Rubbertrouble komentáře u knih
70 %? Jen 70 %?! Slovy klasika: tak to kurva ani omylem. Pokud máte rádi Davida Lodge (a ruku na srdce, toho rádi mít musíte, protože evidentně umíte číst), tahle nenápadná knížka vás dostane. Vůbec nevadí, že v ní jsou odstavce klidně přes dvě stránky a přímá řeč různých mluvčích není členěná se začátkem vždy na samostatném řádku (zní to sice hrozně, ale fakt to neruší, a dialogy mají asi i díky tomu neskutečnej švih). Kdybych tu našel hodnocení 95 %, nepozastavil bych se nad tím (obal je hroznej a k obsahu se vůbec nehodí - dlouho mě od čtení odrazoval. Nesuď knihu podle obalu - to tady sedí).
Až nečekaně dobrá, skvěle vykreslený postavy, netradiční zápletka, trochu víc nepravděpodobných (ale stále uvěřitelných) náhod... Dohromady to dává silně nadprůměrnej výsledek.
Největší debut od Stiega Larssona? No, moje chyba, že jsem na to skočil. A možná to ani není lež, protože kdo ví, čím se vlastně měří velikost debutu. Já evidentně ne. S Larssonem se tahle slabota srovnávat rozhodně nedá. A že je to psaný “živým jazykem”... No, pokud hlavní hrdina opakovaně říká 6leté dceři “maličká”, o “živém jazyku” bych dost pochyboval.
Dočetl jsem to jen silou vůle. Nevěrohodný a hloupý dějový zápletky, autorova neznalost prostředí... Po Roce vdovou to byl sešup z nejvyšších pater až do suterénu.
Překvapivě dobrá kniha s hrozným obalem a strašným názvem. Ani jedno se k ní podle mě nehodí. :)
Hodně vtipná knížka o docela smutných věcech. Ne úplně vhodná pro páry, co se neúspěšně pokouší o dítě. Aspoň myslím.
Suchý anglický humor, šmrnclý cynismem a politickou nekorektností... Božská kombinace.