Sabina335 Sabina335 komentáře u knih

Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Zajímavá kniha o nástupu fašismu. Moc se mi líbí styl vyprávění - v knize jsou přímo novinové články, které knihu svým způsobem ozvláštní.

07.04.2020 3 z 5

Sbohem, školo Sbohem, školo Michail Makarovič Kolosov

Tuto knihu jsem četla už velmi dávno a popravdě ve mně zřejmě žádnou stopu nezanechala. S odstupem času si říkám, že vlastně ani nevím, o čem kniha byla a a ni nemám chuť ji znovu číst.

07.04.2020 1 z 5

Syn pluku Syn pluku Valentin Petrovič Katajev

Hezká kniha o malém chlapci Váňovi, který se po smrti své rodiny vydává na cestu, na které ho najdou ruští průzkumníci. Kniha popisuje období války a příběh tohoto chlapce.

Hurá za Bardem! Hurá za Bardem! Zdeněk Adla

Krásná dětská knížka o chlapci, který jezdí za dědečkem a za svým milovaným psem, se kterým zažívá spustu dobrodružství.

Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Trochu mi vadí styl psaní, ale tak se prostě psávalo.

Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Velmi krásná kniha, kterou jsem četla k maturitě, ale i tak hodnotím velmi kladně.

Požáry a spáleniště Požáry a spáleniště Jiří Švejda

Velmi krásný (i když starší) román o jedné rodině. Přítel této rodiny se k nim přižení. Později se však ukáže, že způsobí problémy v továrně, kterou vede jeho švagr. Kniha krásně napsaná, spíš takové oddechovka na pár večerů.

Babička Babička Božena Němcová

Vrcholné dílo Boženy Němcové, které by nemělo chybět v žádné knihovničce. Kniha krásně popisuje krásy venkova a životy venkovských lidí. Velmi dojemný příběh.

Němá barikáda Němá barikáda Jan Drda

Krásně napsaná kniha o problémech v sobě Protektorátu a Pražského květnového povstání. Povídky byly i zfilmované, ale popravdě jsem zůstala u knižního zpracování.

07.04.2020 3 z 5

Dívka s oslíkem Dívka s oslíkem Werner Steinberg

Tak už jen ten název mě upoutal. Krásný a relativně krátký příběh dospívající slečny, která prožívá svou první velkou lásku a zároveň prožívá strasti kvůli rozpadající se rodině.

Ach jó! Ach jó! Petr Bartůněk

Tuto knihu jsem doma našla při vyklízení půdy a velmi mile mě překvapila. Krásné příběhy spolužáků o prázninách. Navíc malý počet stránek vás donutí přečíst knihu během jednoho odpoledne.

Andělé Andělé Stella Blómkvist

Jediné co mi na knize vadilo, jsou složitá jména. Ale je to prostě severská detektivka, tak se s tím hold člověk musí naučit žít :)

Deklarace smrti Deklarace smrti Gemma Malley

Děj se odehrává v roce 2140. lidé jsou nesmrtelní a proto hrozí přelidnění. Je přijata Deklarace, podle které se nesmí narodit dítě. Takové dítě je totiž Přebytečné a nemá právo na život. Hrdinové této knihy se s tím však rozhodnou bojovat.

Padesát stínů Adama Padesát stínů Adama Rossella Calabró

Opět přečteno jedním dechem. Kniha velmi vtipně popisuje situace, které se týkají mnoha mužů a opravdu může říct, že jsem se u knihy pobavila, když jsem zjistila, kolik těch situací se týká třeba i mého partnera.

Padesát stínů Evy Padesát stínů Evy Rossella Calabró

Přečteno jedním dechem, velmi vtipně popsané situace vystihující snad každou ženu.

Proradný medvídek Proradný medvídek John J. Lamb

Velmi pohodová detektivka ze série "Tajemství sběratele medvědů". Bývalý detektiv se svou ženou vyrábí plyšové hračky, jezdí s nimi na různé výstavy a přitom řeší různé vraždy. Velmi oddechové čtení, celkem vtipně napsané.

Medvídek na klíček Medvídek na klíček John J. Lamb

Mazaný medvídek Mazaný medvídek John J. Lamb

Medvídek s falešným srdcem Medvídek s falešným srdcem John J. Lamb

Obvinený Obvinený John Grisham

Mladý chlapec, který zbožňuje soudní procesy a vše, co s nimi souvisí. Všemožně se snaží pomoci s vyšetřováním a hledáním důkazů. Co se týče Grishama, patří tyto knihy ke slabším, ale na druhou stranu jsou určeny spíše pro mladší čtenáře, pro které jsou tyto knihy tozhodně skvěle napsané.