Vánoce v Šípkové ulici
Alena Mornštajnová
Přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby Ježíšek nestihl roznést všechny dárky? Právě to se totiž přihodilo. Ježíšek leží v posteli s rýmou jako trám a balíčky do Šípkové ulice prostě doručit nezvládl. Ještěže už má jeho kolega Santa Claus hotovo a může přispěchat na pomoc. Jenomže jak se popasuje s úzkými českými komíny? Nebude nakonec sám potřebovat zachránit? A proč vlastně všichni v Šípkové ulici nosí barevné pletené čepice? To vše se dozvíte ve vánočním příběhu od Aleny Mornštajnové!... celý text
Příběh je napsaný velmi čtivě, Alena Mornštajnová je skvělá vypravěčka. Na rozdíl od dospěláckých trochu depresivních knížek (ale čtu je ráda :-))je to moc milé čtení. Věřím, že zaujme i malé čtenáře. Nejsem žádný Santofil, ale nápad, že si Ježíšek se Santou můžou pomáhat, se mi líbil. Navíc je knížka krásně ilustrovaná a vánoční náladu u mě vyvolala .
Knížka je vhodná pro děti od 4 let. Začínající čtenáři na ní můžou potrénovat samostatné čtení.
Parádní zapojení Santy do českých reálií (kam se nám stejně rok co rok víc a víc infiltruje), hezký, laskavý příběh a moc povedené ilustrace.
Moc pěkný vánoční příběh rozdělený do deseti kapitol. My jsme ho zvládly za čtyři večery.
U zvídavých děti vzbuzuje spoustu otázek o Ježíškovi, Santa Clausovi a Vánocích obecně, tak se připravte. Ale bylo to moc hezké čtení, které jsme si užili. Přišla mi i místy vtipná.
Rozhodně doporučuji na ukrácení času při čekání na Ježíška a Vánoce. Určitě jsme nečetli naposled. Další novinku od autorky Modrá planeta dostanou děti k Vánocům a už se na ni těším.
Knihu jsem koupila dětem kvůli autorce, která je moje oblíbená. Sama jsem se těšila na večerní čtení před spaním, které bylo pro nás všechny moc milé a dýchalo kouzelnou vánoční atmosférou. Pohádkový příběh českých Vánoc se nám moc líbil, byla tam zápletka, ponaučení, dobro a láska, i vánoční kouzlo, tak jak to má být. Nejdříve mi trochu vadil Santa v českých Vánocích, ale nakonec se nám líbilo vysvětlení mezi Santou a Ježíškem.
Snad jen škoda, že náš Ježíšek přeci jen neměl hlavní roli.
Tak jsem se opět těšila na další knihu od autorky, ale jíž obal knihy mě zaskočil. Ale proč si nepřečíst pohádku? Pěkné podání vánoční nadilky pro malé děti. Příjemné zpestření na 10 minut.
Top vánoční kniha. Zejména mě nadchlo, jak je dětem vysvětlena přítomnost Ježíška i Santa Clause.
Celá recenze v záložkách RECENZE
Milá knížka o Ježíškovi a Santovi. O tom jak se zachrání Vánoce, stane se menší záhada a nakonec bude i láska. Krásná kniha pro děti, která se příjemně četla před spaním a i já sama jsem byla zvědavá, jak kniha nakonec dopadne.
Včera jsem si/nám chtěla udělat radost a pořídila tuhle knížku. Mornštajnovou mám ráda a zajímalo mě, jak si vedle svých depko-knih poradí s žánrem pohádky. Příběh super, takový milý a originální, moc se nám to líbilo...
Ale proč musím na 56 stránkách textu najít 3 překlepy/chyby? S tímhle fenoménem se setkávám častěji a častěji, což trochu zamrzí. Zdravím redakci.
Milý krátký příběh,který navodí vánoční atmosféru. Jen bych byla pro to zachovávat tradici a Santu nechat v Americe.
Audiokniha :
Krásný, milý Vánoční příběh. Hned mám chuť pustit se do pečení Vánočního cukroví. Tak jdu na to :)
Na jednu stranu jsem čekala trochu víc - pro Santu též nehoruji :-(. Nápad dobrý, ale souhlasím s EvikU. Ježíškovi mohl pomoct někdo "český". Nicméně lepší než Teribear.
Mám už pět křížků a vnoučata zatím v nedohlednu. Ale po knize jsem sáhla z úplně jiného důvodu. Knihy p. Morštajnové nelze označit za oddechové a tak jsem chtěla vědět, jak si poradila se žánrem pro naprosto odlišnou čtenářskou skupinu. Zvědavost ukojena, příběh kraťoučký, ale milý a už se těším na Vánoce. A pod naším stromečkem určitě pejsek taky najde pletený svetřík, jen ne fialový.
Knížka pro děti, ale mě se osobně,také moc líbila,ta atmosféra Vánoc a i ty ilustrace jsou moc pěkné.
Vánoce v Šípkové ulici mají hezkou obálku a nádherný začátek. Marie, Ježíšek, nebe. Ježíšek ale onemocněl a nemá roznesené všechny dárky, co teď?
Nám prostě nesedlo, že do toho autorka zatáhla amerického Santa Clause. Do těch našich českých Vánoc se to prostě nehodí. Mohl to roznést kdokoliv…Josef, Marie, andělé, možná i čerti nebo svatý Mikuláš, ale ne Santa. :)
Jinak je tam krásně ukázané, že Vánoce jsou i o tom se setkávat, být milý k ostatním lidem. Potěšit někoho vyrobeným dárkem, nikdo by neměl být na Vánoce sám a i drobnost, že jste si na někoho vzpomněli udělá radost…třeba namalovaný obrázek.
Dát si s někým teplý čaj a cukroví, mít společnost je někdy mnohem víc než drahý dárek.
Poslední věc, pokud Vaše děti věří na Ježíška a dárky, tak budete mít co vysvětlovat. Ludvík totiž nikdy nedostal dárek…a jak to s ním celé bylo si musíte přečíst sami. Otázky zvídavých dětí ale budou. U nás se Luci vyptávala.
Laskavý humor a A.Mornštajnová? Se znalostí autorčiných knih pro dospělou populaci jsem si řekla, že to nejde. Po přečtení této kouzelné knihy s laskavým humorem mohu říci:"Krása, je to tak!"
Krásný vánoční příběh pro děti, u kterého se zasmějí i rodiče. Spojení českého Ježíška a amerického Santy Clause je zajímavé a věřím, že mnoho dětí pobaví.
Pěkný vánoční příběh pro předškolní děti. Číst vánoční knížky s dětmi může být někdy ošemetné, protože není jisté, jestli nebude prozrazeno vánoční kouzlo. Tady nic takového nehrozí, právě naopak, hezky je tu propojený Ježíšek se Santou i s dáváním si dárků navzájem.
Příjemné předvánoční naladění.
“Dostávat dárky je hezké, ale radost dělá i dárky dávat.
Chcete se už vánočně naladit? Tak sáhněte po tomto pohádkovém příběhu pro děti od známé české autorky. Dočtete se, co se stane, když Ježíšek onemocní a nestihne roznést dárky. A přitom mu chybí už jen Šípková ulice. Kdo jiný mu může pomoct než Santa?
Příběh je to hezký, roztomilý, ale i dobrodružný. Ukazuje, jak je hezké si pomáhat a to nejen o Vánocích.
A musím zmínit ilustrace od A. F. Holasové - ty jsou opravdu nádherné.
Knihu si podle mě užijí nejen děti, ale i dospělí.
Tak jsme s vnučkami společnými silami dočetly vánoční příběh paní Mornštajnové.
Moc se nám polidštění Ježíška a Santy líbilo a když se druhý jmenovaný zasekl v komíně, nu byla to legrace.
Děj nebudu prozrazovat, ale pro nešťastného Ludvíka by holčičky i nějaký dárek oželely.
Dojemné a krásné.
Ovšem vznikla rozepře mezi starší a mladší vnučkou ohledně dárků, které nosí Ježíšek a zda vůbec existuje.
Nakonec jsme celou věc uhráli se synem na remízu: Dárky kupují rodiče, ale vždycky je tam nějaký i od Ježíška.
Jestli budete číst už starším dětem, připravte se na podobné otázky.
Kdyby bylo na mně, nelhaĺa bych, ale jsem jen babička s poradnim hlasem....
Přeji pani Mornštajnové a nám všem krásné Vánoce s rozzářenými tvářičkami dětí. A aby nešlo jen o ďrahé věci, ale hlavně o společnost nám drahých lidí.
PS: " Babi, ale ty nám nepřestaneš plést, viď"?