S.sidi | Komentáře u knih | Databáze knih

S.sidi Online S.sidi komentáře u knih

Komu to prospívá Komu to prospívá Pavel Hrdlička

No a tady byl návrat hezky na začátek. Mladý Václav se vrací že studií domu. Rodiče a bratr zemřeli a on se začíná živit nejdříve jako podpisar, až se posléze stane podrychtarem. Kniha hezky plyne a spoustu věcí jsem si ujasnila i z havířiny a dalšího zpracování stříbra. Za mě ano.

19.03.2024 4 z 5

Prokletí rodu Prokletí rodu Ilona Dobrovolná

Ač detektivky moc nepreferuji,tak tohle se mi poslouchalo dobře.Zajimavý příběh,mělo to spád,takže chválím.

20.02.2025 4 z 5

Anežka Česká: Cesta lásky a víry hrdé Přemyslovny Anežka Česká: Cesta lásky a víry hrdé Přemyslovny Hana Parkánová-Whitton

Jako historická pohádka se to hezky poslouchalo.Velmi dobře načteno.

17.12.2024 4 z 5

Osudný turnaj Osudný turnaj Jan Alenský (p)

Po čase zase krátký poslech knihy o seznámení Oldřicha z Chlumu z Ludmilou z Vartenberka.Jeden z prvních dílů celé série.

03.12.2024 4 z 5

Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Jako oddychovka mezi jiným poslechem dobré. Z počátku jsem se nemohla zaposlouchat a dokonce odložila.Zkusila jsem ještě jednou a doposlouchala.Doporučuji pro mladší čtenáře.Dávám 3,5 z 5.

21.11.2024 3 z 5

Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále Josef Bernard Prokop

Nikdo jsme v té době nežili.Po mocném otci se asi těžko vládlo,ale ta snaha tam asi také hodně chyběla.Půlku asi zavinila výchova Václava,jeho úsilí asi taky nebylo největší a doba byla těžká. Ale jeho povaha byla zdá se velmi komplikovaná,takže to asi ani jinak dopadnout nemohlo.Posloucháno v audiu.

11.11.2024 4 z 5

Karel IV. - Císař a synové Karel IV. - Císař a synové Josef Bernard Prokop

Další výborné povídání o životě Karla IV., jeho slavné době,ale i o jeho soukromém životě.Vládce to byl bezesporu výborný.Má konečně tri syny,ale síly mu ubývají a o když se snažil vše do budoucna zabezpečit,tak ne úplně vše se podaří.Fascinoval mě jeho přístup k Václavovi,který se jak víme úplně nepotatil,ale cestičku měl umetenou.Poslouchano v audiu - výborné.

11.11.2024 4 z 5

Karel IV. - Císař a císařovna Karel IV. - Císař a císařovna Josef Bernard Prokop

Pokračování vyprávění o životě krále a císaře Karla,jeho čtvrté manželky Alžběty a malého syna Václava.Mohlo to tak být a také nemuselo.Ale moc pěkně se to poslouchá,příběh hezky plyne a už se těším na další pokračování.Vyborné načtení, které ve mě evokuje,že opravdu mluví Karel IV.:-)))

05.11.2024 4 z 5

Každému jeho hřivnu Každému jeho hřivnu Martin Nesměrák

Tak tenhle díl mě zatím bavil nejvíc.

24.09.2024 4 z 5

Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Poslouchalo se to dobře. Ještě mi v hlavě jede televizní zpracování. Není to žádné veledilo, ale na příjemné letní poslouchání to bylo fajn. Uvidím, jestli dám po čase další díl.

24.08.2024 4 z 5

Králův dluh Králův dluh Vlastimil Vondruška

Tentokrát takový slušný střed. Kniha pěkně plyne a poslouchá se. Nějaké nesrovnalosti tam byly, ale je to odpustitelné. Jako odpočinkový poslech vyhovující. Asi 3,5 z 5

04.08.2024 3 z 5

Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka Hana Whitton (p)

Audiokniha se hezky poslouchala. Nebylo to jistě historicky přesné, ale kdo ví, jak to opravdu bylo? Kombinace historie, detektivky a romantiky. Za jedno poslechnutí to stojí a druhý díl už jsem taky poslechla. Jako odpočinkovka dobré.

16.07.2024 3 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Audiokniha celkem dobrá. Někdy to tedy připadalo akci agenta 007,ale lidi to mají rádi. Zajímavé prostředí knihy, děj měl spád, i když někdy trochu prekombinovane. Viděla jsem i filmové zpracovani. Nacteno dobře, hudební předěly někdy zvláštní. Celkově to za poslech stojí.

03.06.2024 3 z 5

Jarmarečník Jarmarečník Vlastimil Vondruška

Prvních deset minut jsem hodně bojovala s jiným interpretem při poslechu. Postupně jsem si zvykla, i když.... Rodina se rozrůstá a větví. Jsou zde nová prostředí, řemesla a zajímavé fungování soudobé společnosti. Kniha mě bavila a hodně jsem se dozvěděla. Jen slovo kajrák nemůžu vygooglit. :-))) Jeto něco jako pomocník sklařského mistra, ale zadaný slovník mi to nebere.

18.05.2024 4 z 5

Vídeňský sen Vídeňský sen Vlastimil Vondruška

Posloucháno v audiu, příjemně namluveno. Děj má spád a hezky se zamotává. Přibývá postav a zápletek, mám i své oblíbené postavy. Pořád mě to baví. Jdu na třetí díl a těším se.

05.05.2024 4 z 5

Záhada zmizelého šlechtice Záhada zmizelého šlechtice Martina Novotná

Nebylo to špatné, ale taky mě to úplně nenadchlo. Kniha přečtena audio Liborem Hruškou velmi dobře. Na jedno poslechnutí dobré, ale čekala jsem trochu víc.

22.04.2024 3 z 5

Úkol pro šaška Úkol pro šaška Pavel Hrdlička

Tak tahle série je lepší a lepší. Tentokrát se většina příběhu odehrává na cestách a ve Vídni. Moc se mi líbil hudební doprovod. Za mě doporučuji a pustím se do poslouchání dalšího dílu.

14.03.2024 5 z 5

Žebrákova pomsta Žebrákova pomsta Pavel Hrdlička

Odpočinkový poslech knihy zasazený do středověké Prahy. Baví mě postava Magistra, Kateřiny i hubaté Mandy Tandléřky. No a samozřejmě Václav je skoro Mirek Dušín.

11.03.2024 4 z 5

Jednooký král Václav I. Jednooký král Václav I. Vlastimil Vondruška

Další díl epopeje nezklamal. Čtivé, zajímavé. Jdu poslouchat další.

07.03.2024 4 z 5

Ztracený templářský poklad Ztracený templářský poklad Zuzana Koubková

Těšila jsem se na novou historickou sérii,ale jsem zklamaná.Protrpěla jsem to v audiu až do konce a musim pochválit Filipa Jančíka,že jsem to vydržela.I když někdy přehrává.Odpočinu a zkusím další,třeba bude lepší.

14.02.2025 2.5 z 5