si uvědomíte více a více, jak se lidé za dva tisíce let téměř nezměnili.
Osobně vřele doporučuji ;-)

11.02.2017 5 z 5