sajanka sajanka komentáře u knih

Babička má vždycky pravdu, ale poslouchá ji někdo? Babička má vždycky pravdu, ale poslouchá ji někdo? Mary McBride

Zábavnou formou popsané babičkovské starosti. Jen se mi některé věci zdály přehnané, tak to zase v životě nechodí. Ale možná v Americe. S něčím lze souhlasit, něco trošku přes čáru.

21.12.2023 3 z 5

Záhada papírového ubrousku Záhada papírového ubrousku Zuzana Muchová-Daxnerová

Souhlasím s předchozím komentářem i recenzí na dílo. Mimo jiné mě v tomto staromilsky, ale přitažlivě podaném detektivním příběhu dojalo, k čemu dospěli obecní blázen se svou ženou.

21.12.2023 5 z 5

Za živým plotem Za živým plotem Zuzana Muchová-Daxnerová

Příběh poukazuje na alarmující skutečnosti, které se bohužel dějí častěji, než bychom si mysleli. Ostatně čím dál víc se dovídáme o různých psychopatických osobnostech. Bohužel se spousta lidí nedokáže manipulaci bránit.

14.12.2023 5 z 5

Na gruntě u Buřilů Na gruntě u Buřilů Vlasta Pittnerová

Knihy Vlasty Pittnerové jsem obejvila náhodou. Zaujaly mě, jsou poutavé, plné vášně a zajímavých zápletek. Zastaralé výrazy mi nevadí, jsou přitažlivé.

24.09.2023 5 z 5

Zločin Zločin Josefína Škoulová

Velmi působivé, velmi smutné, jde po mně husí kůže.

09.09.2023 5 z 5

Mluvící hora Mluvící hora František Lopour

Četlo se dobře, výborná kniha spíše pro mládež, ale já jsem se neodtrhla. Ilustrace Františka Lopoura jsou úžasné, připomínají mi kresby Zdenka Buriana.

24.08.2023 5 z 5

Alžbetin dvor Alžbetin dvor Hana Zelinová

Úžasná kniha, první jsem viděla seriál.

19.08.2023 5 z 5

Věnováno ženám Věnováno ženám Jiří Viewegh

Taky knihu mám, tyto příběhy z lékařského prostředí a obzvlášť z porodnice nebo gynekologie čtu ráda. Autor popisuje jednotlivé příběhy velice lidsky a poutavě.

02.08.2023 4 z 5

Život střídá smrt Život střídá smrt Petr Prouza

Nejoblíbenější, i když smutný, velmi dojemný, velmi emotivní příběh.

01.08.2023 5 z 5

Neviditelný nepřítel Neviditelný nepřítel Wilhelmina Angela Douwes-Schmidt

Úžasná kniha. Zachycuje život lékaře od jeho čtyř let. V dospělosti ho stále trápí otázka eutanázie, když vidí, jak někteří lidé trpí. Sám se později zaměří na výzkum rakoviny.
Autorka mistrně popisuje psychologii a pocity jednotlivých postav. Pro mě je to jedna z mých nejoblíbenějších knih.

01.08.2023 5 z 5

Búrlivé výšiny I. Búrlivé výšiny I. Emily Brontë

Už jsem se vyjádřila k české verzi, ale vlastně jsem poprvé tento příběh četla ve slovenštině.

27.07.2023 5 z 5

Tenkrát před lety Tenkrát před lety Zuzana Muchová-Daxnerová

Dobu druhé světové války prožívali dva hlavní hrdinové v dětství každý jinak. Je úžasné, že si moravský vojáček našel na Slovensku svou budoucí ženu.

25.07.2023 4 z 5

Zlato tabákových polí Zlato tabákových polí Alexandra Ripley

Velmi dobře napsaná kniha. Dávám však čtyři hvězdičky, protože není pro mě ta úplně nejlepší.

25.07.2023 4 z 5

Příběhy mojí babičky Příběhy mojí babičky Zuzana Muchová-Daxnerová

Jsou to humorné i dojemné příběhy jedné obdivuhodné babičky.

Ze zápisníku lesníka Ze zápisníku lesníka Jaroslav Veškrna

Ani tato nádherná kniha nechybí v mé knihovně.

Do hor Do hor Jaroslav Veškrna

Autor zde popisuje velkou změnu ve svém životě, kdy se stěhoval do hor. Dílo je plné poetiky a lásky k přírodě.

Duše lesa Duše lesa Jaroslav Veškrna

Oblíbená. Kdo má rád přírodu, můžu jen doporučit.

Horymírka Horymírka Jaroslav Veškrna

Velmi ráda jsem četla tuto knihu, kde autor vypráví o svém dětství a mládí.

25.07.2023 5 z 5

Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Lewis Carroll (p)

Je to jedna z mých nejoblíbenějších knih z dětství.

21.07.2023 5 z 5

Černý mustang Černý mustang Karel May

Knihu Černý mustang jsem kdysi nemohla opomenout, jako všechny knihy Karla Maye, které jsem tak ráda jako dítě hltala.

18.07.2023 3 z 5