Sabina335 komentáře u knih
(SPOILER) Kniha se mi absolutně líbila. Velmi zajímavý příběh o tom, jak mladý student, řešící své vlastní rodinné problémy, se díky školnímu projektu dostane k člověku, o kterém byli lidé roky přesvědčeni, že je vrah. Ten na smrtelné posteli začne tomuto mladíkovi vyprávět svůj příběh a jen díky němu, dosáhne pomyslného osvobození, na které celý život čeká.
Tuto knihu řadím mezi nejslabší od této autorky. Chvílemi jsem se v knize ztrácela. Námět knihy byl dobrý, akorát bych ho ocenila jinak napsaný.
Tak u této knihy mě tíží pouze jedna věc a to: jak to dopadlo s tou manipulativní dívkou??? trochu bych uvítala, kdyby byl tento její pohled na věc rozepsán na konci knihy více. Popravdě mě napadají otázky typu: věří jí stále její matka? prokoukne ji někdo? bude ve svých manipulacích pokračovat i nadále? ale jinak super čtivá kniha, Lapenu prostě zbožňuju
Velmi krasna kniha, pekne se cte, motiv je velmi zajimavy. Ne ze bych se zajimala o cirkevni veci, ale diky knize jsem mela moznost nahlednout do zakulisi cirkve a volby papeze.
Tuto knihu i se zbytkem celé série mám v knihovně již několik let a jsem ráda, že na ni letos díky Čtenářské výzvě přišla řada. Kniha je napsaná velmi čtivě, děj je napínavý a aspoň já měla problém se od knihy odtrhnout. Stále jsem napjatě čekala, co bude v další a další kapitole. Patřím mězi ty, kteří neviděli filmové zpracování, ale na základě knihy se ráda podívám i na film.
Akční příběh Sloan opět nezklamal svým nápadem a čtivostí. Už se těším na další díly.
Tak jsem se konečně dočkala dalšího dílu této skvělé série a opět klobouk dolů před autorkou. Skvěle napsané, úžasný námět, za mě velmi důvtipné psaní komentářů na chatech (trochu mi ze začátku vadilo, než jsem se zorientovala jak číst, ale pak super). Za mě jednoznačně nejlepší ze všech. Jen tak dál (a prosím rychle).
Kniha se mi líbila, byla napsaná velmi čtivě, ale čekala jsem asi trochu víc, přesně jak zaznívá v předchozích komentářích.
Je to moje první kniha od tohoto autora a za mě velmi povedená. Námět byl velmi vydařený, četlo se lehce i díky krátkým kapitolám, kniha měla spád i nápad. Postavy vydařené. Už se těším na další díl.
Můj oblíbený McBain opět v akci. Další zajímavý příběh plný napětí. Kniha se velmi dobře četla, příběh byl napínavý a místy mě opravdu mrazilo. Dokonce jsem se přistihla, že venku potmě jsem se více koukala kolem sebe. Rozhodně stojí za přečtení.
Jednu hvězdu musím dát dolů, kvůli tak trochu useknutému konci, ocenila bych ten konec malinko rozvedený, ale jinak velmi dobrá kniha.
Velmi zajímavý a čtivý příběh o únosu dítěte. Líbilo se mi, jak bylo popisováno vyšetřování, výslechy, úvahy vyšetřovatelů, jejich zdary i nezdary.
Tak nějak nevím, jak bych měla hodnotit. Nebyla špatná, ale "odvařená" jsem z ní fakt nebyla. Příběh byl celkem zajímavý, ale na můj vkus byla kniha napsaná docela zmateně. Nesedl mi styl psaní a hlavně po dočtení ve mně kniha nic moc nezanechala. Za mě průměr.
Tak jo, celou dobu jsem sázela na někoho úplně jiného, ale jak už je u tohoto autora zvykem, posledních pár stran vám ukáže, že jste úplně mimo. Za mě super, jako všechny předchozí knihy. Jen tak dál!!!!
Kniha sama o sobě je napsána hezky, ale souhlasím s komentářem níže, je opravdu tak nějak o ničem. Filmové zpracování jsem neviděla, maximalně nějaká upoutávka v televizi. Samozřejmě scénu s komínem a medvídka mývala, mám v paměti vyrytou. Nicméně, přečteno v rámci čtenářské výzvy 2024, ale od pana Hrabala znám lepší knihy.
Pamatuji si, že i přes krátký počet stránek jsem se v době mé maturity (11 let zpět) této knize úspěšně vyhýbala. Teď s odstupem času jsem ráda, že se mi kniha dostala do rukou. Je to krásná novela, čte se velmi dobře. Trochu se stydím, že jsem neviděla ani filmové zpracování, ale určitě se to pokusím co nejdříve napravit.
Knihu jsem si stáhla zde na databázi a to hlavně díky čtenářské výzvě. Nízké hodnocení dávám spíše kvůli tomu, že básně nejsou mým oblíbeným žánrem. Nedokážu asi úplně ohodnotit v porovnání s anglickou částí knihy. Pár básní mě pobavilo, ale vzhledem k tomu, že nejsem až tak dobrý angličtinář, řekla bych, že právě tento originál by měl být hodnocen spíše než český překlad. Každopádně bylo zajímavé, že český překlad byl krásně zveršován.
Tak jsem si opět díky čtenářské výzvě 2024 oživila toto krásné psaní od Karla Čapka. Součástí této knihy je i dle mého názoru velmi známý příběh Dášeňka, která byla vydána i v samostatné knize. Autor velmi krásně umí zachytit život psů a koček. Když jsem tuto knihu četla, musela jsem se smát, protože při čtení jsem si říkala, jak moc to připomíná právě mého pejska a kočku. Opravdu psáno ze života.
Za mě opět vynikající kniha od tohoto autora. Velmi ráda jsem se vrátila do doby, kdy se dva hlavní hrdinové seznámili a jak začala jejich spolupráce. Děj krásně propracovaný, myšlenka velmi nápaditá. Jednu hvězdu ubírám za konec knihy, jelikož mi to přišlo tak nějak zbytečně useknuté. Určitě bych ke konci uvítala ještě pár rozepsaných stránek. Ale jinak vynikající kniha.
(SPOILER) Konečně jsem se dočkala dalšího dílu mé oblíbené autorky C. J. Tudor. Kniha se četla velmi dobře. Oddělené příběhy z pohledu Hannah, Meg a Cartera knihu velmi obzvláštňují a člověk má potřebu číst knihu dál a dál, protože chce vědět, co se bude zase dít. Konec knihy mě popravdě dostal, netušila jsem, že tyto postavy budou nakonec až natolik propojeny. Prostě za mě další autorčina super kniha a myslím, že nejlepší ze všech, které až do teď napsala.