roman6788 roman6788 komentáře u knih

Zlodej Zlodej Arpád Soltész

Udalosti, na ktoré už človek aj pomaly zabudol a už sa mu ani nechce veriť, že sa stali. Divoké eldorádo 90-tych rokov a dekáda nového milénia o tom ako sa robí špinavý biznis. Arpiho cynický humor je opäť dokonalý.

25.01.2022 5 z 5

Po stopách tragédie Po stopách tragédie Ivan Kamenec

Neuveritelne coho su ludia schopni pri honbe za mocou, ale najma aj za peniazmi. Popis smutnych udalosti nasej historie, o ktorej neradi hovorime.

22.01.2022 5 z 5

Pre hrsť dukátov Pre hrsť dukátov Juraj Červenák

Dobrodružný príbeh s dobrým humorom a s nečakanými zvratmi deja. Autor tam vpašoval aj niekoľko skrytých odkazov.

06.01.2022 5 z 5

Štrkáč Callahan Štrkáč Callahan Juraj Červenák

Miestami som mal dojem,.ze citam scenar k Votrelcovi ci Indiana Jonesovi. Ako oddychovka dobre citanie.

30.12.2021 4 z 5

Trianon - triumf a katastrofa Trianon - triumf a katastrofa Roman Holec

Pohľad na nové usporiadanie strednej Európy po skončení 1 sv. vojny a neustále vracajúca sa trauma Maďarska z Trianonskej zmluvy a sne o znovu vytvorení nového Veľkého Uhorska. R. Holec vysvetľuje rôzne pohľady a následky prijatia zmluvy nielen, čo sa týka celkového pohľadu, ale aj každodenného života občanov v jednotlivých krajinách.

28.12.2021 5 z 5

Bremeno minulosti Bremeno minulosti Dominik Dán

Starí dobrí vraždári pokope. Ustipačný čierny humor a napínavý prípad. Na dvoch miestach to bolo trochu zdĺhavé, ale dobré čítanie.

06.11.2021 5 z 5

Čierne peniaze Čierne peniaze Ross Macdonald

Skvelá detektívka s uštipačným humorom a prepracovanými zápletkami. Občas to človeku pripomína dianie v našich končinách.

Na konci citát z obálky: "Z podtextu cítiť kritiku spoločnosti, v ktorej hrajú prím peniaze, pričom vôbec nezáleží ako k nim človek príde – či čestne, alebo korupciou, daňovými podvodmi, hazardom a nemilosrdným vydieraním. Čitateľovi sa takto okrem napínavého príbehu ponúka i možnosť nazrieť pod rúško spoločensko-morálnych hodnôt súčasnej Ameriky."

02.11.2021 5 z 5

Totožnost neznámá Totožnost neznámá Michael Gilbert

Stará dobrá detektívka. O drsnosť a napätie nie je núdza. Odporúčam.

15.09.2021

Smrt ve studiu Smrt ve studiu Simon Brett

Oddychove citanie so ziadnymi akcnymi scenami.

23.05.2021 3 z 5

Polnočná linka Polnočná linka Lee Child

Typicka reacherovka, dalo by sa to sice napisat aj strucnejsie, ale nebolo to zle.

02.05.2021 4 z 5

Křišťálová noc Křišťálová noc Martin Gilbert

Je to neuveritelne, co fasisticka masineria sposobila za jednu noc a ako systematicky dalej pokracovala. Kolko zivotov vyhaslo a ake boli osudy ludi, vacsinou iducich na smrt.

Knihe sa da vytknut styl napisania. Pripada mi to tak, ako keby niekto prepisal scenar dokumentarneho filmu. Literatura faktu sa da napisat aj lepsie.

10.04.2021 4 z 5

Na vlastní kůži Na vlastní kůži Heda Kovályová

Jednu totalitu strieda druhá, obe zlé. Dal by som to povinne prečítať všetkým, ktorí smútia za starými dobrými časmi a ako nám bolo dobre za socializmu.
Neuveriteľné, čoho všetkého boli ľudia schopní, od tupých súdruhov až po obyčajný ľud.

14.02.2021 5 z 5

Čierni baróni: spoveď Pétépáka Čierni baróni: spoveď Pétépáka Ján Benč

Bývalý pétepák rozpráva o tom, čo predchádzalo vzniku PTP, prečo sa on dostal k Čiernym barónom. Ďalej v knihe rozoberá a popisuje roky komunistickej diktatúry, zlomové okamžiky v roku 1968 a 1989 a pár rokov po zmene režimu.
V knihe párkrát poukazuje, že román M. Švandrlíka bol viac komédia a nie všetko bolo také humorné. Zážitky a niektoré príhody, kt. popisuje však nie sú až tak odlišné.

13.02.2021 5 z 5

Jericho Jericho Christopher Hyde

Obal knihy dost odradza, ale to je asi to posledne. Vyborne napisany thriller a teraz v case korony aj trochu latentnej paranoje nezaskodi :)

12.02.2021 5 z 5

RAJ nie je len na nebesiach a PEKLO nie jen pod zemou RAJ nie je len na nebesiach a PEKLO nie jen pod zemou Juraj Šajmovič

Neuveritelne ako sa da prezit, ked je vola prezit.

09.02.2021 5 z 5

Anjel v podsvetí Anjel v podsvetí Juraj Červenák

Pekny a zaujimavy pribeh s mnozstvom zvratov.
Jedine co sa da vytknut je, ze sa trosku hrdinovia viac roznadavali.

07.02.2021 5 z 5

Čas přílivu / Tragédie o třech jednáních Čas přílivu / Tragédie o třech jednáních Agatha Christie

v Tragédii bol uvod trochu nezáživný

06.01.2021 4 z 5

Hra s ohňom Hra s ohňom Tess Gerritsen

Výborná kniha, ktorú človek zhltne na jedno prečítanie, dramatický dej odohravajúci sa v súčasnosti dopĺňa desivé tajomstvo minulosti.

29.12.2020 5 z 5

V tieni V tieni Dominik Dán

Zaujímavý prípad a ako vždy dobrý humor

29.12.2020 5 z 5

Chlapec, který přežil pochod smrti Chlapec, který přežil pochod smrti Pavel Taussig

Posledne mesiace vojny a mesiace po oslobodeni ocami 11 rocneho chlapca.

28.12.2020 5 z 5