Sabina335 Sabina335 komentáře u knih

Osudný okamžik Osudný okamžik Rebecca Thornton

No... Jak jen začít??? Podle anotace se mi kniha docela zamlouvala, ale po prvních pár stránkách mám v hlavě fakt zmatek. Zamotávala jsem se místy v postavách, chvílemi jsem ani nevěděla, kdo právě mluví. Příběh a námět sám o sobě by asi ušel, ale autorka zvolila celkem nešťastný styl psaní, který se mi moc nezamlouval. Nebylo to nejhorší, ale taky bych po ní už znovu nikdy nesáhla.

20.03.2022 2 z 5

Šarlatán Šarlatán Josef Klíma

Příběh Šarlatán se mi moc líbil. Film jsem ještě neviděla, chtěla jsem si první přečíst knihu. Byla napsána hezky. Příběh byl celkem dojemný. Místy jsem pana Mikoláška obdivovala a zároveň litovala. Věřím, že celý jeho dar je pravdou a nic na tomto příběhu není smyšleno a proto jsem litovala toho v jaké žil době a jak ho nespravedlivě soudili a to jenom vlivem té špatné doby.

08.03.2022 4 z 5

Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

Celkem příjemné čtení, chvilku mi trvalo, než jsem se začetla, ale po pár stránkách se četlo samo. Námět zajímavý, postavy pěkně promyšlené.

05.03.2022 4 z 5

Lovec Lovec Jack Heath

Kniha naprosto super, ale ten konec???? Jako otevřené konce moc nemusím, ale tohle je otevřené až až... Už teď chci další díl a vědět, jak to bude pokračovat!!! Jinak hádanky opět zaměstnaly hlavu nejen mojí, ale i manžela a na některé z nich jsme opět nedokázali přijít :D

19.02.2022 5 z 5

Dokonalá oběť Dokonalá oběť Emma Kavanagh

(SPOILER) První díl trologie s vyšetřovatelkou Alicí Parrovou. Velmi napínávý příběh plný neuvěřitelných zvratů. Vrah se skrývá za mnoha maskami, dokáže použít skvělé převleky tak, že ani sama vyšetřovatelka neví, že s tímto vrahem měla čest tváří v tvář.

06.02.2022 5 z 5

Kate musí zemřít Kate musí zemřít Alex Lake

Já tedy nevím, ale podle předchozích komentářů, kde jsem četla, že byl sériový vrah známý už od začátku, jsem zjistila, že jsem asi totálně natvrdlá. Já tedy až do posledních stran, kde bylo napsáno konkrétní jméno, ani na chvilku neuvažovala právě nad tímto člověkem. Takže za mě byla kniha napínavá až témeř do konce a konec byl opravdu napínavý. Chápu, že někomu kniha nesedla, je to o každého vkusu. Já mám takové thrillery ráda, takže za sebe určitě doporučuji.

01.02.2022 5 z 5

Sedmero krkavců Sedmero krkavců Karin Stružková

Mám ráda tuto pohádku již od dětství. Nové filmové zpracování je velmi krásné, ale kniha je prostě kniha.

30.01.2022 5 z 5

Neohrožený Mikeš: výběr pohádek Boženy Němcové Neohrožený Mikeš: výběr pohádek Boženy Němcové Božena Němcová

Předloha krásné české zfilmované pohádky.

Princ Bajaja Princ Bajaja Božena Němcová

Krásná pohádka o (ne)šťastné lásce.

O Popelce a jiné pohádky O Popelce a jiné pohádky Božena Němcová

Čteno jako E-kniha (tedy pouze pohádka o Popelce), tuto hororovou verzi nemám moc ráda, mám raději tu klasiku zfilmovanou.

Čert a Káča Čert a Káča Božena Němcová

Klasika paní Boženy Němcové, potěší i po letech.

Čertův švagr Čertův švagr Božena Němcová

Stará česká klasika, velmi krásně zfilmovaná.

Sama proti všem Sama proti všem Brian Freeman

Kniha mě velmi zaujala a vtáhla do děje, šlo se jen těžko odtrhnout. Velmi pěkný spád, napínavé čtení, velmi zajímavá zápletka. Až do posledních kapitol jsem netušila, že by závěr mohl být právě takový. Pro milovníky napětí doporučuji.

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Dostává se mi do rukou další kniha z prostředí koncentračních táborů, která se poslední dobou stává mojí oblíbenou. Tato kniha je psaná formou dialogu, kdy po mnoha letech promluví přeživší člen sonderkommanda.

26.01.2022 5 z 5

Sůl nad zlato Sůl nad zlato Božena Němcová

"Tatíčku, mám Vás ráda jako sůl." Věta, která je pro tuto pohádku charakteristická a zná ji snad každý!

21.01.2022 5 z 5

O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku Božena Němcová

Série klasických pohádek od Boženy Němcové, nezklamou ani po letech.

O dvanácti měsíčkách O dvanácti měsíčkách Božena Němcová

Miluji tuto pohádku již od dětství. Velmi ráda si ji připomínám i jako filmové zpracování v pohádce Tři bratři.

Chytrá horákyně Chytrá horákyně Božena Němcová

Klasická česká pohádka od Boženy Němcové, za mě určitě by měli znát všechny děti.

Imitátor Imitátor Daniel Cole

Přáběh napínavý od začátku až do konce, přesně tak, jak jsem od tohoto autora čekala. Pokud jste již měli zkušenost s jeho předchozími knihami, tak rozhodně doporučuji i tento.

Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Po mnoha letech opět přečteno. Velmi krásná vzpomínka na dětství. Jednoduše napsáno. Na našeho malého půlročního čtyřnohého divočáka zlatého retvívra jak dělané. Velmi jsem se smála, když vše co jsem četla dělá i ten náš malý raubíř :)

18.01.2022 5 z 5