S.sidi komentáře u knih
Jako oddychovka mezi jiným poslechem dobré. Z počátku jsem se nemohla zaposlouchat a dokonce odložila.Zkusila jsem ještě jednou a doposlouchala.Doporučuji pro mladší čtenáře.Dávám 3,5 z 5.
Příjemný poslech posledního dílu.V hlavě jsem vždy měla jen Zikmund, liška Ryšavá ,ale dozvěděla jsem se i další souvislosti.Zivot není jen černý a bílý a kroniky píšou většinou vítězové.Zase trochu jiný pohled na dějinné události pohledem pana Lombarda. Doba byla těžká a tak jako i v normálním životě každý urval co mohl.Celkove hodnotím celou pentalogii pozitivně a ráda si poslechnu pohled na dobu i od jiného autora.
Nikdo jsme v té době nežili.Po mocném otci se asi těžko vládlo,ale ta snaha tam asi také hodně chyběla.Půlku asi zavinila výchova Václava,jeho úsilí asi taky nebylo největší a doba byla těžká. Ale jeho povaha byla zdá se velmi komplikovaná,takže to asi ani jinak dopadnout nemohlo.Posloucháno v audiu.
Další výborné povídání o životě Karla IV., jeho slavné době,ale i o jeho soukromém životě.Vládce to byl bezesporu výborný.Má konečně tri syny,ale síly mu ubývají a o když se snažil vše do budoucna zabezpečit,tak ne úplně vše se podaří.Fascinoval mě jeho přístup k Václavovi,který se jak víme úplně nepotatil,ale cestičku měl umetenou.Poslouchano v audiu - výborné.
Pokračování vyprávění o životě krále a císaře Karla,jeho čtvrté manželky Alžběty a malého syna Václava.Mohlo to tak být a také nemuselo.Ale moc pěkně se to poslouchá,příběh hezky plyne a už se těším na další pokračování.Vyborné načtení, které ve mě evokuje,že opravdu mluví Karel IV.:-)))
Tak tohle se mi moc líbilo.Na pozadí historických událostí život Karla IV., jeho sny, výhry a prohry.Výborně načtené panem Dvořákem a doplněno historickými chorály. Vice takových audioknih.Tesim se na pokračování.5z5
Jeden z lepších detektivních případů.Kdyz už jsem se v létě vyškrábala na Bezděz,tak se mi to o dost lépe poslouchalo než poprvé.Dávam 4z5.
Příjemný historický román.Poslouchala jsem v audiu,velmi dobře načten. Hodnotim 4 z 5.
Tak tenhle díl o něco zajímavější.Poslouchano opět v audio.Do života všech zasáhla válka a postavy se vyvíjejí.Davam 3,5 z 5.
Poslouchano v audiu, Pavel Soukup výborný.Priběh trochu červená knihovna,trochu nuda, ale nakonec jsem doposlechla do konce. Zase zajímavý vhled do života továrníků a jejich sloužících.Az odpočinu,tak se pustím do dalšího dílu.Davam 3 z 5.
Velice pěkně se to poslouchalo,dobře namluveno.Priběh byl smutný,ale velmi zajímavé téma příběhů obyčejných lidí na konci války.Jsem zvědavá na pokračování.
Druhý díl poslechnout taky v audiu.Hodně těžká doba a těžký život v ní.Misty i dost drsné.Mě se to líbilo a dobře poslouchalo.Chvalim i načtení Kamilou Janovičovou.
Další díl vyšetřovatele Adama že Zbraslavi mě tolik neoslovil.Nicméně stále je to slušný standard a na odpočinkový poslech fajn.
Další pokračování osudů Oda a Bena při ochraně hraničního hradu Landštejna.
Těžká doba, těžký život, krásná knížka.V audiu.
Chvíli mi trvalo,než jsem se zorientovala v čase.Vsechno do sebe zapadlo.Sice jsem se těšila na Oda a Bena,ale zase jsem se dozvěděla něco o stavbě Landštejna a politické situaci na hraničním území .Celkové mě série bavila a dávám 4 z 5.
Další díl zajímavý.Popis krajiny plné hvozdů pěkný,i když někdy se i opakující.Zápletka průměrná.Uvidime co poslední díl.Posloucháno v audio.
Taková trochu historická pohádka.Neco jsem se dozvěděla,hezky se to poslouchalo,i když místy to bylo hodně sladké a občas až trochu hloupé.Jako oddychovka dobré.
Příjemný poslech historické detektivky.Obcas mám chuť se vydat hledat Pomezí a další místa uváděná v knize.