sararachel

Po knize jsem sáhla, protože jsem si musela vybrat nějaká díla na maturitu. Prvních 100 stránek bylo jen samé dlouhé líčení a děj nic moc, ale přemohla jsem se a našla jsem poklad! Nevěděla jsem, jak moc mě kniha vtáhne a jak moc se budu vciťovat do její role a jak moc budu soucítit i s chudákem Charlesem. Literatura 19. století má hodně co nabídnout!

Kniha mě nadchla ihned, děj byl velice napínavý, ale strhávám bod za posledních cca 200 stránek knihy, kdy je už poměrně jasné, jak kniha bude končit..

Skvělá kniha, která člověka zabaví. I přesto mi příjde, že ruští autoři mají společné ty zdlouhavé pasáže, které člověka od příběhu trochu odrazují.

Tato kniha mě vtáhla okamžitě do děje. Jelikož literaturu tohoto typu vyhledávám a vyžívám se vní, tak jsem po této knize šla ihned. Tak krásný a čistý, prostý děj. Už od začátku je sice jasné, jak děj dopadne, ale menší zvraty a události vás nenechají jen tak chladnými.

Kniha mě bavila ihned od začátku, ale co si budem. Natáhnout románek a životy ostatních postav do skoro 900 stran je obtížné a chvílemi mě kniha moc nebavila, sekla jsem se například u řešení hospodářství a politiky. Pokud máte ovšem přehled o politice Ruska v té době krásně vidíte jaký z toho měl autor sám pocit a k jakým názorům tíhl. Kniha je krásná a kolikrát se mi u ní tajil dech.

Jedny z mých nejoblíbenějších básníckých sbírek. Dotklo se to jak mého myšlení, tak vnímání. Pro mě geniální.