Sandruše Sandruše komentáře u knih

Policie Policie Jo Nesbø

Strach se vám dostane pod kůži a emoce vás rozervou na kusy...Nepřekonatelný Nesbø v té nejsyrovější podobě a přesto jej budete milovat.

27.05.2015 5 z 5

Pravidla léta Pravidla léta Shaun Tan

Kresba a poetika textů je právě to, co z děl Shauna Tana činí literární skvost.

01.10.2014 5 z 5

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Výborná záležitost, u které se tetelím blahem nad její zvráceností a jedinečným humorem. Děkuji mockrát za tento skvost české fantasy a uděluji 5 hvězd - ale i to je sakra málo :-)

19.07.2014 5 z 5

Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

Pekelná jízda mistra Kulhánka za jednoznačných pět hvězd - už jen za dialogy s panem L. :-)
Setřu slzu a dávám si to znova!

25.06.2014 5 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Tuto knihu stavím na pomyslný piedestal už jen pro inspiraci Dantem - skvěle zvolené téma a já tleskám, pane Browne.

10.05.2014 5 z 5

Čmeláci v srdci Čmeláci v srdci Petra Hülsmann

Sladké, jemné a hřejivé jako lžička medu rozpouštějící se na jazyku...

29.12.2015 2 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

K této knize bylo napsáno už hodně. A zcela právem. Já dodám jen jediné - kombinace knihy a následné filmové adaptace se vám dostane pod kůži a chvílemi brání i dýchat. Život prostě není továrna na splněná přání. A já děkuji za to, že si ho teď vážím zase o něco víc.

16.06.2014 3 z 5

Démon zvrácenosti (9 povídek) Démon zvrácenosti (9 povídek) Edgar Allan Poe

Skvost zvrácenosti za jednoznačných pět hvězd.

16.04.2014 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Jak často se stane, že vám kniha nedovolí vydechnout, dokud neotočíte poslední list? Přečtěte si Levharta...a pochopíte...

12.04.2014 5 z 5

Perunova krev II. Perunova krev II. František Kotleta (p)

Trilogie Bratrstvo krve byla epická - ale tohle je skutečný nářez!

09.05.2014 5 z 5

Sextenze Sextenze Jan Krůta

Literární skvost na poli současné české literatury.

11.02.2014 4 z 5

Obejmi mě, prosím Obejmi mě, prosím Przemysław Wechterowicz

" Synku, jestlipak víš, jak nejbáječněji prožít krásný den?"
"Samo sebou! Stačí udělat pár kotrmelců z našeho kopce!"
Táta medvěd zvedl synka do výšky a posadil si ho na ramena.
"Cha, cha! Ano, to opravdu pomáhá. Ale úplně nejlepší je, když MŮŽEŠ NĚKOHO POŘÁDNĚ OBEJMOUT!"

Ta nejkrásnější knížka pro mrňouse, kterou s láskou doporučím i nám dospělákům :)

10.03.2018 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Geniální!

17.07.2015 5 z 5

Nový svět Nový svět Shaun Tan

Beze slov a přesto má tolik co říct...Jeden z nejvzácnějších kousků,které v knihovně mám.

09.09.2014 5 z 5

Alice Cooper: Poslední pokušení Alice Cooper: Poslední pokušení Neil Gaiman

Příběh zdánlivě jednoduchý, kresba skvostná - výsledný koncept si pět hvězd zcela určitě zaslouží.

03.09.2014 5 z 5

Holomráz Holomráz Štěpán Kopřiva

Od začátku naprosto skvělé tempo, až jsem se vyděsila, že knihu přečtu za jeden večer a nebudu se mít na co těšit večer následující..a musím zkonstatovat, že s kejklířskými kousky zábavy poněkud ubylo..
Faktem však zůstává, že Kopřivův zvrácený smysl pro humor mě neskutečně baví a Holomráz si poctivé 4 hvězdy zaslouží...i když Asfalt na pomyslném piedestalu zůstává dál a zcela neohrožen :-)

15.08.2014 4 z 5

Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Řezník je ve skvělé formě...a je to fakt jízda!

26.04.2014 5 z 5

Cestou fak it - Malá kniha, velká moudrost Cestou fak it - Malá kniha, velká moudrost John C. Parkin

Řekni fa*it marným snům, radši najdi sen ve všem.
A já říkám fa*it ,čtěte tuhle knihu - je skvělá!

15.02.2015 5 z 5

Sex a jiné city Sex a jiné city Eva Urbaníková

Dovolenkové čtení, které zřejmě přečtete (tak jako já) za pár hodin...Ovšem " Urbaníkovský " styl psaní ho posouvá o několik levelů výš... ;-)

20.06.2014 2 z 5

Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach