Samira Samira komentáře u knih

Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Úžasná, jedna z těch knih, co si zaslouží o hvězdičku navíc. Citlivě, lehce a emotivně napsané osudy hrdinů na pozadí velmi autentického road tripu. Reálnost a způsob vyprávění vám skutečně dává pocit, že jste se vydali na cestu také. Držíte palce, ochutnáváte nepoznané, necháváte všechno za sebou a otevíráte nové dveře a životní cesty. Kniha podle mě nemá věkové omezení, příběh vypráví nenuceně, nenásilně a zkrátka dobře. Hrdiny, kteří mi stihli přirůst k srdci jsem opouštěla velmi nerada, ale o jejich další osud nemám strach, i když byl závěr otevřený. Takoví dva velcí objevitelé nezkřížili své cesty jen tak náhodou. Krásný bonus v podobě playlistů, účtenek, fotek a kreseb.

Doporučuji!!!

18.06.2015 5 z 5

Lásce na stopě Lásce na stopě Alexandra Potter

Velmi příjemná a stejnou měrou povedená knížka od autorky. Hodnotím stejně jako u Pana Darcyho pěti hvězdičkami, i když tahle kniha dala autorce určitě největší práci a je to na ní znát. Jasně je to pohádka a všechny ty shody okolností jsou absolutně nereálné, i když na ně věřím. Ale přesto a vlastně i právě proto nemám, co bych vytkla. Kniha byla půvabná, zamilovaná a plná barev:). Určitě neuděláte chybu, když se spolu s hrdinkou vydáte na cestu, já jsem byla nadšená.
Doporučuji!

14.06.2015 5 z 5

Kuře na švestkách Kuře na švestkách Marjane Satrapi

Dokonalost sama, nedokážu uvěřit, jak se mojí zamilované autorce může podařit vměstnat tolik lidských příběhů, emocí a důvodů k zamyšlení, na tak malý počet stránek. Navíc tak přirozeně a lehce. Málo, co mě překvapí, ale jí se to vždycky povede. Má můj věčný obdiv.
Nádherna, doporučuji!!!

11.06.2015 5 z 5

Zaskočený Zaskočený Emma Chase

Výborné pokračování, které je psané stejně osvěžujícím způsobem, tentokrát z ženského pohledu. Užila jsem si ho a místy se smála nahlas. Všeobecně mám, ale slabost pro knihy z mužského pohledu a ten Drewův byl jako svěží vzduch. Chtěla jsem dát čtyři, ale dávám pět hvězdiček. Za krásný bonus z jeho pohledu.
Celkově moc příjemná, vtipná oddechovka!

11.06.2015 5 z 5

Na hradě Bradě Na hradě Bradě Klára Smolíková

Další skvělý dětský komix od naší oblíbené autorky. Perfektní na čtení po večerech, kdy není dost času. Vhodné od menších po starší děti. Rozhodně neuděláte chybu, když po ní sáhnete. My se k ní určitě rádi vrátíme.

Doktorka Plyšáková - Bubli-léčení Doktorka Plyšáková - Bubli-léčení Walt Disney

Zamilovaná hrdinka mojí dcery. Rozumím jí, nepochybně by byla i jednou z mých hrdinek, kdybych byla znovu malá. Krátký milý příběh z její ordinace si užijí všichni malí čtenáři, co ji mají rádi a hlavně vydrží až do konce:)!

Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Pokaždé, když jsem se jejím prostřednictvím ztratila našla jsem něco jiného, ale v tom spočívá její síla. Rozhodně adept na knihu, kterou bych si sebou vzala na opuštěný ostrov a to z mnoha důvodů. Já na ni nedám dopustit. Úchvatné, povznášející a objevné čtení.
Doporučuji!

Nádherná svatba Nádherná svatba Jamie McGuire

Na tuhle úžasnou třešničku k mé milované sérii se čekalo opravdu dlouho, ale stálo to za to. Bonusová knížka hodně nakoukla pod pokličku a taky pod Abbyinu hroší kůži. Mnoho emocí, krásné scény, ale taky spousta vtipu. Kromě nádherné svatby, vyzdvihuji rozlučkovou hru na pravdu, ta si mě skutečně získala, stejně jako každá stránka. Kniha klidně mohla být delší. Teď už jen doufat a modlit se, aby vyšlo ještě pokračování o Maddoxových bratrech. Doporučuji!

08.06.2015 5 z 5

Hřebec Hřebec Alice Clayton

Velmi hezký návazný příběh se četl sám, zlepšil náladu a bylo mi s ním dobře. S Nabíječem srovnání nesnese, ten byl opravdu vyjimečný, ale i tak jsem se pobavila skvěle a užila si i onoho zmíněného Nabíječe:). Už po přečtení anotace mi bylo naprosto jasné, kdo ten souboj vyhraje, taky před ním neměl nikdo šanci. Vivien byla chvílemi pořádně "nemožná ženská" a taky pěkně natvrdlá. Konec by snesl o pár stránek navíc. Epilog se mi líbil, ale dala bych ho po roce. Celkově moc příjemné vtipné čtení. Nejen na léto, doporučuji!

07.06.2015 5 z 5

Jedna malá lež Jedna malá lež Kathleen A. Tucker

Opravdu úžasná knížka! První díl této, teď už mohu říct mnou milované série, jsem četla do rána. Druhý díl jsem si šetřila a dávkovala po částech, jak mi bylo líto, že už bude brzy konec. Věděla jsem, že můžu očekávat vysokou kvalitu, specifický strašně sympatický styl a taky senzační hlavní hrdinku. Stejně jsem nakonec dostala ještě víc, než jsem doufala. Smála se a to na počátku opravdu hodně, držela palce a trnula.
Osudy byly i zde pořádně pohnuté, ale zároveň se řešila životní cesta a nalezení sebe sama. Příjemnou a neméně vzrušující cestou, hlavně díky Ashtonově kouzlu a dekadentnímu doktorovi Staynerovi:).
Teď už jen vydržet do dalšího dílu, doporučuji!

04.06.2015 5 z 5

Vrať mi můj sen Vrať mi můj sen Julie Garwood

Na počátku jsem se chvíli začítala, mohlo za to i časté střídání pohledů. Střed knihy jsem četla jedním dechem, ke konci kniha pro změnu zase lehce dech ztratila. Ale celkově velmi vydařené, užila jsem si hlavně skvělou ústřední dvojici, kvůli které dávám nejvyšší hodnocení, protože byla jedna z nejlepších v této sérii . Moc se těším na další díly.

31.05.2015 5 z 5

Přivolávání Přivolávání Kelley Armstrong

Velmi povedená kniha. Ze začátku jsem se chvíli začítala, ale spíš proto, že jsem si myslela, že děj bude průhledný a nakonec bylo všechno jinak a já jsem otáčela stránky rekordní rychlostí. Kniha rozhodně překvapí a strhne. Jsem zvědavá na další dějový a vztahový vývoj, kterého doufám bude v druhém díle více.

29.05.2015 5 z 5

Zrzka všem učaruje Zrzka všem učaruje Alice Clayton

Poslední díl Zrzky rozhodně učaroval i mě. V mých očích byl z celé série nejlepší a dal by se číst i zvlášť. Postavy už opravdu dýchaly a byly jako skutečné. Celkově působil příběh velmi reálně, plus skvělá zápletka dohromady tvořila šťavnatý koktejl, ke kterému se ráda v budoucnu vrátím. Škoda, že už je konec. Moc milé, svěží, sexy čtení:), doporučuji!

27.05.2015 5 z 5

Chytrá a sexy Chytrá a sexy Jill Shalvis

Od knihy jsem čekala trošku víc, nakonec to byla jen nenáročná, ale příjemná oddychovka na prázdniny. Bylo tam spoustu nesmyslů, ale hrdinové byli sympatičtí, takže proč ne. Nejvíc z celé knihy mě, ale brali Brody a Maddie, o kterých bude až třetí díl, ale na ten se opravdu těším.

25.05.2015 3 z 5

Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí Kathleen A. Tucker

Některé knihy by si zasloužily o hvězdičku navíc, tahle mezi ně rozhodně patří. Nešlo tedy o žádné jednoduché čtení, osudy hrdinů byly pořádně pohnuté, ale kniha byla napsána natolik svěže, nadčasově a hluboce, že jsem při čtení nestihla ani jeden nádech. Ačkoli mi rozuzlení knihy bylo jasné od samého začátku, stejně jsem na konci plakala dojetím. Krásné, skutečné postavy, reálný, mrazivý příběh, který rozšiřuje nadhled a rozhodně přesahuje žánr. Automaticky kupuji další díl a moc se těším na ty, co budou následovat.
Doporučuji!!!

24.05.2015 5 z 5

Dokonalý sen Dokonalý sen Ally Condie

První díl byl v mých očích vyjimečný a doslova jsem jím žila několik dní. Druhý díl se mi moc líbil, ale ubíral se trošku jiným směrem, než jsem doufala, i když byl výborně zpracován. Syrovost, válka s nepřítelem bez tváře, beznaděj, zajímavé nečitelné postavy a překrásné povznášející básně. Ty však nestačily, aby na mě při čtení nepadla depka. Knize vytýkám, také drobné nesrovnalosti. Ačkoli konec nedopadl podle mých představ, věřím, že ději hodně pomůže v díle příštím, na který se moc těším!

23.05.2015 4 z 5

V podsvětí V podsvětí Katy Evans

Moc hezká knížka, která se četla doslova sama. Důvodem byla hlavně skvělá ústřední dvojice, propojení s mými oblíbenci Remym a Brooke a zajímavé mafiánské téma. Nápad na zápletku byl úžasný, zpracování povedené. Výtku, však mám, nechci nic prozrazovat, ale po něčem takovém by se přece jen zotavovala déle a bonusový sex v závěru měl být s větším odstupem. Jinak jsem si, ale pokračování užila a moc se těším na Pandoru.

22.05.2015 4 z 5

Balthazar Balthazar Claudia Gray (p)

Velmi povedené pokračování o mé oblíbené postavě. Kromě Balthazara, který se mě získal už dávno, jsem si hned zamilovala Sky, hodně jsem ocenila také jiný způsob vyprávění, i klasičtější upíří ladění. Konec se mi moc líbil, ale rozhodně bych si o téhle dvojici ještě něco přečetla:)!

21.05.2015 5 z 5

Nenasytná Nenasytná Sylvia Day

Crossfire je moje srdcovka, tohoto žánru, kde v mých očích není nic lepšího. Na pokračování se čekalo opravdu dlouho, ale každý den tohoto čekání stál za to. Gideon a Eva jsou prostě jen jedni. Normální život v jejich podání byl tedy pěkná jízda, ale hltala jsem každé slovo. Kromě samotného emocemi nabitého děje je obrovským plusem knihy střídání pohledů, které v prvních třech knihách chybělo. Díky tomu se dozvídáme i spoustu věcí zpětně, protože můžeme konečně nahlédnout do Gideona. Jeho pasáže jsou nepřekvapivě pořádně pikantní. Závěr byl vypjatý a jediné, co knize vytýkám, že nemohu hned číst dál. Snad nebude čekání na pokračování nekonečné, jinak samozřejmě doporučuji!

19.05.2015 5 z 5

Rubínový kruh Rubínový kruh Richelle Mead

A je to, poslední díl mé zamilované série jsem přečetla jako nic a jediné, co můžu říct je, že bych chtěla hned nějaké pokračování, třeba i s novou dějovou linií. V posledním díle vše zapadlo do sebe, hrozně jsem si užila Rose a Dimitrije, kteří se k mé velké radosti do děje hodně zapojili. Taky jsem vděčná za náhled do budoucnosti všech oblíbených postav. Vypjatosti nápravného centra se nemohlo nic vyrovnat, ale závěr mě nijak nezklamal, bonusy a velké emoce, jsem nadšená. Doporučuji!

16.05.2015 5 z 5