S.sidi komentáře u knih
Poslouchalo se to dobře. Ještě mi v hlavě jede televizní zpracování. Není to žádné veledilo, ale na příjemné letní poslouchání to bylo fajn. Uvidím, jestli dám po čase další díl.
Mě to bavilo. Neříkám, že tam nějaké chyby nebyly, ale doufám, že se to rozjede v dalších dílech. Zajímavé prostředí i doba. Poslouchání jako audio.
Z počátku jsem se nemohla zaposlouchat a dokonce poslech přerušila. Po nějaké době se vrátila a další dej mě bavil víc. Viděla jsem filmové zpracování, tak jsem dej znala. Nejdříve mi vadil i hudební doprovod, postupně jsem si zvykla. Ale proti filmové hudbě se samozřejmě nedá srovnávat. Pokud bych neznala a neviděla filmové zpracování, tak bych zřejmě poslech nedokončila. Takže tak 3 z 5.Mám i další díly, tak uvidíme...
Těžké a smutné téma... Dobré zpracované. Poslouchala jsem v audiu a dám si i další díl. Jen si musím chvilku odpočinout a vyčistit hlavu. Dávám 4,5 z 5.
Tak tenhle díl mě moc neoslovil. Na letní prázdninový poslech to ještě ušlo.
Tentokrát takový slušný střed. Kniha pěkně plyne a poslouchá se. Nějaké nesrovnalosti tam byly, ale je to odpustitelné. Jako odpočinkový poslech vyhovující. Asi 3,5 z 5
Uf, tak to bylo hodně silné. Velmi dobře prokreslene postavy, člověk se do nich vžíval. Další poznatky z nového prostředí, z dějin, ale i z obyčejného života. Nejdříve jsem nemohla přivyknout novému načtení, ale hodně mi pomohlo hudební dokreslení příběhu. Doporučuji a dávám 5 z 5.
Drsná doba, život v ní, těžký osud všech zúčastněných. Seznámení s postavami Vás vytáhne do děje a prožíváte s nimi jejich každodenní těžký život. Ty osoby byly silné, pokud chtěly v té době přežít. Zajímavé je i prostředí, šachta, obyčejný život, hospoda, lázně, vývoj predválečného i poválečného uspořádání. Tento kraj tolik neznám. Dokonce i mapa mi pomohla. Doporučuji k četbě i poslechu. Velmi chválím interpretaci paní Vilmy Cibulkové.
Zpočátku trochu zmatené, postupně jsem se v postavách zorientovala. Pěkně popsaný život lidí v Brně, jak asi mohl být v 14.stoleti.Fungováni města, výkon práva a osudy spodiny - nevěstek. Dávám 4 z 5
Sladké, historické, rozvleklé. Poslouchala jsem ještě staré načtení. Dost často jsem se musela pousmát, ale dala jsem to. Tak 3 z 5.
Fajn odpočinková kniha. Pěkný popis Kodaně, který ve mě evokuje se tam také podívat. Občas jako zpestření při poslechu doporučuji.
Historická oddychovka. Pěkně se to poslouchalo.
Po delší době jedna z lepších detektivek, i když top tedy není. Hodně postav a trochu chaos, ale poslouchalo se to dobře. Dávám 4 z 5.
Audiokniha se hezky poslouchala. Nebylo to jistě historicky přesné, ale kdo ví, jak to opravdu bylo? Kombinace historie, detektivky a romantiky. Za jedno poslechnutí to stojí a druhý díl už jsem taky poslechla. Jako odpočinkovka dobré.
Ač milovnice historických knih i dějin Anglie, tak tato kniha se mi zdála hodně zdlouhavá a místy nezaživná. Na druhou stranu byl zajímavě vylicen život středověké rodiny. Možná bych uvítala na začátku rodokmen rodiny, protože jsem se v těch dětech trochu ztracela.Poslechnuto v audiu.
Knihu jsem četla jako mladá holka, viděla seriál s Richardem Chamberlainem, který na mě taky hodně zapůsobil a některé scény se mi odehrávají před očima dodnes. Tentokrát audiokniha výborně nactena. Pěkný i hudebni doprovod. Kniha, u které se musí přemýšlet a pokaždé si tam člověk něco nového najde. Zajímavé prostředí a osudy hrdinů asi za půl století.Mam i v knihovně a po čase na ni zase přijde řada. Doporučuji.
Poslouchat se to dalo a vydržela jsem až do konce. Ale tolik mě to nechytlo. Takový průměr.
Nebylo to žádné veledilo, ale za poslech to stojí. Mám ráda toto období a dozvěděla jsem se zase další podrobnosti z dějin. Načteno dobře. Trochu pomalejší tempo na detektivku, ale možná, že jsme zvyklí na tuto zrychlenou dobu. Budu pokračovat.
Tak tohle byla asi zatím nejslabší kniha, kterou jsem od autora četla nebo poslouchala. Překombinované, zdlouhavé....Pokud bych neměla audio, tak bych asi odložila.
Kdysi jsem četla, viděla Zajatce japonských ostrovů, nové zpracovani Šoguna a teď audiokniha. Úplně jiný fascinující svět, jiná filozofie života,jone myšlenkové pochody.. zkrátka jiný svět. Samozřejmě se tam vyskytují i křesťanství spasitelé, ale je to jen politika, moc a peníze. Výborně namluvena panem. Soukupem nutí k zamyšlení. Hodně obsáhlá, ale stojí to za to. Doporučuji.