S.sidi S.sidi komentáře u knih

Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Poslouchalo se to dobře. Ještě mi v hlavě jede televizní zpracování. Není to žádné veledilo, ale na příjemné letní poslouchání to bylo fajn. Uvidím, jestli dám po čase další díl.

24.08.2024 4 z 5

Na zemské stezce Na zemské stezce Martin Nesměrák

Mě to bavilo. Neříkám, že tam nějaké chyby nebyly, ale doufám, že se to rozjede v dalších dílech. Zajímavé prostředí i doba. Poslouchání jako audio.

10.08.2024 3 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Z počátku jsem se nemohla zaposlouchat a dokonce poslech přerušila. Po nějaké době se vrátila a další dej mě bavil víc. Viděla jsem filmové zpracování, tak jsem dej znala. Nejdříve mi vadil i hudební doprovod, postupně jsem si zvykla. Ale proti filmové hudbě se samozřejmě nedá srovnávat. Pokud bych neznala a neviděla filmové zpracování, tak bych zřejmě poslech nedokončila. Takže tak 3 z 5.Mám i další díly, tak uvidíme...

10.08.2024 3 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Těžké a smutné téma... Dobré zpracované. Poslouchala jsem v audiu a dám si i další díl. Jen si musím chvilku odpočinout a vyčistit hlavu. Dávám 4,5 z 5.

06.08.2024 4 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Tak tenhle díl mě moc neoslovil. Na letní prázdninový poslech to ještě ušlo.

05.08.2024 2 z 5

Králův dluh Králův dluh Vlastimil Vondruška

Tentokrát takový slušný střed. Kniha pěkně plyne a poslouchá se. Nějaké nesrovnalosti tam byly, ale je to odpustitelné. Jako odpočinkový poslech vyhovující. Asi 3,5 z 5

04.08.2024 3 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Uf, tak to bylo hodně silné. Velmi dobře prokreslene postavy, člověk se do nich vžíval. Další poznatky z nového prostředí, z dějin, ale i z obyčejného života. Nejdříve jsem nemohla přivyknout novému načtení, ale hodně mi pomohlo hudební dokreslení příběhu. Doporučuji a dávám 5 z 5.

02.08.2024 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Drsná doba, život v ní, těžký osud všech zúčastněných. Seznámení s postavami Vás vytáhne do děje a prožíváte s nimi jejich každodenní těžký život. Ty osoby byly silné, pokud chtěly v té době přežít. Zajímavé je i prostředí, šachta, obyčejný život, hospoda, lázně, vývoj predválečného i poválečného uspořádání. Tento kraj tolik neznám. Dokonce i mapa mi pomohla. Doporučuji k četbě i poslechu. Velmi chválím interpretaci paní Vilmy Cibulkové.

31.07.2024 5 z 5

Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Zpočátku trochu zmatené, postupně jsem se v postavách zorientovala. Pěkně popsaný život lidí v Brně, jak asi mohl být v 14.stoleti.Fungováni města, výkon práva a osudy spodiny - nevěstek. Dávám 4 z 5

29.07.2024 4 z 5

Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Martinková

Sladké, historické, rozvleklé. Poslouchala jsem ještě staré načtení. Dost často jsem se musela pousmát, ale dala jsem to. Tak 3 z 5.

28.07.2024 3 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Fajn odpočinková kniha. Pěkný popis Kodaně, který ve mě evokuje se tam také podívat. Občas jako zpestření při poslechu doporučuji.

23.07.2024 3 z 5

Anna Falcká - Zamilovaná princezna a osamělý král Anna Falcká - Zamilovaná princezna a osamělý král Hana Parkánová-Whitton

Historická oddychovka. Pěkně se to poslouchalo.

21.07.2024 4 z 5

Smrt šumavského poustevníka Smrt šumavského poustevníka Vlastimil Vondruška

Po delší době jedna z lepších detektivek, i když top tedy není. Hodně postav a trochu chaos, ale poslouchalo se to dobře. Dávám 4 z 5.

21.07.2024 4 z 5

Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka Hana Whitton (p)

Audiokniha se hezky poslouchala. Nebylo to jistě historicky přesné, ale kdo ví, jak to opravdu bylo? Kombinace historie, detektivky a romantiky. Za jedno poslechnutí to stojí a druhý díl už jsem taky poslechla. Jako odpočinkovka dobré.

16.07.2024 3 z 5

Zakladatelka rodu Zakladatelka rodu Cynthia Harrod-Eagles

Ač milovnice historických knih i dějin Anglie, tak tato kniha se mi zdála hodně zdlouhavá a místy nezaživná. Na druhou stranu byl zajímavě vylicen život středověké rodiny. Možná bych uvítala na začátku rodokmen rodiny, protože jsem se v těch dětech trochu ztracela.Poslechnuto v audiu.

14.07.2024 3 z 5

Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Knihu jsem četla jako mladá holka, viděla seriál s Richardem Chamberlainem, který na mě taky hodně zapůsobil a některé scény se mi odehrávají před očima dodnes. Tentokrát audiokniha výborně nactena. Pěkný i hudebni doprovod. Kniha, u které se musí přemýšlet a pokaždé si tam člověk něco nového najde. Zajímavé prostředí a osudy hrdinů asi za půl století.Mam i v knihovně a po čase na ni zase přijde řada. Doporučuji.

10.07.2024 4 z 5

Meč magistra medicíny Meč magistra medicíny Karel Štorkán

Poslouchat se to dalo a vydržela jsem až do konce. Ale tolik mě to nechytlo. Takový průměr.

07.07.2024 3 z 5

Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky Hana Whitton (p)

Nebylo to žádné veledilo, ale za poslech to stojí. Mám ráda toto období a dozvěděla jsem se zase další podrobnosti z dějin. Načteno dobře. Trochu pomalejší tempo na detektivku, ale možná, že jsme zvyklí na tuto zrychlenou dobu. Budu pokračovat.

30.06.2024 3 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Vlastimil Vondruška

Tak tohle byla asi zatím nejslabší kniha, kterou jsem od autora četla nebo poslouchala. Překombinované, zdlouhavé....Pokud bych neměla audio, tak bych asi odložila.

27.06.2024 1 z 5

Šógun Šógun James Clavell

Kdysi jsem četla, viděla Zajatce japonských ostrovů, nové zpracovani Šoguna a teď audiokniha. Úplně jiný fascinující svět, jiná filozofie života,jone myšlenkové pochody.. zkrátka jiný svět. Samozřejmě se tam vyskytují i křesťanství spasitelé, ale je to jen politika, moc a peníze. Výborně namluvena panem. Soukupem nutí k zamyšlení. Hodně obsáhlá, ale stojí to za to. Doporučuji.

23.06.2024 5 z 5