Vánoce v Šípkové ulici přehled
Alena Mornštajnová
Přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby Ježíšek nestihl roznést všechny dárky? Právě to se totiž přihodilo. Ježíšek leží v posteli s rýmou jako trám a balíčky do Šípkové ulice prostě doručit nezvládl. Ještěže už má jeho kolega Santa Claus hotovo a může přispěchat na pomoc. Jenomže jak se popasuje s úzkými českými komíny? Nebude nakonec sám potřebovat zachránit? A proč vlastně všichni v Šípkové ulici nosí barevné pletené čepice? To vše se dozvíte ve vánočním příběhu od Aleny Mornštajnové!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoce v Šípkové ulici. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se četla velmi pěkně, zápletka mě zaujala a byla jsem zvědavá, jak tento pohádkový příběh dopadne. To, že jsme v pohádce, je jasně dané přítomností obou nadpřirozených postav, takže se potom nemůžeme divit ani tomu, že budou děti celou noc venku a dalším "nesrovnalostem". Těším se, že si knihu s dětmi před příštími Vánoci zase přečtu.
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kniha Vánoce v Šípkové ulici v seznamech
v Mé knihovně | 55x |
Opět knížka vybraná do ČV, a je to druhá od stejné autorky. Líbí se mi myšlenka obdarovávání z obou stran, jemné vtipné zmínky o Ludvíkově mamince nebo šíři komínů u nás, kde se nenachází krb v každém domě, ale stejně mi víc sedla její knížka o strašidýlku. Co ovšem je hodno ocenění, je autorčina schopnost psát velmi hezké příběhy jak pro dospělé, tak i pro děti.