S.sidi S.sidi komentáře u knih

Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Jako oddychovka mezi jiným poslechem dobré. Z počátku jsem se nemohla zaposlouchat a dokonce odložila.Zkusila jsem ještě jednou a doposlouchala.Doporučuji pro mladší čtenáře.Dávám 3,5 z 5.

21.11.2024 3 z 5

Zikmund Lucemburský - Tajné vzpomínky Zikmund Lucemburský - Tajné vzpomínky Josef Bernard Prokop

Příjemný poslech posledního dílu.V hlavě jsem vždy měla jen Zikmund, liška Ryšavá ,ale dozvěděla jsem se i další souvislosti.Zivot není jen černý a bílý a kroniky píšou většinou vítězové.Zase trochu jiný pohled na dějinné události pohledem pana Lombarda. Doba byla těžká a tak jako i v normálním životě každý urval co mohl.Celkove hodnotím celou pentalogii pozitivně a ráda si poslechnu pohled na dobu i od jiného autora.

14.11.2024 4 z 5

Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále Josef Bernard Prokop

Nikdo jsme v té době nežili.Po mocném otci se asi těžko vládlo,ale ta snaha tam asi také hodně chyběla.Půlku asi zavinila výchova Václava,jeho úsilí asi taky nebylo největší a doba byla těžká. Ale jeho povaha byla zdá se velmi komplikovaná,takže to asi ani jinak dopadnout nemohlo.Posloucháno v audiu.

11.11.2024 4 z 5

Karel IV. - Císař a synové Karel IV. - Císař a synové Josef Bernard Prokop

Další výborné povídání o životě Karla IV., jeho slavné době,ale i o jeho soukromém životě.Vládce to byl bezesporu výborný.Má konečně tri syny,ale síly mu ubývají a o když se snažil vše do budoucna zabezpečit,tak ne úplně vše se podaří.Fascinoval mě jeho přístup k Václavovi,který se jak víme úplně nepotatil,ale cestičku měl umetenou.Poslouchano v audiu - výborné.

11.11.2024 4 z 5

Karel IV. - Císař a císařovna Karel IV. - Císař a císařovna Josef Bernard Prokop

Pokračování vyprávění o životě krále a císaře Karla,jeho čtvrté manželky Alžběty a malého syna Václava.Mohlo to tak být a také nemuselo.Ale moc pěkně se to poslouchá,příběh hezky plyne a už se těším na další pokračování.Vyborné načtení, které ve mě evokuje,že opravdu mluví Karel IV.:-)))

05.11.2024 4 z 5

Karel IV. - Tajný deník Karel IV. - Tajný deník Josef Bernard Prokop

Tak tohle se mi moc líbilo.Na pozadí historických událostí život Karla IV., jeho sny, výhry a prohry.Výborně načtené panem Dvořákem a doplněno historickými chorály. Vice takových audioknih.Tesim se na pokračování.5z5

31.10.2024 5 z 5

Zločin na Bezdězu Zločin na Bezdězu Vlastimil Vondruška

Jeden z lepších detektivních případů.Kdyz už jsem se v létě vyškrábala na Bezděz,tak se mi to o dost lépe poslouchalo než poprvé.Dávam 4z5.

29.10.2024 4 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Příjemný historický román.Poslouchala jsem v audiu,velmi dobře načten. Hodnotim 4 z 5.

26.10.2024 4 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Tak tenhle díl o něco zajímavější.Poslouchano opět v audio.Do života všech zasáhla válka a postavy se vyvíjejí.Davam 3,5 z 5.

23.10.2024 3 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Poslouchano v audiu, Pavel Soukup výborný.Priběh trochu červená knihovna,trochu nuda, ale nakonec jsem doposlechla do konce. Zase zajímavý vhled do života továrníků a jejich sloužících.Az odpočinu,tak se pustím do dalšího dílu.Davam 3 z 5.

23.10.2024 3 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Velice pěkně se to poslouchalo,dobře namluveno.Priběh byl smutný,ale velmi zajímavé téma příběhů obyčejných lidí na konci války.Jsem zvědavá na pokračování.

04.10.2024 4 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Druhý díl poslechnout taky v audiu.Hodně těžká doba a těžký život v ní.Misty i dost drsné.Mě se to líbilo a dobře poslouchalo.Chvalim i načtení Kamilou Janovičovou.

01.10.2024 4 z 5

Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky Hana Whitton (p)

Další díl vyšetřovatele Adama že Zbraslavi mě tolik neoslovil.Nicméně stále je to slušný standard a na odpočinkový poslech fajn.

25.09.2024 3 z 5

Každému jeho hřivnu Každému jeho hřivnu Martin Nesměrák

Tak tenhle díl mě zatím bavil nejvíc.

24.09.2024 4 z 5

V obležení V obležení Martin Nesměrák

Další pokračování osudů Oda a Bena při ochraně hraničního hradu Landštejna.

24.09.2024 3 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Těžká doba, těžký život, krásná knížka.V audiu.

24.09.2024 4 z 5

Z kamene a z vápna Z kamene a z vápna Martin Nesměrák

Chvíli mi trvalo,než jsem se zorientovala v čase.Vsechno do sebe zapadlo.Sice jsem se těšila na Oda a Bena,ale zase jsem se dozvěděla něco o stavbě Landštejna a politické situaci na hraničním území .Celkové mě série bavila a dávám 4 z 5.

18.09.2024 3 z 5

Démon přichází v mlze Démon přichází v mlze Martin Nesměrák

Další díl zajímavý.Popis krajiny plné hvozdů pěkný,i když někdy se i opakující.Zápletka průměrná.Uvidime co poslední díl.Posloucháno v audio.

11.09.2024 3 z 5

Zimní královna Zimní královna Hana Parkánová-Whitton

Taková trochu historická pohádka.Neco jsem se dozvěděla,hezky se to poslouchalo,i když místy to bylo hodně sladké a občas až trochu hloupé.Jako oddychovka dobré.

04.09.2024 3 z 5

Ve znamení lukostřelce Ve znamení lukostřelce Martin Nesměrák

Příjemný poslech historické detektivky.Obcas mám chuť se vydat hledat Pomezí a další místa uváděná v knize.

02.09.2024 4 z 5